pho-quoc-bezoeken-winter-travesol

Pho Quoc Vietnam: magische onderschatte bestemming

De kans is groot dat je bij het horen van de term ‘overwinteren’ direct denkt aan Portugal. Hele volksstammen, voornamelijk ouderen, verruilen in de wintermaanden het koude Nederland voor een maandenlang verblijf in Portugal. Dat kan natuurlijk bijzonder aangenaam zijn, maar er zijn veel meer locaties die zich uitstekend lenen op je winterdip om te toveren in een uniek hoogtepunt. In dat opzicht is Vietnam niet echt iets waar je direct aan zult denken, maar  we beloven je: het is de moeite waard. En dan met name de magische plek Pho Quoc!

Overwinteren in Pho Quoc Vietnam

Vietnam zul je ongetwijfeld kennen als vakantiebestemming en namen als Hanoi, Sa Pa en Mekong Delta. Voor de verandering gaat het, ook zijn die plekken bijzonder interessant, niet om de bekende locaties. Waar het dan wel om gaat? Pho Quoc. Het eiland ligt net onder Vietnam en Cambodja en is ideaal om in de wintermaanden helemaal tot jezelf te komen. Bereid je maar alvast voor op alles wat een vakantie perfect kan maken: parelwitte stranden, azuurblauw water, een temperatuur van 30 – 35 graden en eten waar je alleen van kunt dromen. Kortom, in alle opzichten een pareltje wat gewoon op je bucketlist moet staan.

pho-quoc-travesol

Lees ook: Vietnam: is dit hét paradijs voor backpackers?

Verken Pho Quoc op de scooter

Afgezien van de perfecte stranden is het eiland ook geschikt voor de avonturier. Het eiland verkennen doe je uiteraard niet per taxi of per bus, maar gewoon op de meest Hollandse manier die jeje kunt voorstellen: per scooter. Sao Beach is een prachtig vertrekpunt, zeker als het nog heerlijk koel is. Een bezoek aan de indrukwekkende Suoi Tranh waterval, midden in het oerwoud is perfect. Je kunt er heerlijk afkoelen en je waant je heel even in een andere wereld. Vergeet in ieder geval niet om wat eten mee te nemen, eettentjes zul je hier niet snel aantreffen.

Langste kabelbaan ter wereld

Heb je trek om het eiland van een andere kant te bekijken, kies dan voor een bezoek aan de Hon Thom kabelbaan. Over een lengte van ruim acht kilometer zie je het eiland op een zeer unieke manier. Een kleine voorwaarde is natuurlijk wel dat je geen hoogtevrees hebt, maar als je even je angsten kunt overwinnen, is de beloning de moeite waard.

De keuken van Pho Quoc

Naast alle ontspanningsmogelijkheden is de keuken van Pho Quoc een onmisbaar element van je vakantie. De ligging van het eiland zorgt ervoor dat vis een terugkerend ingredient is in veel maaltijden en dat is zeker geen straf. Liever geen vis, doe je dan tegoed aan traditionele lekkernijen als noodle soep (Pho), spring rolls of banh xao (hartig dessert). Nogmaals, is vis je favoeriete gerecht, dan kun je je lol op: verse vissoorten, schelpdieren, enorme kreeften en garnalen. 

pho-quoc-eten-travesol

Ben jij weleens op Pho Quoc geweest? We horen graag je ervaringen! Laat het ons weten in de reacties hieronder!


Zeen Social Icons