reis-door-australie-travesol

Reis naar Australië: de belangrijkste dingen die je moet weten!

Bij wie staat een reis naar Australië nu niet op zijn/haar bucketlist? Dit land, wat een groter oppervlakte beslaat dan heel Europa heeft eigenlijk alles. Een heerlijk warm klimaat het hele jaar door, wildlife met dieren die je enkel in Australië in het wild kunt zien, duizenden stranden, ontzettend vriendelijke mensen en miljoenensteden met de meest prachtige gebouwen.

Reis naar Australië

Toch zijn er ook heel wat belangrijke dingen om te weten voordat je op reis naar Australië gaat. Of het nu is om te backpacken, voor een lange vakantie, of om het Sydney Opera House te zien, hieronder een aantal belangrijke dingen om rekening mee te houden tijdens je reis naar Australië!

# Klimaat Australië

Wie aan Australië denkt, denkt aan zon, zee en strand. En dat is in veel delen van het land dan ook zeker mogelijk. Echter lang niet in alle delen van het land is het altijd zonnig en warm, zeker in de winterperiode (wanneer het in Europa zomer is) kan het ijskoud en regenachtig zijn. Het klimaat van Australië is net zo veelzijdig als het land zelf. En er is zelfs een deel in Australië waar je kunt skiën! Maar pas ook op met je keuze om dan maar naar het noorden of naar de outback (het binnenland) te gaan, temperaturen kunnen hier oplopen tot 50 graden. Hieronder een paar tips waarheen te gaan in welke periode:

Australische zomer (december tot februari)

Kies voor het zuiden, met steden als Adelaide, Melbourne, Sydney. Temperaturen tussen de 21 en 29 graden zijn gemiddeld aan de zuidkust van Australië en het is daarmee goed vol te houden en prima om dingen te ondernemen. En ja, er zullen ongetwijfeld dagen tussen zitten waarbij het 30+, of zelfs 40 graden kan worden. Hier ontkomt je niet aan in heel Australië.

Australische lente (september, oktober, november)

Kies tijdens je reis naar Australië in dit seizoen voor de oostkust of de westkust, met steden als Brisbane en Perth. Met een gemiddelde temperatuur tussen de 20 en 28 graden heb je hier een heerlijk zomergevoel.

Australische herst (maart tot mei)

Dit is een mooie gelegenheid om een stukje van het hete noorden van Australië mee te pakken, in Cairns. Met een temperatuur tussen de 27 en 30 graden is het hier tropisch, maar ook prima om één en ander te ondernemen. Ideaal voor een leuke reis door Australië!

Australische winter (juni, juli, augustus)

Deze maanden zijn prima om de outback van Australië te bezoeken, in Alice Springs bijvoorbeeld is het deze maanden tussen de 19 en 22 graden gemiddeld. Ook in het noordoosten en noordwesten van Australië is het dan goed toeven met 25 tot 31 graden gemiddeld.

autralie-reis-travesol

Lees ook: Dit zijn de mooiste eilanden aan de oostkust van Australië!


# Natuur in Australië

De natuur in Australië met haar flora en fauna is ongelofelijk mooi, parelwitte stranden, de helder blauwe zee, en al de wildlife dat er te vinden is. Echter is het belangrijk te weten waar je wat kunt vinden. Als je op zoek bent naar eilanden, deze kun je eigenlijk in heel Australië vinden.

Bijzondere diersoorten

De westkust staat bekend om zijn wat meer ruige karakter wat natuur betreft en de mooiste kustlijnen. Ben je echter op zoek naar bepaalde diersoorten, dan is het handig om te weten waar je welke diersoorten kunt vinden in het wild.

Krokodillen in Australië

Zo zijn krokodillen enkel te vinden in het noorden van de staat Queensland en in de staat Northern Territory. Hier zijn tal van tours te boeken om rivieren te bevaren waar je krokodillen aan de kant ziet liggen, en soms zelfs in het water.

Koalas in Australië

Wil je koala’s zien, ga dan naar de staat South-Australia of Queensland. Wie op zoek is naar Pinguïns, kan deze gemakkelijk vinden in de staten Victoria en South Australia. Kangoeroes zijn overal in Australië wel te vinden, net als slangen, vooral buiten stedelijke gebieden.

australie-natuur-travesol

Lees ook: Dit zijn de 5 zonnigste vakantiebestemmingen in de winter!

Haaien en walvissen

Haaien en walvissen kun je goed spotten aan de gehele oostkust en westkust, wombats leven aan de oostkust van het land en op het eiland Tasmanië. Zeeleeuwen zijn in in South-Australia te vinden, en zeekoeien in Western-Australia. Ook de kleinste kangoeroesoort die er is, kun je in Western-Australia vinden, en alleen daar, nergens anders ter wereld.


# Visum Australië

Wie als toerist / backpacker naar Australië gaat, is het handig om te weten dat er twee verschillende visa zijn. Vraag beide visa tijdig aan, zodat je niet tot het laatste moment in spanning zit of je het land in mag.

Het toeristenvisum

Het Toeristenvisum is een visum dat je voor €6,25 al kunt krijgen. Dit visum is 1 jaar geldig, maar je kunt max. drie maanden per bezoek blijven. Wel mag je down-under zo vaak bezoeken als je wilt in dat jaar. Gemakkelijk via internet aan te vragen, net als het Working-Holiday visum.

Het Working-Holiday visum

Zoals de naam al doet vermoeden, kun je met dit visum niet alleen een jaar lang door het land reizen, maar kun je ook (zoveel) werken als je wilt. Dit visum kost je zo’n €277,-. Wanneer je visum is goedgekeurd en je ticket is geboekt, kun je je gaan klaarmaken voor de grote reis. Wil je de wat meer toeristische plaatsen zien en vele andere backpackers van over de hele wereld ontmoeten, kies dan zeker voor de oostkust.


# Backpacken Australië

Een reis van Sydney naar Cairns met allerlei hoogtepunten (Fraser Island, Great Barrier Reef, Whitsunday’s, Daintree Rainforest). Er zijn verschillende manieren om te reizen, zoals een auto / camper huren, of gebruikmaken van de Greyhound bus. Deze bus stopt op alle plaatsen tussen Sydney en Cairns en je stapt uit waar en wanneer je zelf wilt. Vooraf kun je hostels boeken voor dirverse plaatsen, echter kun je, zeker in het laagseizoen (wanneer het in Nederland zomer is), eigenlijk altijd terecht in één van de vele hostels in de diverse plaatsen aan de oostkust.

australie-travesol

Hoe lang naar Australië?

Trek zeker zo’n vijf tot zes weken uit voor deze reis door Australië, zo heb je tijd genoeg om veel te zien en hoef je niet te stressen. Onderweg kun je ervoor kiezen om te werken, echter is het gemakkelijker om ervoor te kiezen om vooraf of achteraf te gaan werken. Werkgevers willen je vaak minimaal voor een bepaalde tijd behouden. Voor minder toeristische gebieden is het zuiden (met o.a. de Great Ocean Road) een aanrader, of de nog minder ontdekte westkust van het land.

Ben jij van plan om naar Australië af te reizen? Of heb je dit al een keer gedaan? We horen graag je ervaringen!

Zeen Social Icons