reisbestemmingen-foodies-travesol

Van India tot Spanje: top reisbestemmingen voor foodies!

Het is een van de belangrijkste voorwaarden voor een topvakantie: goed eten. Waarschijnlijk zit je net als vele Nederlanders niet te wachten op friet met frikandellen en mayo op je vakantieadres, maar kijk je juist uit naar een culinaire verassing. Kortom, wil je de cultuur van je vakantiebestemming écht leren kennen, dan begint dat vaak met de lokale keuken. Daarom hebben wij een aantal top reisbestemmingen voor foodies op een rijtje gezet!

Reisbestemmingen voor foodies

Natuurlijk kun je kiezen voor de weg van de minste weersstand en allerlei lokale restaurants gaan bezoeken, Niks mis mee om datgene naar ninnen te werken wat je krijgt voorgeschoteld. Het kan echter veel spannender zijn om een echte kookworkshop te volgen op je vakantiebestemming. Is dat je idee van de ultieme vakantie, dan komt dat goed uit. We hebben namelijk een top vijf samengesteld van vakantiebestemmingen waar je als foodie gegarandeerd aan je trekken komt!

Sevilla, Spanje

Als je enkel aan paella en sangria denkt bij het horen van het land Spanje, dan moet je er zeker naar toe gaan. Zet gerust een bezoek aan Andalusië op je verlanglijst, want met meer dan 4000 tapasbars is het werkelijk een walhalla voor de ware foodie. Hier geniet je van specialiteiten zoals salmorejo, espinacas con garbanzos.

Voor de echte liefhebber hebben we nog een geweldige tip: boek een verblijf in het Black Swan Hostel. Je wordt niet alleen gastvrij onthaalt, maar je kunt ook deelnemen aan een van de vele kooklessen. Je boekt eigenlijk veel meer dan een overnachtingsmogelijkheid, het hostel organiseert ook wandelexcursies (gratis) en je kunt deelnemen aan tal van activiteiten.

reisbestemmingen-foodies-sevilla-travesol

Lees ook: Bezoek de mooiste witte dorpjes in Spanje!

Phnom Penh, Cambodja

Als je Azië sowieso al mooi vond, overweeg dan een bezoek aan Phnom Penh aan je bucketlist toe te voegen. Je treft er tal van boeddhistische tempels aan en je maakt kennis met de indrukwekkende Khmer-architectuur. Kortom, genieten staat hier voorop. Dat laatste geldt ook voor de lokale keuken. De gewaagde smaken en onbekende combinaties zullen je op een aangename manier verrassen. 

Net als in veel gevallen heeft de Cambodjaanse keuken verschillende invloeden gekend die je nog terug kan vinden in het eten. Vaak is het eten daardoor fris en mild van smaak in vergelijking met andere Aziatische keukens. Wees er dus op voorbereid dat je een uitgebreid assortiment aan gerecht kunt aantraffen, van een inheems rundvleesgerecht met rode mieren tot een gerecht uit de Franse keuken. Zijn de echt exotische gerechten niet echt aan jou besteed, overweeg dan een kookworkshop bij het SLA Boutique Hostel. Je leert er onder andere hoe je een typisch Cambodjaanse papajasalade kan maken.

Arequipa, Peru

Klassieke Peruaanse gerechten winnen de laatste jaren steeds meer aan populariteit. Namen als quinoa, ceviche en de cocktail pisco sour zijn gemeengoed geworden en hebben de Peruaanse keuken populair gemaakt. De echte Peruaanse keuken gaat echter veel verder terug in de tijd. Je kunt zelfs oude Inca invloeden herkennen in de traditionele Peruaanse keuken, naast de meer eigentijdse invloeden van Japan en Europa. Je kunt dus met recht stellen dat de Peruaanse keuken zeer divers is. Dat komt niet alleen door de vele uitheemse invloeden, maar ook door de biodiversiteit van de natuur in Peru. Wil je in Peru niet alleen vakantie vieren, maar ook de echte Peruaanse keuken leren kennen, kies dan voor de lessen van Casa de Avila bevindt zich in Arequipa, Casa de Avila in Arequipa. Hier leer je de gerechten kennen die je niet zo snel op de menukaart zult aantreffen zoals rocoto relleno. Het lijkt simpel, gevulde paprika met laagje aardappel, maar is een ware delicatesse.

reisbestemmingen-foodies-peru-travesol

Lees ook: 3 redenen om Cuzco in Peru te bezoeken!

Pushkar, India

Hoe graag je het ook wil geloven, de Indiase keuken bestaat niet. Als we het er wel over hebben, dan doen we de regionale keukens van India ernstig te kort. Het zijn er zo’n dertig, elk met hun eigen unieke smaak en bereidingswijze. Zo maakt men in de keuken van Rajasthan, een droge regio in het noorden van India, veelvuldig gebruik van ingredienten als melk, ghee (geklaarde boter) en karnemelk. Een bekend voorbeeld is de dal baati churma. Het zijn kleine broodballetjes die gedoopt worden in een geurig linzenstoofpotje en op smaak worden gebracht met talloze kruiden.

Ben je een echte foodie dan kun je in India eigenlijk niet om Pushkar Cooking Art and Home Stay heen. Je leert niet alleen te genieten van de Indiase gastvrijheid, maar je kunt je ook diverse kooktechnieken eigen maken.

Zo, dit waren onze top reisbestemmingen voor foodies. Zijn we nog bestemmingen vergeten? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Zeen Social Icons