gamelocaties-travesol

Reizen naar echte gamelocaties? Laat je gamewereld tot leven komen!

Word jij soms ook zo ontzettend enthousiast van de prachtige locaties die voorkomen in PlayStation games? Soms voelt een spel zo realistisch aan dat je het gevoel hebt dat jijzelf op één van die locaties rondloopt. En het is zeker niet heel raar om dit gevoel te hebben, want sommige plekken die worden afgebeeld in spellen voor de PlayStation zijn gebaseerd op echte pittoreske dorpjes, steden of natuurgebieden. 

Gamend reizen

Soms is het fijn om even uit de dagelijkse sleur te ontsnappen. Je spelcomputer kan daarbij goed van pas komen. Door het spelen van een game kun je soms volledig in de wereld van dit spel opgaan. Zo is er soms opeens een paar uur voorbij, zonder dat je het door hebt. Af en toe wil je natuurlijk ook wel eens een game in een andere setting spelen, zodat je ook nog eens wat afwisseling hebt. Een PlayStation Network kaart komt daarbij goed van pas. Je kunt door middel van het invoeren van een digitale code eenvoudig nieuwe games aanschaffen. Zo kun jij eens een game uit een compleet ander genre spelen, of eens andere locatie op de wereld bezoeken vanuit je luie stoel!

Waar gaat de reis naartoe?

Zoals we al noemden, zijn veel locaties in online games gebaseerd op echte plaatsen op deze aardbol. En hoe leuk zou het zijn als jij eens echt naar je favoriete gameplek kunt reizen? Wij zullen een aantal games noemen, waarin echt bestaande locaties naar voren komen. Misschien zullen een aantal van deze plekken je wel verbazen, aangezien ze zo mooi zijn. Te mooi om waar te zijn, had je misschien wel gedacht. Maar niets is minder waar. 

Voorbeelden van gamelocaties in real life

Zo zijn er een aantal games die afspelen in bekende steden, waar je zelf ook eens naar toe zou kunnen gaan. Gran Turismo 5 is een voorbeeld hiervan. In dit spel reis je af naar het prachtige Toscane. Je rijdt over een parcours door mooie bossen en leuke stadjes met typisch Italiaanse gebouwen. In Infamous: Second Son waan je je in de (enigszins verwoeste) Amerikaanse stad Seattle, waarbij je ook kunt genieten van het National Park Mount Rainier. Een andere Italiaanse stad die je kunt bezoeken tijdens het gamen is  het prachtige Venetië, bijvoorbeeld met Final Fantasy XV. De vormgeving van dit spel is heel mooi. Je kunt het echter ook dichterbij huis zoeken. Zo reis je met The Getaway af naar Londen. Alle bezienswaardigheden kom je tegen in deze game, je zult niks missen. Toch is natuurlijk niets te evenaren aan een echt bezoekje aan deze stad.

Bovengenoemde games beelden locaties af die je waarschijnlijk zelf ook al wel herkend had. In Far Cry 4 herken je misschien niet gelijk waar je bent, toch is ook dit spel gebaseerd op echte dorpjes, namelijk in Nepal. Je ziet onder andere schattige en vervallen huisjes met indrukwekkende bergen op de achtergrond. Dit is een hele gave plek om naar af te reizen, zo kan je het Himalaya gebergte eens in het echt bewonderen. Maar dit kan natuurlijk ook allemaal ‘gewoon’ vanuit huis, door een leuke game aan te schaffen. Het is maar waar je van houdt.  

Zeen Social Icons