roadtrip-eigen-land-voorbereiden-travesol

Roadtrip in eigen land voorbereiden: 4 handige tips

Een trip naar het buitenland is voor veel mensen de ultieme manier van vakantie vieren. Maar in tijden van corona is het natuurlijk lastig om op vakantie te gaan naar het buitenland. Toch zijn veel mensen wel toe om er weer eens tussen uit te gaan. 2020 was voor de meeste mensen een jaar waarin ze veel thuis zaten. Op een gegeven moment ga je je toch een beetje opgesloten voelen. Ook eenzaamheid is een probleem waar veel mensen mee kampen. Kortom, veel mensen zijn er aan toe om even met vrienden of familie op vakantie te gaan. Het zal echter nog wel even duren totdat we weer naar het buitenland kunnen. Natuurlijk is het wel gewoon mogelijk om binnen Nederland er een paar dagen op uit te gaan. Denk bijvoorbeeld eens aan een roadtrip in ons eigen kikkerlandje! Maar wat zijn belangrijke dingen die je niet mag vergeten bij een roadtrip door Nederland?

1 Jumpstarter

Mensen die vaker een roadtrip hebben gemaakt, zullen beamen dat het niet handig is wanneer je problemen hebt met de accu van je auto. Zeker niet als deze problemen optreden terwijl je je begeeft in de middle of nowhere. Bij een roadtrip ben je immers aangewezen op je auto. Dan is het dus wel handig als je een jumpstarter bij je hebt. Hiermee kun je je accu namelijk weer op gang krijgen.

2 Ken je auto

Problemen met de accu zijn natuurlijk niet de enige problemen met je auto die kunnen optreden tijdens een roadtrip. Daarom is het wel handig om je auto een beetje te kennen. Bij een lekke band is het bijvoorbeeld wel handig dat je zelf de band kunt vervangen. En leer bijvoorbeeld de lampjes van je dashboard uit je hoofd. Zo weet je wat het betekent als een bepaald lampje gaat branden. Op die manier voorkom je dat je op een plek strandt waar je dat juist niet wil. 

3 Bedenk een leuke route

Ook in Nederland zijn tal van prachtige plekken om te bezoeken. Probeer zelf een leuke route te bedenken die je langs een aantal van die prachtige plekken voert. Zorg er daarbij voor dat je niet te strak plant, aangezien je wel moet kunnen genieten van de roadtrip. Als je contant in de stress zit of je de planning nog wel kunt volgen, dan heb je niet het gevoel dat je vakantie hebt. Neem bijvoorbeeld vooral de binnendoor weggetjes die je door het binnenland voeren, ook al duren ze misschien wat langer. 

4 Wat is dan een leuke route?

Het is wel leuk om een route te kiezen die je langs een aantal hoogtepunten voert die je graag wil zien. Een tip is om bijvoorbeeld om een thema aan je roadtrip te hangen. De kastelenroute in Friesland, die je langs 6 Friese kastelen leidt, is daar bijvoorbeeld een leuk voorbeeld van. Of neem een route langs alle deltawerken van Nederland. Van deze bouwwerken, die beroemd zijn in de hele wereld, zijn er 13 in ons land. Neem tijdens een roadtrip ook de tijd om bijvoorbeeld eens een grote stad te bezoeken waar je normaliter niet zo snel heen zou gaan. Er zijn namelijk genoeg prachtige steden in Nederland. Eens in je leven moet je toch de grote bezienswaardigheden van Amsterdam hebben bezocht.

Zeen Social Icons