veilige-roadtrip-tips-travesol

Safety first: 4 tips voor een veilige roadtrip!

Roadtrippen is natuurlijk hartstikke leuk. Het avontuur, de vrijheid en de gezellige momenten in de auto maken een roadtrip erg vermakelijk. Daarnaast kom je op deze manier natuurlijk langs de mooiste plekken. Maar goed, het is natuurlijk wel belangrijk dat je veilig de weg op gaat. In dit artikel focussen we ons op de veiligheid tijdens een roadtrip. Want ondanks de fun van een roadtrip, kan het ook best gevaarlijk zijn. Hieronder een aantal handige tips voor een veilige roadtrip!

1 Zorg voor goede banden

Een van de belangrijkste onderdelen van je auto zijn de banden. Met name als je lange stukken gaat rijden is het essentieel dat je banden in goede staat zijn. Check deze dus altijd van tevoren.  De groeven in je banden moeten minstens 1,6 mm diep zijn. Daarnaast moet je bandenspanning goed zijn én is het aan te raden om de uitlijning te controleren.

2 Pak je spullen veilig in

Wanneer je met zijn vijven gaat roadtrippen en je hebt geen belachelijk grote auto, dan kan het soms lastig zijn om alle bagage in de auto te krijgen. Je kunt de auto natuurlijk helemaal vol proppen, maar als je niet meer in je achteruitkijkspiegel kunt kijken, dan is dit niet veilig, al helemaal niet voor duizenden kilometers achter elkaar. Dan kun je beter een aanhangwagen, of bijvoorbeeld een thule dakkoffer overwegen. Veiligheid is het allerbelangrijkste!

veilige-roadtrip-travesol

Lees ook: 6 redenen om Capri in Italië te bezoeken!

3 Goed voorbereid op ongeval?

Een ongeval voorkomen is natuurlijk altijd het beste, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Ben je goed voorbereid als je in een aanrijding terecht komt of als je met motorpech langs de weg staat? Denk aan gevarendriehoek, een fluoriderend jasje en bijvoorbeeld een reserveband.

4 Zorg dat je goed uitgerust rijdt!

Bij een roadtrip draait het natuurlijk om veel rijden. Rijd echter altijd goed uitgerust. Neem geregeld pauze, strek je benen voldoende en drink beslist geen alcohol. Ook wanneer je ’s avonds of ’s nachts gaat rijden, zorg dan dat er in ieder geval een bijrijder ook wakker is. Rijden lijkt ontspannen, maar het vergt veel energie en is erg vermoeiend. Rijden terwijl je vermoeid bent is niet veilig!

Zo, dit waren onze 4 tips voor een veilige roadtrip! Zijn we nog tips vergeten? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Zeen Social Icons