San Rafael Falls

San Rafael Falls, de hoogste watervallen van Ecuador!

Eigenlijk heb je maar één reden nodig om af te reizen naar Ecuador: de San Rafael Falls. Gelegen in de provincie van Napo, is dit is een van de meest indrukwekkende watervallen van de Ecuadoraanse Amazone. Deze waterval vindt je precies op de grens van de provincies Napo en Sucumbios. Nog specifieker: op de route naar Nueva Loja, 25 km van de stad Tena en ongeveer 61 km van Baeza. De waterval kent een vrije daling van meer dan 150 meter en is gevormd door de afdaling van de Coca-rivier. La Cascada San Rafael wordt omgeven door een landschap vol tropische vegetatie. In éénn woord: prachtig.

De San Rafael Falls

De San Rafael Falls wordt beschouwd als een van de grootste in Ecuador en is omgeven door dikke vegetatie wat de schoonheid van de waterval nog meer benadrukt.

Om de waterval te bereiken, volg je de route van Quito naar Nueva Loja. Na een half uur lopen bereik je de indrukwekkende waterval en geniet je en passant van de eveneens indrukwekkende natuur. Zoals vaker merk hier heel goed het effect van de natuurwetten. Je ziet het water vallen en pas veel later hoor je het daadwerkelijk. Opvallend genoeg kan je de waterval vanuit verschillende posities bekijken dankzij de goed onderhouden wandelpaden. Zo kun je ook afdalen en bijna recht op de waterval kijken waardoor het beeld nog spectaculairder wordt.

Bijzonder helder en warm water

Het water van de San Rafael Waterfalls is bijzonder schoon, helder en transparant en is afkomstig van de rivieren Quijos en Salado. Deze prachtige en indrukwekkende waterval is 160 meter hoog en 14 meter breed. De gemiddelde temperatuur is 20 º C.

De provincie Napo

De route naar dit prachtige natuurverschijnsel voert je door de natuur van de provincie Napo. In feite staat Napo bekend om haar prachtige natuur. Naast de San Rafael Falls zijn nog twee andere watervallen de moeite waard om te bezoeken:

  • Watervallen van Pimpilala
  • Rio Malo waterval

Lees ook: Backpacken in Ecuador: welke plekken moet je zien?

Watervallen van Pimpilala

De watervallen van Pimpilala bevinden zich in de gemeente Cando, ten zuidwesten van de stad Tena, de hoofdstad van de provincie Napo. De Pimpilala-watervallen worden gevormd door in totaal zes individuele watervallen, waarvan slechts vier toegankelijk zijn. De watervallen bevinden zich in het Llanganates National Park. Het woord “Pimpilala” betekent “plaats van vlinders” in de Quechua-taal. De naam verwijst naar de grote verscheidenheid aan vlinders in het gebied.

Rio Malo waterval

De Rio Malo-waterval bevindt zich eveneens in de provincie Napo en maakt deel uit van het Cayambe-Coca Ecological Reserve. Deze waterval is 50 meter hoog en betekent “slechte rivier”, ook bekend onder de Spaanse term “Cascada Magica”. Dit betekent “Magische waterval.” De waterval van Rio Malo heeft een prachtige en krachtige val en is naast de andere twee watervallen zeker een bezoek waard.

Heb jij deze watervallen weleens bezocht? Zo ja, we horen graag je ervaringen! Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Zeen Social Icons