stedentrip-madrid-travesol

Stedentrip Madrid: bezienswaardigheden, tips & tricks!

Madrid, de hoofdstad van Spanje en de grootste stad van het land, is een stad die je zeker een keer bezocht moet hebben. De stad heeft een rijke historie met veel musea en andere bezienswaardigheden. Voor voetballiefhebbers is Madrid ook een sprookje aangezien in de stad twee grote voetclubs spelen: Real Madrid en Atlético Madrid. Verder staat Madrid bekend om het bruisende uitgaansleven, dus je kunt hier met vrienden en vriendinnen zeker nog op stap gaan tijdens de stedentrip. Kortom: genoeg te beleven in Madrid.

Reis naar Madrid

Vanuit Nederland vlieg je in zo’n 2,5 uur naar Madrid. Hiervoor kan je gebruik maken van Schiphol of Eindhoven Airport. Het is ook aan te raden dat je dit met het vliegtuig doet aangezien je er met de auto zo’n 16 uur over doet. Zeker als je op tijd boekt kan je voor prima prijzen nog een retourtje Madrid boeken. Dus plan het goed van tevoren, zodat je voor een prikkie een stedentrip naar Madrid kan maken.

Bezienswaardigheden tijdens stedentrip in Madrid

Natuurlijk ben je direct benieuwd naar de bezienswaardigheden die Madrid te bieden heeft. Toch zal je keuzes moeten gaan maken in de bezienswaardigheden, het zijn er te veel om op te noemen en een stedentrip duurt meestal een (lang) weekend. We zullen er een aantal hier benoemen die je toch zeker gezien moet hebben tijdens jouw stedentrip in Madrid!

1| Palacio Real de Madrid

Dit is het Koninklijke paleis van Madrid wat gelegen is aan de Plaza de la Amería. Een gedeelte van het paleis is te bezichtigen via een rondleiding en hier kan je een deel van de in totaal 3418 kamers zien. Momenteel wordt het paleis enkel nog gebruikt voor officiële staatsgelegenheden van de Koninklijke familie.

2| Estadio Santiago Bernabéu

Zeker voor de voetbalfans zal deze bezienswaardigheid hoog op het lijstje staan. Dit is namelijk het stadion van één van de grootste voetbalclubs ter wereld, namelijk Real Madrid. Hier spelen zij hun thuiswedstrijden en vele grote voetballers hebben onder contract gestaan bij dit elftal. Het stadion biedt plaats aan 81.044 toeschouwers en er kan een stadiontour worden gedaan. Deze duurt zo’n 1,5 tot 2 uur welke zonder gids gedaan kan worden. Hier bezoek je de kleedkamers, spelersbank, spelerstunnel, de perskamer en de kamer wat het zeker allemaal om draait: de trofeeënkamer. Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om een voetbalwedstrijd van Real Madrid te bezoeken. Het is dan wel verstandig om uit te zoeken of er een thuiswedstrijd gespeeld wordt op het moment dat jij je stedentrip gepland hebt staan.

stedentrip-madrid-bernabeu-travesol

Lees ook: Tips voor een onvergetelijke stedentrip naar Barcelona!

3| Plaza Mayor

De Plaza Mayor is het centrale plein van Madrid en dit wordt voor veel zaken gebruikt. Hier vindt bijvoorbeeld de jaarlijkse kerstmarkt plaats en wordt er elke zondagochtend een postzegel- en muntenmarkt opgebouwd. Verder vind je rond heel het plein kleine winkels, cafés en restaurants, dus er is voldoende te beleven op en rondom het plein. Daarnaast vind je midden op het plein ook een ruiterbeeld van Filips III. Het plein is zeker een toeristische trekpleister waardoor het er erg druk kan zijn, maar het is zeker de moeite waard om hier een bezoek aan te brengen tijdens de stedentrip.

4| Prado Museum Madrid

Het Prado museum in Madrid is één van de bekendste kunstmusea in de wereld. Het heeft een collectie van meer dan 7600 schilderijen, beelden en tekeningen daterend uit de 14etot de 19eeeuw. Oorspronkelijk was het museum niet bedoeld als kunstmuseum, maar als natuurwetenschappelijk museum. Echter nadat het museum gebouwd was, besloot Koning Carlos III de kunstcollectie van de Koninklijke familie in het museum te plaatsen. Aangezien het zo’n bekend museum is kan het erg druk zijn. Je doet er verstandig aan om vooraf tickets te kopen voor het museum. Hiermee voorkom je dat je lang in de rij moet staan bij het museum zelf.

5| Plaza Puerta del Sol

Eén van de bekendste pleinen van Madrid is toch wel het Plaza Puerta del Sol. Als je dit zou vertalen, dan krijg je: ‘de poort van de zon’. Dit komt omdat er vroeger een poort aan de oostzijde van het plein stond en op deze toegangspoort stond een zon, aangezien deze in het oosten op komt.

Fun fact: Op dit plein bevindt zich het nulpunt van Spanje. Vanaf hier worden alle afstanden op het wegennet van Spanje gemeten.

Dit zijn vijf bezienswaardigheden die je zeker niet kan missen tijdens jouw stedentrip in Madrid. Toch zijn er nog genoeg andere bezienswaardigheden te zien in Madrid, dus pak er een reisboekje bij en kijk welke bezienswaardigheden je allemaal nog meer wilt gaan bekijken. Eén ding is in ieder geval wel zeker, je zult jezelf zeker niet vervelen in Madrid.

Rondleidingen in Madrid

Niet iedereen vindt het leuk om zelf een stad te gaan ontdekken. Gelukkig zijn er in Madrid voldoende mogelijkheden om een rondleiding te krijgen. Zo zijn er rondleidingen die je door Madrid leiden en een beeld geven van alle street art in de stad. Hier word je mee genomen naar alle plekken waar mensen hun kunsten hebben tentoongesteld op straat. De schitterende muurschilderingen zorgen ervoor dat je meer te weten gaat komen over de lokale cultuur en identiteit van Madrid. Ben jij iemand die van het Spaanse eten houdt? Dan zijn er voldoende tapas tours waaraan deelgenomen kan worden. Hier ga je verschillende tapasbarretjes bezoeken en ga je proeven van hun heerlijke tapas en wijnen.

Overnachten in Madrid

In een wereldstad als Madrid zijn er natuurlijk voldoende mogelijkheden om te overnachten. Veel mensen kiezen vaak al snel voor een hotel, maar er zijn zoveel andere leuke manieren om hier te overnachten. Denk bijvoorbeeld aan een Bad & Breakfast of kijk eens op Airbnb voor een mooi appartement. Wil je wat meer budget overnachten, dan kan je ervoor kiezen om op te gaan kamperen of in een hostel te overnachten. Wat het leuke aan hostels is, is dat je hier enorm veel mede toeristen treft. Als je dus nog vragen hebt over de stad, dan kan je deze vaak hier stellen. Ook de mensen van deze hostels kennen de stad vaak van binnen en buiten en kunnen je dan nog meer informatie geven.

Nachtleven in Madrid

Madrid staat bekend om hun bruisende nachtleven. Er zijn veel discotheken, barretjes en kroegen die tot in de late uurtjes geopend zijn. Zeker als je hiervan houdt is het aan te raden om zeker een nacht mee te pakken tijdens jouw stedentrip naar Madrid. Je kunt vooraf opzoeken waar je het liefste naartoe wilt, maar je kunt er ook voor kiezen om aan de lokale mensen te vragen wat zij leuk vinden om ’s avonds te doen. Zo krijg je vaak een heel ander soort avond, dan dat jij zelf in zou plannen.

Zoals gezegd is Madrid een hele mooie stad om minimaal een keer gezien te hebben. Een stedentrip is hiervoor de uitgelezen mogelijkheid om dit te doen!

Zeen Social Icons