surfen in Marokko

Surfen in Marokko: 3 hotspots

De meeste mensen associëren surfen toch met name met tropische locaties als Hawaii, Florida of Australië. Echte surfkenners weten echter wel beter. Er zijn tal van andere plekken op de wereld waar je perfect kunt surfen, terwijl je ook nog eens kunt genieten van het lekkere weer. Een voorbeeld van een land, waar dat heel goed kan, is Marokko. Wie een blik werpt op de cijfers, ziet dat de laatste jaren steeds meer mensen besluiten om te gaan surfen in het Noord-Afrikaanse land. Mocht je je er nog niet in verdiept hebben, dan hebben we hier voor jou de 4 hotspots op een rij gezet, die zich het beste lenen om te gaan surfen.

Taghazout

De meest beroemde surflocatie van Marokko is zonder twijfel Taghazout. En dat is ook niet opmerkelijk te noemen, omdat het ook de meest perfecte surfspot van het land is. Taghazout is gelegen in het Zuidwesten van Marokko en is zeer in trek bij veel surfliefhebbers. Los van het feit dat de golven nagenoeg perfect zijn, is het weer ook zeer aangenaam. Zelfs in de winter komt de temperatuur eigenlijk nooit onder de 20 graden. Dat zorgt ervoor dat het hele jaar door het water van een prettige temperatuur is. In de winter zal de temperatuur van het water vrijwel nooit lager komen dan 15 graden, tegenover ongeveer 20 graden in de zomer. Taghazout is een echte aanrader als je van plan bent om binnenkort een surfvakantie te boeken.

surfen in Marokko 4

Lees ook: Madeira, een prachtig eiland om aan de winter te ontsnappen!

Dakhla

Dakhla is met name geschikt voor mensen die van kitesurfen houden, wat natuurlijk een totaal andere discipline is dan het reguliere surfen. Het ligt aan de westkust van het door Marokko bezette gedeelte van de Westelijke Sahara. Het staat onder de kenners bekend als een van de allerbeste plekken op te kitesurfen in de hele wereld. Hoewel het er op het eerste gezicht te druk kan lijken, moet je dat niet zo zien. Er is namelijk enorm veel ruimte om te kitesurfen. Je zult dus niet snel last hebben van andere kitesurfers.

surfen in Marokko 2

Essaouira

Een populaire surfsport is Essaouira, dat in eigenlijk alles te vergelijken is met Taghazout. Het is onder surfliefhebbers een erge populaire surflocatie aan de westkust van Marokko. Het enige verschil met Taghazout is dat het een stukje noordelijker ligt. Dit brengt het nadeel met zich mee dat de weersomstandigheden iets anders zijn. Het kan in Essaouira een stukje kouder zijn dan in Taghazout, waardoor het niet het hele jaar aangenaam is om hier te surfen. Wat dat betreft is het dus wat minder dan Taghazout. Verder is het alsnog een prachtige surflocatie voor een groot gedeelte van het jaar. Wie echter naast surfen ook van cultuur houdt, moet misschien juist naar Essaouira gaan. Deze plaats is namelijk veel groter en heeft op cultureel gebied van alles te bieden.

surfen in Marokko 3

Wat is jouw favoriete surfspot in Marokko? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Zeen Social Icons