vakantie-thuis-travesol

Thuisvakantie? 4 tips om deze te overleven!

Eindelijk vakantie. Eventjes geen werk en andere verplichtingen, gewoon even lekker bijkomen. Maar wat moet je doen als je dit keer voor de verandering eens thuis blijft? Met deze tips kun jij zeker van je thuisvakantie genieten en zul je een zonnig, warm oord waarschijnlijk een stuk minder missen!

Ga op ontdekking in je eigen omgeving 

Soms heb je zelf niet meer door hoe mooi je eigen omgeving is, omdat je er zo aan gewend bent geraakt. Probeer eens met andere ogen naar jouw buurt te kijken, of breng een bezoekje aan plekjes waar je nog niet vaak geweest bent. Je zult dan ontdekken dat je eigen omgeving veel te bieden heeft. Ga er eens op uit in de natuur, boek een (sportieve) activiteit of zoek eens een leuk museum op. Kortom, probeer te doen wat je ook zou doen wanneer je op vakantie gaat naar een onbekende plek. Waarschijnlijk zul je je nog verbazen over hoe mooi het hier eigenlijk is!

Zet een tent op in je achtertuin

In de zomer kan het, ook in Nederland, erg warm worden. Sommige slaapkamers kunnen tropische temperaturen bereiken, wat je nachtrust niet ten goede komt. Het is een goed idee om dan eens een tent in je eigen tuin op te zetten. Je krijgt zo het gevoel dat je op vakantie bent, en ’s nachts kun je heerlijk koel gaan slapen. Wanneer je er dan ook nog eens voor zorgt dat je tent ’s ochtends in de schaduw staat, heb je het ideale plekje gevonden. 

Sloof je uit in de keuken

Op vakantie gaan we over het algemeen vaker uit eten dan als we thuis zijn. Eten is sterk verbonden aan de cultuur van een land. Zo associëren we Italië met de heerlijkste pasta’s en pizza’s, Spanje met paella en ga zo maar door. Het is echter niet noodzakelijk om naar deze landen af te reizen om wat cultuur te proeven, je kunt zelf ook de heerlijkste gerechten maken. Zoek een lekker recept op en koop je ingrediënten eens bij speciaalzaakjes. Dit maakt het koken gelijk al een stuk leuker. Op deze manier heb je een leuke activiteit met een verrukkelijk resultaat. En ben je niet zo’n ster in de keuken? Dan kun je natuurlijk altijd nog een goed restaurant opzoeken. Succes gegarandeerd.

Wees actief

Hoewel mensen een vakantie vaak associëren met uitrusten, kunnen (sportieve) activiteiten juist ook voor ontspanning zorgen. Probeer het klusje dat je al tijden uitstelt eens af te ronden, of geef een muur een nieuw kleurtje. Of probeer eens een nieuwe sport uit. Wil je je liever niet te veel inspannen, maar wel veel lol beleven? Nodig dan een paar vrienden uit voor een potje badminton, beachball of jeu de boules. Typische vakantiesporten die in de aanschaf niet veel kosten maar wel een hoop plezier kunnen opleveren. Nog een leuke tip: koop een trampoline. Je krijgt energie van het springen en het is bovendien erg leuk! Denk bijvoorbeeld aan een trampoline bij Trampolines.nl vinden. Voor elke tuin is er wel een geschikt formaat te vinden. Zo kom jij je thuisvakantie op een vrolijke en actieve manier wel door!

Zeen Social Icons