colombia

Tips voor een onvergetelijke rondreis door Colombia!

Colombia wordt steeds meer beschouwd als een nieuwe vakantiebestemming en richt de aandacht daarom toenemend op toerisme. Hoe meer mensen het land als een waardevolle en aantrekkelijke vakantiebestemming kunnen gaan herkennen, des te beter het zal zijn voor de algemene economische omstandigheden. Colombia heeft zoveel meer te bieden dan de gebruikelijke beladen aspecten waar het land om bekend staat. Naast het clichébeeld is een rijke cultuur te vinden, met een adembenemende natuur, heerlijke lokale etenswaren en een vriendelijke, gastvrije bevolking. Met marketing als ‘rondreis Colombia’ wordt deze mooie kant van het land belicht en word je als vakantieganger aangemoedigd om een bezoek te brengen aan dit fraaie land.

Colombia is in opkomst

De toeristenindustrie maakt een ware opmars, nu steeds meer backpackers of reizigers hun weg naar deze bestemming vinden. Reisbureaus spelen hierop in door rondreizen door het land aan te bieden voor groepsreizen, waardoor grotere groepen mensen Colombia kunnen ontdekken. De mond-op-mond reclame zorgt voor de rest. Het land is zeker de moeite waard om verder te verkennen. Een rondreis is dan de aangewezen optie om dit tijdens je volgende vakantie te realiseren.

Opgestelde rondreizen

Wanneer je zelf van plan bent om op rondreis te gaan door Colombia kan het aanbod je overweldigen. Er is veel keuze in bestemmingen en bezienswaardigheden, waardoor het lastig kan zijn om dit goed te kunnen plannen. Colombia is bovendien zo’n 5 keer groter dan Nederland, waardoor nog duidelijker wordt wat een uitdaging het kan zijn als je dit zelf wilt organiseren. Je wilt uiteraard wel het meeste uit je reis halen en zowel de bruisende steden, als de mooie stranden, palmbomen of ruige jungle willen bezoeken. Daarnaast is er nog een rijke cultuur en geschiedenis die zeker de moeite is om meer over te weten te komen. Het is dan ook een goed idee om een geheel verzorgde rondreis te kiezen bij een erkend reisbureau, zodat een rondreis door Colombia zeker een mogelijkheid wordt.

Lees ook: Duurzaam reizen doe je zo: 4 tips!

Busreis

Afhankelijk van wat je allemaal wilt zien en wat haalbaar voor je is, kun je de duur van je rondreis hierop afstemmen. De ideale route om te reizen wordt al voor je uitgestippeld en je hoeft enkel maar een keuze te maken uit de vele diverse rondreizen die worden aangeboden. Je kunt hier met het vliegtuig heen reizen, maar ook met een georganiseerde touringcar. De rondreizen weten precies waar alle mooie en indrukwekkende bezienswaardigheden te vinden zijn en brengen je over het verloop van enkele dagen overal waar je heen had willen gaan. Zo krijg je een volwaardige indruk van alles wat dit mooie land je te bieden heeft.

Spaans leren, uitgaan en natuur

Tijdens je verblijf zul je vele indrukwekkende steden aandoen, waar je met de lokale bevolking in aanraking komt. Zo versterk je in korte tijd je Spaanse spreekvaardigheid en kun je heerlijk uitgaan in één van de vele uitgaansgelegenheden. Samen met de andere vakantiegangers waan je je even thuis in een volstrekt nieuw en onbekend land en leer je de cultuur en gewoontes van de lokale gebieden nog beter kennen. Er zijn veel aangename steden die een bezoek zeker de moeite waard zijn, zoals Medellín en Cartagena. Het dorpje Taganga is ook zeker een populaire vakantiebestemming en daardoor mag een bezoek hier niet uitblijven. Je kunt hier heerlijk genieten van de fraai baai en zwemmen naar hartenlust.

Nationale Parque Tayrone

Het is tevens de perfecte uitvalsbasis voor het Nationale Parque Tayrone, waar je een combinatie aan strand, zee, jungle en bergtoppen vol regenwouden en dieren kunt ontdekken. In een periode van 3 tot 4 weken kun je van het ene deel van Colombia naar de andere kant van het land reizen en het is zeker een aanrader om hier voldoende tijd voor uit te trekken. Een rondreis door Colombia wil je zeker niet afraffelen, aangezien het daarvoor te mooi is. Er valt simpelweg teveel te beleven om er in sneltreinvaart door heen te schieten. Met een rondreis Colombia kun je op een aangenaam tempo alles zien en meemaken en ben je van alle gemakken voorzien.

Tayrone park

Lees ook: Dit zijn de 6 mooiste tropische eilanden ter wereld!

Begeleide bustochten

Door een rondreis met een georganiseerde bustocht te kiezen, ben je verzekerd van goede begeleiding en een optimale service. De reisleiders zijn terdege bekend met de omgeving en weten precies waar het veilig vertoeven is. Ook zijn ze bekend met alle indrukwekkende bezienswaardigheden, zodat je geen ervaring misloopt. Alle bussen zijn voorzien van een toilet, airconditioning en andere gemakken, waardoor je zonder zorgen van de reis kunt genieten. Het land is een echte ontdekking voor veel toeristen en zorg er daarom voor dat je één van de eerste bent die hiermee kennis maakt. Zo zal iedereen nog meer onder de indruk zijn van je verhalen.

Ben jij weleens op rondreis door Colombia geweest? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Zeen Social Icons