unieke-beelden-schieten-vakantie-travesol

Unieke beelden schieten op vakantie: 5 tips

Nu alle landen weer van slot gaan en we weer voorzichtig op reis kunnen, willen we dit natuurlijk ook met iedereen kunnen delen. De één maakt na iedere vakantie een prachtig fotoboek, de ander legt alles vast op social media. Wat we gemeen hebben is dat we de perfecte foto willen maken. En dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Hoewel je op bijvoorbeeld Instagram altijd de mooiste plaatjes tegenkomt, kan het resultaat van jouw eigen fotografie skills toch nog best tegenvallen. Daarnaast is het ook nog eens een kunst om een uniek plaatje te schieten. Door deze 5 tips op te volgen, kom je echter al een heel eind. 

Probeer origineel te zijn

Probeer eens anders te denken dan normaal. Maak je foto uit een andere hoek dan je gewoonlijk zou doen, bijvoorbeeld vanaf een hoger of juist lager punt. Daarbij is het ook leuk om bijvoorbeeld op een detail te focussen. Zoom eens in op iets kleins en laat de achtergrond vervagen. Zo heb je weer een originele foto te pakken. Zorg er daarbij wel voor dat je scherpe foto’s maakt. Dit zorgt voor een professionele uitstraling.

Geef je camera eens aan een ander

Deze tip is vooral geschikt voor als je met anderen op vakantie gaat. Laat je reisgenoot een keer wat plaatjes schieten. Iedereen heeft een andere kijk op dingen, waardoor je wel eens ontzettend originele foto’s kunt krijgen. Het is bijvoorbeeld ook erg leuk om, indien aanwezig, je kind foto’s te laten maken. Kinderen letten weer op heel andere dingen, dus laat je verrassen! Een bijkomend voordeel is dat jij waarschijnlijk ook eens op de foto staat, in plaats van zoals gewoonlijk achter de camera. 

Gebruik een drone

Je ziet ze tegenwoordig steeds vaker: drones. Veel mensen gebruiken eentje met camera, zodat je unieke beelden vanuit de lucht kunt maken. Dit geeft gelijk een heel andere dimensie aan je foto’s. Maak prachtige beelden van het landschap of van jezelf van boven, bijvoorbeeld terwijl je met de auto over een mooie weg rijdt. Ook kun je met een drone op plekken komen waar je zelf niet gauw zou komen, zoals boven rotskusten of een wilde rivier. Met professionele drones  maak je gegarandeerd geweldige foto’s en filmpjes, die je zonder twijfel op je social media kunt posten. 

Maak gebruik van de zon

De lichtinval is essentieel voor een goede foto. Probeer een keer vroeg op te staan zodat je de zonsopkomst kunt bewonderen. Je kunt dan foto’s maken van de opkomende zon, maar ook van de omgeving. De vroege zonnestralen zullen een fraai effect hebben op je foto’s. Hetzelfde geldt voor de ondergaande zon. Tijdens de zonsondergang is de lichtinval net iets zachter, en kun je originele foto’s maken door te spelen met schaduwen. Zo maak jij indruk met je vakantiekiekjes.


Let erop dat je foto recht is

Last but not least een laatste, makkelijke tip. Misschien klinkt het voordehand liggend, maar toch wordt dit vaak vergeten. Komt ie: zorg ervoor dat de horizon recht staat. Scheve foto’s lijken gelijk een stuk minder professioneel. Maak bijvoorbeeld gebruik van rasterlijnen, zodat je zeker weet dat je foto recht is.

Zeen Social Icons