vancouver-bezoeken-travesl

Vancouver, het meest zonnige plekje van Canada

Het zal niet direct zorgen voor een ongelimiteerde vorm van enthousiasme, maar Canada is een prachtige vakantiebestemming. Net als voor een reis naar Amerika geldt de regel dat je er wel wat voor over moet hebben, het is namelijk zo’n kleine 9,5 uur vliegen. Het goede nieuws: met een beetje geluk hoef je niet over te stappen en stap je na een lange reis uit op je eindbestemming, Vancouver. Dat het een geweldige vakantie gaat worden is duidelijk, Vancouver is namelijk het meest zonnige plekje van Canada.

De beste reistijd voor een vakantie in Vancouver

De zomer is de beste tijd om het altijd vrolijke Vancouver te bezoeken, aan de westkust van Canada. De stad wordt vaak genoemd als een van de beste plaatsen op aarde om te wonen (en dus ook ook om vakantie te vieren). Je hebt alles bij de hand wat je van een topvakantie mag verwachten: prachtige stranden, een geweldige ‘vibe’ in de stad en de directe omgeving en een goede infrastructuur met directe toegang tot bossen en bergen. Tegenover al dat moois staan talloze bezienswaardigheden die Vancouver gewoon ideaal maken. Geen zin in hordes Amerikaanse toeristen? Ga dan voor een vakantie in September: minder toeristen en een aangename temperatuur met een minimale kans op regen. Doen dus.

vancouver-beste-reistijd-travesol

Lees ook: Mediterrane onontdekte parel: Alicante!

Wat te doen in Vancouver?

De grote vraag is wat Vancouver nu zo bijzonder maakt als vakantiebestemming? We zetten 3 goede redenen om Amerika even links te laten liggen en te focussen op de noordelijke buur. We beloven je, spijt ga je zeker niet krijgen.

1. Fietsen door Stanley Park

Fietsen in Vancouver is een belevenis op zich en als rasechte Hollander is dat juist iets wat je gedaan moet hebben. Vancouver is kwa omvang wellicht behoorlijk indrukwekkend, maar met een gezonde dosis Hollandse ontdekkingszin moet het zeker lukken. Onze tip: begin de dag met een fietrit door Stanley Park. Dit is een behoorlijk groot park met een oppervlakte van zo’n 400 hectare en biedt een imposant uitzicht over de skyline van de stad. Een troost, je bent niet de enige die er in de vroege uren al op uit trekt. Talloze fietsers, joggers en hardlopers kom je tegen en het is de ideale manier om direct kennis te maken met de canadese ‘way of life’. Heb je het even gehad met de tweewieler, breng dan een bezoek aan het Vancouver aquarium. Hier zijn meer dan 50.000 dieren te bewonderen.

vancouver-natuur-travesol

Lees ook: Daarom is Florida de ideale bestemming voor een zonvakantie!

2. Capilano Suspension Bridge

Capilano Suspension Bridge is een absolute must-see. Sterker nog, een bezoek aan Vancouver is niet compleet zonder dit te hebben gezien. Het ligt net buiten de stad en hangt zo’n 70 meter boven de Capilano River. De hangbrug heeft een lengte van 140 meter en mocht je hoogtevrees hebben, sla het dan even over! Beschik je wel over stalen zenuwen, dan is de ‘cliffwalk’ ideaal: een loopbrug van glad waar je dus doorheen kunt kijken.

3. Hiken op Grouse Mountain

Een vakantie naar Vancouver boek je niet om te genieten van het strand, maar om actief bezig te zijn. De streek leent zich uitstekend voor lange wandeltochten en de echte avonturier kan zijn hart ophalen tijdens de ‘Grouse Grind’ op Grouse Mountain. Voor hikers is dit een absolute must! Het is een hike van 2,9 kilometer en gaat stijl omhoog op de Grouse Mountain via 2.830 trappen (je mag ze natellen). In een minimale tijd leg je dus 853 hoogtemeters af. Dat alleen al is een unieke ervaring. Ben je een ervaren hiker, ga dan voor de recordtijd en leg het parcours in 24 af (echt waar, het kan!). Ben je minder ervaren of neem je liever de tijd ervoor, reken dan op een hike van zo’n 60 tot 90 minuten.

Ben jij weleens in Vancouver geweest? Zo ja, we horen graag je ervaringen! Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Zeen Social Icons