venetie-geen-massatoerisme-travesol

Venetië: de geheime plekjes waar het massatoerisme NIET aanwezig is

Venetië ken je natuurlijk als de stad met de gondels. Geen stad zou bijzonder als deze stad aan de noordoostzijde van Italië. In feite moet je deze stad ooit eens hebben bezocht. Niet alleen vanwege de bekende plekjes en bezienswaardigheden. Natuurlijk heb je de bekende plekken zoals het Canal Grande, de Ponte Rialto, het Dogenpaleis en het San Marco plein, maar er is veel meer te zien wat Venetië uniek maakt. En dat zijn zeker niet altijd de meest toeristische attracties en locaties.

Caffè Florian

Als je de belangrijke trekpleisters al hebt bezocht, dan is het natuurlijk tijd om de inwendige mens te versterken. Daar heb je voldoende gelegenheid voor, maar een tip willen we je niet onthouden: Caffe Florian. Het is het oudste café ter wereld en dat gegeven maakt het op zich al tot een bijzondere ervaring. Voor je portemonnee is het ook een bijzondere gewaarwording: het is er namelijk vreselijk duur. Laat je dat overigens niet weerhouden op het cafe te bezoeken waar ook Casanova, Goethe en Wagner graag geziene gasten waren. Het zit er al sinds 1720! Maar zoals we zeiden, goedkoop is het zeker niet, reken voor een cappuccino op ongeveer 10 euro.

Riva degli Schiavoni

Als je niet beter weet zou je denken dat dit een verzamelplaats van gondels is. Met een beetje geluk zie je er zo’n honderd liggen in het kanaal. Je komt hier door vanaf het San Marco en het Dogenpaleis naar het kanaal te lopen. Zoek je een locatie met een Instagram waardige uitstraling, dan is dit het wel. Tussen het San Marco en het Monumento Nazionale zie je de meeste bootjes liggen.

venetie-onbekende-plekjes-travesol

Lees ook: Massatoerisme: 6 bestemmingen die hun charme verloren hebben!

Mercato del Pesce

Ben je op zoek naar het Venetië van de gewone Venetiaan, dan ben je hier op de juiste plek. Hier geen hordes toeristen die zich staan te verdringen, maar het alledaagse tafereel van de vismarkt. Mercato del Pesce ligt direct aan de Rialtomarkt en is van dinsdag t/m zaterdag te bezoeken. Zorg er wel voor dat je er in de ochtenduren bent, de markt sluit al om 13.00 uur.

Leuke cafeetjes op Campo San Giacomo di Rialto

Als het gaat om het uitgaan, dan is er genoeg te beleven in Venetië. Waar het echter om gaat is het vinden van die ene leuke bar of café. Je kan dan natuurlijk de bekende uitgaansgelegenheden bezoeken, maar er zelf een ontdekken is natuurlijk veel leuker. In de wijk San Polo heb je een schattig pleintje in de buurt van Chiesa San Giacomo. Overdag is er de gewone markt, maar in de avonduren is het er enorm gezellig. De meeste toeristen komen hier niet, gewoon omdat ze het niet kennen en dus heb je dit pareltje helemaal voor jezelf. Caffè Vergnano, Osteria Bancogiro en Al Mercà zijn de moeite waard om te bezoeken.

Nog leuker is een bezoek aan Ancòra, hierboven. Het is de favoriete plek voor veel jonge Venetianen. Niet gek overigens als je bedenkt dat hier zaken als All’Arco, de oude wijnbar Ai Do Mori en koffiebar Caffè del Doge zijn gevestigd.

Campo Santa Margherita

Nog een goede tip voor jonge reizigers: Campo Santa Margherita. Het is een enorm levendig plein zonder toeristen, maar met veel Jonge Venetianen. Ideaal om kennis te maken met het nachtleven in Venetië en contacten te leggen met locals.

Zeen Social Icons