sri-lanka-bezoeken-tips-travesol

Vijf redenen om het prachtige Sri Lanka te bezoeken!

Het is niet direct een top-5 bestemming voor de meeste vakantiegangers, maar Sri Lanka is zeker een optie die het overwegen waard is. Terwijl de oude generatie zich nog steeds blijft richten op wat oud en vertrouwd zijn ga jij gewoon lekker je eigen gang en laten we eerlijk zijn, Sri Lanka is zo’n ontdekkingstocht zeker waard.

Waarom Sri Lanka?

De grote vraag is natuurlijk: waarom Sri Lanka. Denk maar eens in, ongerepte stranden waarbij je wordt begroet door frisse lucht en palmbomen zo ver het oog rijkt. Het land heeft ruim 1340 kilometer kustlijn, grote kans dat je een strand tegenkomt wat voldoet aan je wensen. Mocht dat niet voldoende overtuigingskracht hebben: het land behoort tot een van de minst dure vakantiebestemmingen in Azië. Vooral al je een beperkt budget tot je beschikking hebt, is Sri Lanka ideaal. Met 15 euro kun je het per dag prima redden. Natuurlijk ziijn er veel meer redenen die voor Sri lanka als vakantiebestemming pleiten, de vijd belangrijkste motivaties zetten we op een rij.

#1. De mensen

Sri Lankanen zijn zonder twijfel een van de vriendelijkste mensen op deze planeet. Natuurlijk hoef je ons niet te geloven als we dat zeggen, ga het gewoon zelf ontdekken. Ze zullen je nooit ongevraagd lastig vallen, iets wat schering en inslag is in landen als India. Gekscherend heeft men het wel eens over India Light als men Sri Lanka bedoeld, maar in dit geval is dat zeker waar.

sri-lanka-bezoeken-travesol

Lees ook: Backpacken in Sri Lanka: 6 handige tips & tricks!

#2. De watersportscene

Sri Lanka is een eiland, dus moet het gek lopen wil je niks mee krijgen van de talloze watersportactiviteiten. Het is de laatste jaren steeds meer een hotspot geworden voor surf-fanaten. Behoor je ook tot die groep, ga dan zeker in de periode april tot oktober naar het land. De beste surflocatie vind je in Arugam Bay aan de oostkust. Kitugala is weer meer geschikt voor het raften als het surfen net niet aan jou besteed is.

#3. De lokale lekkernijen

Natuurlijk wil je ook lekker kunnen eten tijdens je vakantie.  Dat gaat in Dri Lanka helemaal goed komen. Er is namelijk niet alleen sprake van een kleurrijk en indrukwekkend verleden, de keuken van Sri Lanka is minstens zo spannend. Vergeet in ieder geval niet het nationale dessert te nuttigen. Dit zijn een soort pannenkoekjes welke worden bereid op basis van buffelmelk en worden bestrooid met kokosnoot. Deze hoppers worden net als de Nederlandse equivalent belegd belegd met van alles. Is dat niet echt je ding, bezondig je dan aan tal van andere specialiteiten zoals de beroemde curry’s, zeevruchten en kokosnoten.

#4.De budgetproof-winkelmogelijkheden

Laten we eerlijk zijn, we houden van shoppen, maar niet van geld uitgeven. Vooral als je het budget in de gaten moet houden, kan het knap lastig zijn om je kooplust te bedwingen. Komt goed uit, in Sri Lanka koop je veel kleding tegen bijzonder lage prijzen. Vormen edelstenen daarnaast een grote bron van inspiratie voor je? Mooi zo, hier koop je ze namelijk tegen bodemprijzen.

#5. De cultuurschatten

Houd je van cultuur en het bezichtigen van de meest impossante tempels, dan zit je in Sri Lanka goed. Het land stroomt werkelijk waar over van het werelderfgoed. Voorbeelden zijn de heilige stad Kandy, de vestingstad Galle en in Dambulla vind je de Gouden Tempel. 

Zeen Social Icons