yucatan-mexico-travesol

Yucatan: Een van de mooiste schiereilanden ter wereld!

Waarschijnlijk staat het Mexicaanse schiereiland Yucatan bij veel mensen vooral bekend als plek waar jongeren naartoe gaan om te feesten. Zo ligt onder andere Cancun op dit schiereiland, waar jaarlijks vooral Amerikanen in grote getalen naartoe trekken. Yucatan is echter zoveel meer dan dat. Het is zonder twijfel een van de mooiste en bijzonderste schiereilanden ter wereld. Wat natuurlijk wel bekend is, is dat je hier de prachtigste witte stranden kunt vinden. Hier kun je als toerist heerlijk relaxen. Maar niet te lang, want er is veel meer te beleven in Yucatan!

Chichen Itza

Een van de beroemdste overblijfselen van de Maya-beschaving, die duizenden jaren geleden hebben geleefd op Yucatan, is Chichen Itza. Dit is een grote trappiramide, die in die tijd gebruikt werd als tempel. Je kunt deze tempel, maar ook andere tempels, bezoeken en zelfs beklimmen. Bedenk wel dat het vooral bij Chichen Itza ongelofelijk druk is, aangezien het bouwwerk wereldberoemd is. Het is gelegen in een groot park, waarin ook andere tempels en overblijfselen van de Maya’s te vinden zijn. 

yucatan-chichen-itza-travesol

Lees ook: Bacalar Mexico, het mooiste meer ter wereld!

Snorkelen of duiken

Wie Yucatan heeft bezocht, moet absoluut hebben gedoken of gesnorkeld. Aan de Golf van Mexico heb je namelijk prachtig helderblauw water en heel veel bijzondere vegetatie onder het wateroppervlak. Daarnaast zijn er allerlei bijzondere dieren te vinden, zoals reuzenschildpadden. Ook zijn er verschillende tours, waarbij je kunt duiken met walvishaaien. Dit soort haaien zijn relatief ongevaarlijk voor mensen, dus een perfecte activiteit voor de echte waaghalzen. Ook zijn er tal van cenotes te vinden op Yucatan. Dit zijn grotten met daarin helder water en allerlei bijzondere soorten dieren en planten, waar je dan doorheen kunt zwemmen. Een absolute aanrader!

Las Coloradas

De meren van Las Coloradas zijn werkelijk waar schitterend. Ze zijn voornamelijk opvallend vanwege het feit dat ze roze van kleur zijn. Deze kleur kan het aannemen door de enorme hoeveelheid roze algen die in het water zitten. Als er door de hitte veel water wordt verdampt, dan is de concentratie roze algen dus hoger. Op deze manier kan het water roze kleuren. In deze omgeving zul je bovendien vele prachtige flamingo’s zien. 

Bezoek een van de vele badplaatsen

Cancun is de meest bekende en toeristische badplaats op Yucatan. Daarom kun je beter de iets minder toeristische badplaatsen bezoeken, als je toch nog wil genieten van een beetje rust tijdens je vakantie. Bezoek dan Tulum of Playa del Carmen, al zal het hier ook nooit rustig zijn. Je bent in elk van deze badplaatsen in ieder geval gegarandeerd van kilometerslange prachtige witte zandstranden. 

Zeen Social Icons