zakynthos

Zakynthos, paradijselijk eiland in Griekenland

Een van de mooiste Griekse eilanden is zonder twijfel Zakynthos, dat zich ideaal leent voor een weekje vakantie. Het is vanaf Nederland slechts 3 uur vliegen, dus in een mum van tijd begeef je je in een waar paradijs. Dit bescheiden eiland van slechts 800 vierkante kilometer staat ook wel bekend als schildpaddeneiland. Dat heeft te maken met het feit dat er hier een heel bijzondere schildpadden veelvuldig voorkomt, die over de hele wereld bijna is uitgestorven. Het gaat in dit geval om de Caretta schildpadden, een van de grootste zeeschildpadden op de hele wereld. Zakynthos is erg gesteld op deze met uitsterven bedreigde schildpadden en hebben daarom bepaalde plekken aangewezen, voornamelijk stranden, waar geen mensen mogen komen, zodat het broedproces niet wordt verstoord. Los van de schildpadden heeft Zakynthos nog veel meer te bieden. Het eiland biedt de ideale combinatie tussen prachtige natuur en opvallende bezienswaardigheden.

Geniet van de zonsondergang in Keri

Een van de weinig dorpjes in het westen van het eiland is Keri (de meeste badplaatsen liggen in het oosten van Zakynthos). Vanaf de klippen, die naast dit dorpje liggen, heb je een prachtig uitzicht over de zee en de zonsondergang en is daarom de ideale bestemming voor een romantische afsluiting van de vakantiedag.

zakynthos 3

Lees ook: Madeira, een prachtig eiland om aan de winter te ontsnappen!

Bezoek de Blue Caves en het scheepswrak op Navagio Beach

Dat Zakynthos een paradijselijk eiland is, blijkt alleen al uit het schitterende en heldere blauwe water waardoor het omgeven wordt. Doordat het licht weerspiegelt wordt door het heldere water, ontstaat er in bepaalde grotten een soort lichtblauwe gloed. Deze grotten worden de Blue Caves genoemd en lenen zich uitstekend om doorheen te zwemmen of om als duiker te bekijken. Ze zijn echter alleen per boot bereikbaar. Gelukkig zijn er verschillende tours, die je met de boot naar de Blue Caves vervoeren. Deze tocht naar de Blue Caves wordt vaak gecombineerd met een bezoek aan het indrukwekkende scheepswrak op Navagio Beach. Bij het scheepswrak kun je prachtige vakantiekiekjes schieten en genieten van de prachtige natuur eromheen. In eerste instantie was het de bedoeling dat het scheepswrak zou worden weggehaald, maar dit was teveel moeite omdat het gebied zo afgelegen ligt. Inmiddels is het een van de grote toeristische trekpleisters van Zakynthos.

zakynthos 2

Lees ook: Dit zijn de warmste plekken van Europa!

Bezoek Tsivili met de kids

Ideaal voor gezinnen is het om de plaats Tsivili te bezoeken. Naast het feit dat in dit dorpje tal van restaunts en barretjes te vinden zijn waar je gezellige kunt eten, is er ook een groot waterpretpark. Dit waterpretpark heet het Splash Fun Water Park en is ideaal voor kinderen, aangezien het heel veel glijbanen heeft. Ook heb je een goed onderhouden mini golf baan in Tsivili. Kortom, een ideale plaats om te bezoeken met je kinderen.

Het romantische Cameo Island

Een van de meest romantische plekken van Zakynthos, en misschien wel van heel Griekenland, is zonder twijfel Cameo Island. Het is daarom ook niet bijzonder dat het een populaire trouwlocatie is. Vanaf het vaste land kun je via een brug, die over het water loopt, het eiland te voet bereiken. Daar kun je heerlijk relaxen en plezier maken in het water.

Zakynthos-stad

De liefhebber van cultuur moet zonder twijfel de hoofdplaats van het eiland bezoeken: Zakynthos-stad. Hier vind je naast veel restaurants en drukke winkelstraten ook prachtige kerken en authentieke Griekse huizen. Bovendien kun je vanuit de haven van de stad boottochten maken, die je over het hele eiland kunnen brengen.

Zeen Social Icons