boedapest-bezoeken-travesol

Zes redenen om Boedapest te bezoeken

Laten we eerlijk zijn, een vakantie in eigen land is leuk en in sommige gevallen zelfs ideaal. Wil echter iets bijzonders zien, dan ben je in je eigen land al vrij snel uitgekeken en begint het toch te kriebelen. Het alternatief is vaak een vakantiebestemming in een van de populaire vakantielanden als Frankrijk, Spanje of Italië. Niks mis mee, maar het nadeel is wel dat het wel erg druk kan zijn met al die toeristen. Zoek je iets apart, een land met een ongerepte natuur, zwembaden en een interessante cultuur, dan hebben we het ideale vakantieland gevonden voor je: Hongarije. En dan met name de prachtige stad Boedapest!

Boedapest bezoeken: onbekend en uitdagend

Hongarije is een volledig ingesloten land en heeft daardoor een gematigd landklimaat. Dat betekent dat je ervan kan uitgaan dat de zomers behoorlijk warm zijn en dat het kwik kan oplopen tot zo’n 35 graden. Wil je het aangenaam hebben tijdens je vakantie, bezoek het land dan buiten het hoogseizoen. Is het geen probleem voor dat je behoorlijk warm kan zijn, dan is een bezoek aan het Balatonmeer een interessante bestemming. Behalve het klimaat zijn er tal van zaken die Hongarije net even anders maken dan de meeste vakantielanden. Met name Boedapest is een ware uitdaging voor de hedendaagse toerist. De zes leukste bezienswaardigheden van Boedapest delen we graag met je.

1 De ruïne bars

Ben je jong, dan wil je wat en in de meeste gevallen betekent dat stappen. Wat dat betreft wordt je in Boedapest op je wenken bediend. Zo is het centrum eigenlijk een grote ontdekkingstocht en zul je zeker in de avonduren, de ene na de andere ruïne bar tegenkomen. Waarom geen moderne bars en cafe’s? Logisch, de stad bestond lang geleden uit talloze statige panden. Zo slim als de Hongaren zijn, realiseerden ze zich dat het eenvoudiger was om een nieuwe bestemming te bedenken voor die oude panden en ze dus niet tegen de vlakte te gooien. Slim bedacht, bovendien beleef je op die manier een unieke stapavond.

Denk overigens niet dat zo’n ruïne bar synoniem is voor oudbollig. Juist niet! Het aanbod is zeer gevarieerd en gaat van super hip (Hello Baby Bar) en bijzonder alternatief (Travellers Bar). Voor elk wat wils dus. 

2 Wandelen of fietsen

Natuurlijk wil je wat van de stad zien en gelukkig hoef je daarvoor in Boedapest niet veel moeite te doen: alles ligt op loopafstand van elkaar. Dat maakt het dus tot de ideale stad voor een uitgebreide wandeling of een fietstocht. Je kunt desnoods op je gemak rond slenteren, terwijl je om de zoveel tijd wordt verrast door bijzondere gebouwen of andere bezienswaardigheden. Er is dus geen enkele reden om rekening te houden met de vertrektijden van het openbaar vervoer in de stad. Te voet kom je namelijk overal, bovendien kom je in deze stad ogen en oren te kort. 

3 Kürtoskalács

Voor foodies is Hongarije en dan met name Boedapest een waar walhalla. Voor de verandering doelen we dan niet op de wereldberoemde goulash, maar op de lokale gerechten. De Hongaarse keuken is traditiegetrouw bijzonder gevarieerd en daar kun je heerlijk van profiteren. De kans is dus groot dat je tijdens je verblijf in de stad verschillende kleine eetzaakjes tegenkomt. Ons advies: probeer eens Kürtoskalács. Dit is een hol broodje met een gevarieerde topping van onder andere suiker, kaneel of chocolade. Niet zo heel gezond vanwege de suikers, maar wel super lekker.  

4 Wijn

Ooit was er een tijd dat de gemiddelde wijnkenner zijn of haar neus ophaalde voor de wijnen uit Hongarije. Tegenwoordig mogen de wijnproducenten zich verheugen in een toegenomen belangstelling en dat is niet zonder reden. In Hongarije wordt volop wijn geproduceerd, goede reden om je dus over te geven aan een van de vele ‘wine tastings’ in Boedapest. Zo leer je niet alleen de wijn te waarderen, maar ontdek je ook de verschillende wijnregio’s in dit fascinerende land.

wijn-hongarije-travesol

5 Gratis bezienswaardigheden

Naast de vele voordelen van een vakantie in het buitenland, is er altijd weer het terugkerende nadeel van de hoge entree prijzen voor de meeste bezienswaardigheden. In Hongarije is dat net even anders en hanteert men juist hele schappelijke prijzen. Dat is slim, zo is de kans immers groter dat je snel weer terug wilt keren, al was het alleen maar voor een citytrip. Veel bezienswaardigheden in de stad zijn gratis of erg goedkoop.

6 De Donau

Een van de aspecten die ervoor zorgen dat een stad als Boedapest extra interessant maakt, is de rivier die de stad in twee verdeelt. De Donau dus in het geval van Hongarije. Aan de ene kant ligt Boeda, aan de andere kant Pest. Laatst genoemde is het drukste deel van de stad en tevens het grootst qua omvang.

Wil je de stad dus eens vanaf het water zien, dan heb je hier alle gelegenheid. Wil je het echt bijzonder maken voor jezelf en je gezelschap, kies dan voor een night tour. Zo zie je de stad op een andere manier en zeg nou zelf, niks is interessanter dan een onbekende stad verkennen in het donker.

boedapest-donau-travesol

Zeen Social Icons