zuid-spanje-travesol

Zuid-Spanje: de ideale vakantiebestemming!

We zitten alweer in April en voor je het weet zitten we weer in de zomervakantie. De hoogste tijd om na te denken over een leuke vakantiebestemming. Zuid-Spanje behoort tot de populairste vakantiebestemmingen onder de Nederlanders en dat is naar ons inziens meer dan terecht. Het land is goedkoop, het zonnetje schijnt er bijna altijd en de stranden zijn adembenemend mooi. Wat zijn de mooiste vakantiebestemmingen van Zuid-Spanje?

1 Marbella

We trappen deze lijst af met een luxebestemming in Andalusië: Marbella! Als je van zon, zee, strand en luxe houdt dan is dit de ideale vakantiebestemming voor jou! Deze prachtige badplaats wordt jaarlijks bezocht door tientallen miljoenen mensen. Mensen zoals jij en ik, maar ook wereldsterren zoals voetballer Wayne Rooney en acteur George Clooney. Je kunt het hier zo gek maken als je zelf wilt. Zo zijn er basic hostels te vinden in de omgeving, maar ook luxe accommodaties zoals het marriott marbella beach resort. Puerto Banus, de haven van Marbella, wordt gezien als één van de mooiste havens van Europa. Je vindt hier luxe jachten, prachtige zeilboten en je kunt een kijkje nemen bij één van de vele winkeltjes.

2 Mallorca

Naast het vaste land, heeft Spanje ook een aantal prachtige eilanden waar je ook heerlijk kunt vertoeven. Populair zijn natuurlijk de Canarische eilanden, maar ook Mallorca wordt erg goed bezocht. Hier schijnt het hele jaar door de zon en het weer is zelfs in de winter aangenaam. Op dit eiland vindt je historische dorpen en onaangetaste natuur. Dichte bossen, hoge rotsen en natuurlijk prachtige stranden. Op Mallorca zijn vele vakantieaccommodaties te vinden. Zo kun je via Airbnb of Son Antem Rentals een accommodatie reserveren.

3 Almeria

Wanneer je liever niet tussen de (Nederlandse) toeristen zit, zijn bovenstaande bestemmingen misschien niet zo geschikt. Dan kun je beter kiezen voor een badplaats als Almeria. Hier is het weliswaar ook toeristisch, maar voornamelijk Spaanse toeristen zullen hier van hun vakantie aan het genieten zijn. Vlak bij Almeria vind je het natuurgebied ‘Cabo de Gata’. Hier bevindt zich één van de mooiste stranden van Spanje, Mónsul. Op dit strand werden zelfs enkele scènes van Indiana Jones gefilmd. De kliffen achter het strand steken als imponerende rotsen uit de grond. Je vindt in dit gebied honderden verschillende vogelsoorten. Dit komt omdat Cabo de Gata als broedplaats gebruikt wordt. Een echte aanrader dus!

zuid-spanje-mallorca-travesol

Wat is jouw favoriete plekje in Zuid-Spanje? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Zeen Social Icons