bolivia

Adembenemend mooi Bolivia op 5345 meter hoogte!

Mijn naam is Lizzie, 29 jaar oud en dol op reizen! Ik denk dat het voorbestemd was dat ik veel zou reizen aangezien op mijn geboortekaartje een wereldbol staat, toepasselijk he? Tijdens al mijn reizen hou ik altijd een blog bij met mijn belevenissen. Sinds ik dat 10 jaar doe heb ik besloten mijn site uit te breiden en echt te publiceren als reiswebsite. Dit doe ik op Globalizious , in combinatie met mijn instagram  deel ik veel reisverhalen, -tips en -foto’s! Neem graag eens een kijkje!

Het ooit hoogste skiresort in Bolivia, op 5345 meter! 

20% van de gletsjers ter wereld bevindt zich in Bolivia, echter door opwarming van de aarde is een groot deel daarvan aan het verdwijnen. Tijdens een reis door Bolivia mag een bezoek aan het ooit hoogste skiresort ter wereld absoluut niet ontbreken. Vanuit Bolivia’s hoofdstad La Paz kun je met en halve dagtour de berg Chacaltaya bezoeken. 

De hoogste skilift ter wereld

In 1939 werd op 5300 meter hoogte de hoogste skilift ooit gebouwd. Er is geen gebied in de wereld waar op deze hoogte geskied kon worden. Helaas ligt er sinds 2009 geen sneeuw meer en is de skilift niet meer in gebruik. Wel is het nog altijd mogelijk het gebied te bezoeken. Het is een indrukwekkende plek die jaren lang een populaire bestemming was voor wintersporters.

bolivia 2

Bezoek de skihut

Op 30 kilometer buiten La Paz bevindt zich skiresort Chacaltaya. Via een prachtige kronkelweg door de bergen wordt je gebracht naar de plek waar ooit de skilift eindigde. De skihut is nog altijd te bezoeken, al is het officieel niet meer in gebruik. Er zijn dagelijks vrijwilligers die je verwelkomen en graag te woord staan over de historie van deze plek (wel in het spaans). 

Letterlijk en figuurlijk adembenemend

Vanaf het punt waar de skilift stopt kun je nog 200 meter omhoog lopen om vanaf de top te genieten van een fantastisch uitzicht. Aangezien je op grote hoogte bent gaat lopen niet meer vanzelf. Elke 5500 meter halveert de luchtdruk en geeft dezelfde hoeveelheid ingeademde lucht de helft minder zuurstof. De omgeving waarin je je bevind is prachtig, je bent omringd door besneeuwde bergtoppen, prachtige meren en kronkelende bergwegen. Je hebt een 360-graden uitzicht op de indrukwekkende omgeving. Die klim van 200 meter is dus zowel letterlijk als figuurlijk adembenemend. 

bolivia 1

Kijk uit voor hoogteziekte

Zorg dat je de de tijd neemt om die 200 meter af te leggen, ga je te snel kun je last krijgen van hoogteziekte. Geef jezelf de tijd en forceer het absoluut niet. Wanneer je ook maar een klein beetje voelt dat het te veel is keer dan terug naar een lager gebied, ga niet verder door naar boven. Men kan goed ziek worden op zo’n hoogte en dat is knap vervelend en zelfs ook gevaarlijk. Luister dus goed naar je lichaam en probeer de tijd te nemen voor deze klim zodat je kunt genieten van het sensationele uitzicht!!  

Zeen Social Icons