malediven 2

Combineer de prachtige Malediven met Dubai!

Laura is 32 jaar, woonachtig in Hoofddorp en houdt van reizen en schrijven. Ze is midden juni 2018 terug gekeerd van 6 maanden reizen door Zuid Amerika. Ze is bezig met het opzetten van een eigen tekstbureau met een specialisatie in reizen en biedt daarnaast ook social media marketing diensten aan. Op Travesol deelt zij haar reiservaringen om andere backpackers en zonnige reisfanaten te inspireren! Deze week geeft zij een beschrijving van een wel heel bijzondere trip: De Malediven en Dubai in één!

Het is misschien wel een bestemming die bovenaan je bucketlist staat: de Malediven. Een honeymoon bestemming. Een paradijs met hagelwitte stranden en azuurblauw water. Al die palmbomen en luxehotels. Cocktailtje erbij, en je bent klaar! Zie je jezelf al zitten?

Wat zij toch de Malediven?

De Malediven is een eilandengroep in de Indische Ocean. Het bestaat uit ongeveer 1190 koraaleilanden in 26 atollen (ringvormige eilanden gefundeerd op koraal). De totale oppervlakte is om en nabij 300 kilometer. Het grootste eiland heeft een oppervlakte van 5 kilometer. De meeste eilanden zijn kleiner dan 2 kilometer. Tweehonderd eilanden zijn bewoond en 88 eilanden zijn toeristenoorden. De hoofdstad van de Malediven is: Malé. Dit is één van de kleinste hoofdsteden ter wereld. Vanaf Malé airport kan je de atollen bereiken via een helikopter, watervliegtuig, boot of een speedboot. De Malediven is geen bestemming waarbij je van de ene bezienswaardigheid naar de andere hopt. Het is DE bestemming om echt tot rust te komen… Aan het zwembad, of het strand of in je hangmatje lekker met een boek. Heerlijk!

malediven 4

Hotels

Hotels met minder dan drie sterren vind je er bijna niet.  De meeste hotels (resorts) zijn vier of vijf sterren. Dit is meer regel dan uitzondering. Veelal ook Beach Villa’s, Water Villa’s met een privé zwembadje. De drie sterren hotels die er zijn zijn nog steeds plaatjes. Klinkt alsof dit een rib uit je lijf gaat kosten. Gelukkig is het verblijf lang niet meer zo prijzig als vroeger. De kosten voor verblijf in een drie sterren hotel in een twee persoonskamer is gemiddeld EUR 500 voor 7 nachten exclusief ontbijt. Verblijf je in een vier of vijf sterren resort zijn de kosten vaak het dubbele of meer. Een retourtje Amsterdam – Malé is gemiddeld EUR 500 p.p. Echter zijn bovenstaande prijzen ook sterk afhankelijk van het seizoen.

malediven 3

Lees ook: Duurzaam reizen doe je zo: 4 tips!

Beste reistijd

De Malediven bestaat uit het laagseizoen, tussenseizoen en hoogseizoen. Het hoogseizoen loopt van december tot april. Er staat weinig wind en de zee is het rustigst. Rond maart en april is de zee het helderst. April is de heetste maand. Het surfseizoen begint in maart en duurt tot en met oktober.

Mei tot en met november zijn de maanden met de meeste regen en de heftigste stormen. Hoewel je je niet meteen moet laten afschrikken door regen.  Dit is meestal een korte en heftige bui, gevolgd door veel zon. Wil je in deze periode naar de Malediven ga dan in september of november. In deze maanden heb je de meeste zon.

malediven 1

Lees ook: Dit zijn de 5 zonnigste vakantiebestemmingen in de winter!

De Malediven combineren met Dubai

Het is niet mogelijk om rechtstreeks vanaf Amsterdam naar de Malediven te vliegen. Daarom wordt de Malediven vaak gecombineerd met een andere bestemming. Denk bijvoorbeeld aan Sri Lanka wat drie uur vliegen er vandaan ligt. Vlieg je met Emirates dan stap je over in Dubai. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een lange layover in Dubai te doen alvorens je doorvliegt naar Malé. Over deze combinatie gaan we het even hebben.

dubai

Dubai is een moderne stad middenin de woestijn. Een waar sprookje vol met rijkdom! Dubai houdt van groot, groter en grootst. Het is 6 uur vliegen naar Dubai. Aankomst is vaak s ’avonds laat. Boek twee nachten in een hotel zodat je één volle dag in Dubai kan spenderen. De dag kan je besteden aan winkelen in één van de vele shopping malls (belastingvrij) Of je boekt een citytour door Dubai. Tijdens deze tour krijg je een goede indruk van de stad beginnend bij de Jumeirah moskee, de grootste moskee ter wereld. Aansluitend gaat de tour verder over Jumeirah Beach road, het meest luxueuze deel van Dubai. Je maakt bijvoorbeeld een stop bij Burj al Arab, het meest luxueuze hotel 7 sterren hotel ter wereld. De tour brengt je uiteraard verder naar andere bezienswaardigheden.

Zeen Social Icons