dubai strand toren

Dubai: wat valt er hier allemaal te beleven?

Laura is 32 jaar, woonachtig in Hoofddorp en houdt van reizen en schrijven. Ze is midden juni 2018 terug gekeerd van 6 maanden reizen door Zuid Amerika. Ze is bezig met het opzetten van een eigen tekstbureau met een specialisatie in reizen en biedt daarnaast ook social media marketing diensten aan. Op Travesol deelt zij haar reiservaringen om andere backpackers en zonnige reisfanaten te inspireren! Deze week deelt zij haar ervaring van haar vakantie naar het prachtige Dubai!

In mijn Malediven verslag had ik al iets over Dubai genoemd. Dit is een bestemming wat je uitstekend kan combineren met andere bestemmingen. Het wordt dus veelal gecombineerd met een bezoek aan de Malediven. De stad is prima geschikt om te dienen als layover. Het is zeker de moeite waard om minimaal één volle dag in Dubai te spenderen. Denk maar aan een dagtour of een dagje shoppen in één van de vele shoppingmalls… In dit verslag mijn beste tips!

Het weer & beste reistijd in Dubai

Dubai staat ook wel bekend als één van de warmste plekken op aarde. Het Emiraat kent een subtropisch, warm woestijnklimaat. Vrijwel het gehele jaar door schijnt de zon in Dubai. De zomer loopt van halverwege mei tot eind oktober. Het is er zeer droog, zonnig en zeer heet met temperaturen die kunnen oplopen tot 50 graden in de schaduw. De allerheetste maanden zijn juli, augustus en september. De temperaturen zijn dagelijks boven de 40 graden. Een airco in de zomer is dus geen overbodige luxe 😉 Een groot deel van de bevolking en de expats vluchten in deze maanden naar hun thuisland of het koelere Europa. De winter loopt van november tot begin april. Het is er dan ook heerlijk te vertoeven met een gemiddelde temperatuur van rond de 24 graden. De winter is daarom ook veruit het aangenaamste seizoen om in Dubai te verblijven. De koelste maanden zijn januari en februari. Daarom is Dubai ook wel een uitstekende winterzon bestemming. In de winter kan er nog weleens een regenbuitje voorkomen. Maar deze duurt maximaal 15 tot 30 minuten.

Winkelcentra in Dubai

Dubai wordt ook wel als een ‘winkelhoofdstad’ gezien. De stad bezit 96 winkelcentra. Er is geen betere plek om de perfecte jurk of een prachtig pak te vinden. Het leuke is is dat de winkelcentra nog veel meer te bieden heeft dan alleen maar winkels… Overdekte pretparken, culturele attracties en nog veel meer. Een dagje shoppen in één van de shoppingmalls kan je dus combineren met een dagje pretpark. Het grootste winkelcentrum ter wereld is ‘De Dubai Mall’. Dit winkelcentrum biedt letterlijk echt voor ieder wat wils. Van een ijsbaan van Olympisch formaat tot aan het Dubai Aquarium & Underwater Zoo. Er zijn meer dan 1000 zaken te vinden onder dit gigantische dak. Denk maar aan Topshop en Zara. Maar ook warenhuizen zoals Bloomingdale’s en Galeries Lafayette.

dubai gebouwen strand en kamelen

Stadstour Dubai: Rondleiding door Dubai

Een georganiseerde dagtour door Dubai is een ideale uitkomst als je alles qua hoogtepunten in één dag wilt bekijken. Met een georganiseerde rondleiding hoef je zelf van te voren niks uit te zoeken voor het openbaar vervoer, tickets of locaties. Je hoeft je alleen maar aan te melden op het afgesproken tijdstip bij het opstappunt.
Ga zitten in de bus, en geniet van de hoogtepunten! Er zijn 4 en 5-uur durende rondleidingen te boeken waarbij je met een Engelssprekende gids op stap gaat. Deze tours zijn makkelijk via het internet te boeken.

Safari met quads, sandboarden, kamelenrit en een diner

Heb je iets langer de tijd in Dubai, ontsnap dan uit de stad naar de Arabische woestijn!
Bewonder het mooie woestijnlandschap en maak een spannende duinenrit. Ga zandboarden en maak, als je dat wil, een rit op een quad. Het is mogelijk om bovenstaande te combineren met een diner in de woestijn. Een groot buffetdiner op prachtige kleden in een woestijnkamp en vergezeld met buikdanseressen. Een superleuke en vooral speciale belevenis.

Zeen Social Icons