hotspots-2021-travesol

5 hotspots die je zeker moet bezoeken dit jaar!

De meeste Nederlanders gaan in de zomervakantie naar Frankrijk, Spanje of Italië. Dat is natuurlijk hartstikke leuk en bovendien is het weer er vaak goed, maar de wereld heeft zoveel meer te bieden. Zelfs binnen Europa zijn er prachtige alternatieven voor de zomervakantie, maar zeker buiten Europa zijn er genoeg unieke bestemmingen. Welke hotspots moet je zeker eens bezoeken?

Curaçao 

Curaçao is onderdeel van de Benedenwindse eilanden, samen met Aruba en Bonaire, en behoort daarnaast tot het Koninkrijk der Nederlanden. Het tropische eiland ligt voor de kust van Venezuela en is de ideale vakantiebestemming. De kleurrijke natuur en prachtige zonovergoten stranden zijn in het echt nog mooier dan je je kunt voorstellen. Het grote voordeel is bovendien dat veel mensen Nederlands begrijpen en soms ook spreken, waardoor je je gewoon verstaanbaar kunt maken in je eigen taal. Ook als je nog lang twijfelt, kun je een last minute vakantie naar Curaçao boeken.

Malta

Misschien wel één van de meest unieke landen van Europa is Malta. Het eiland, dat Valletta als hoofdstad heeft, is gelegen in de Middellandse Zee ten zuiden van Italië. Het eiland heeft prachtige natuur en tal van baaien met idyllische stranden. Om het eiland heen is de zee overal diepblauw, waardoor veel toeristen er komen om te duiken. De hoofdstad Valletta is een prachtig historisch stadje, dat stamt uit de 16e eeuw. Het bijzondere aan de stad is dat het is beïnvloed door verschillende culturen. Als eiland midden in de Middellandse Zee heeft het immers te maken gehad met zowel de Europese als de Noord-Afrikaanse cultuur. Dat zie je dan ook terug in het straatbeeld. Ook is Valletta een stad die zich uitstekend leent om tot diep in de nacht te feesten. 

Egypte

Een land dat je echt in je leven bezocht moet hebben is Egypte. Dit bijzondere land bestaat bijna volledig uit woestijn, met uitzondering van het gebied rondom de Nijl rivier. Het unieke aan Egypte is natuurlijk dat je hier piramides kunt bezoeken, die stammen uit het tijdperk van farao’s. Als je van alle gemakken voorzien wil zijn, is het een aanrader om een all inclusive vakantie te boeken. Het resort kun je dan als uitvalsbasis gebruiken om Egypte te ontdekken. Ondertussen kun je genieten van het heerlijke eten en de uitgebreide zwemparadijzen in het resort. Vind hier de goedkoopste all inclusive vakanties, zoals dus een vakantie naar Egypte. 

IJsland

Hoewel IJsland niet bij iedereen boven aan het lijstje favoriete vakantiebestemmingen staat, is het zeker de moeite waard om het eiland te bezoeken. Het is er niet altijd lekker weer, wat een hoop mensen afschrikt, maar de natuur is uitgestrekt en van grote schoonheid. IJsland is een uniek land, dat vooral bekend staat om de vele natuurlijke geisers die er te vinden zijn en om het feit dat er zich een breuklijn van twee tektonische platen dwars over het eiland bevindt. 

Bali

Eén van de mooiste landen van Zuidoost-Azië is zonder twijfel Indonesië. Indonesië is natuurlijk een oude kolonie van Nederland en staat bekend om het feit dat het bestaat uit vele prachtige eilanden. Eén van die eilanden is Bali, wat een erg populaire bestemming is onder toeristen. En dat is niet zomaar, aangezien het eiland eigenlijk alles te bieden heeft. Je kunt er zowel genieten van de eenvoud van de prachtige natuur als van de luxe in één van de vele idyllische resorts.

Zeen Social Icons