canggu-het-andere-bali-travesol

Het andere Bali: Canggu!

Als je al eens in Indonesie bent geweest, dan is de kans groot dat je ook Bali hebt aangedaan. Grote kans dat je ook een bezoek hebt gebracht aan Canggu. Het is – by far – de meest hippe bestemming van Bali en waarschijnlijk van heel Azië. Het ooit zo oersaaie dorpje heeft de laatste jaren een volledig geslaagde make-over gekregen. Anno 2020 is het een voorbeeld van het moderne Bali met tal van toprestaurants, bars, beachclubs en boetiekwinkels. 

Hotspots in Canggu

Ga je naar Canggu, dan is daar maar een reden voor: de lifestyle. Geen toeristische bezienswaardigheden, musea of historische gebouwen, maar wel volop gelegenheid om te shoppen, te eten, te drinken en natuurlijk om er heerlijk te surfen. Het goede nieuws: het ligt maar op een uurtje rijden van de luchthaven Ngurah Rai. Veel eenvoudiger gaat het niet worden. Om je alvast om weg te helpen gaan we je alvast lekker maken door de leukste hotspots in Canggu te introduceren.

GIVE café voor vegans

KYND in Seminyak is de grote zus van GIVE in Canggu. Ook al is de zaak een stuk kleiner, het is zeker niet minder hip. Voor Instagrammers is dit zeker de place-to-be, maar om je Insta shot echt te nailen, moet je er wel vroeg bij zijn. Hier geniet je van een geweldige en kleurrijke smoothiebowl of gewoon een heerlijke salade. Nog een goede reden om hier je geld uit te geven: ook hier gaat de winst, net als bij KYND naar goede doelen. 

canggu-indonesie-travesol

Lees ook: Backpacken Bali: reisroute, tips & meer!

BGS

Indonesië staat om veel dingen bekend, maar vooral ook om de koffie. Dat kan dus niet missen en dus ga je voor de lekkerste koffie naar BGS. Het is een meer dan hippe zaak en ook hier  geldt dat het etablissement dankzij het interieur bijzonder geschikt is omje Insta mee op te leuken. Kortom, je mag het niet missen. Kun je niet kiezen welke koffie je wil proberen, neem dan ons advies ter harte en ga voor die geweldige almondmilk vanilla cappuccino.

Ninety One

Vanzelfsprekend krijg je van het surfen trek en als we eerlijk mogen zijn is er dan een optie die echt boven alles uitsteekt: het stijlvolle restaurant Ninety One. Je hoeft hier niet alleen voor het diner naartoe te gaan, ook de koffie is verrukkelijk. De zaak is relatief nieuw en dat is duidelijk te zien aan de aankleding. Marmeren tafels, prachtige palmbomen en een prima uitzicht op het zwembad als je binnen gaat zitten. Dat het eten perfect is, is al snel een understatement.

The Lawn

Bij een zichzelf respecterende surflocatie, hoort uiteraard een hangout spot waar je gewoon lekker kunt chillen. In Canggu is dat The Lawn aan het strand van de stad. Heb je geen zin om heel de dag op het strand te liggen, dan ga je hier gewoon lekker rondhangen en je laten verwennen. Mocht je nog zo’n speciale plek zoeken om foto’s te maken, dan zit je hier goed in de vroege ochtenduren of tijdens de zonsondergang.

Zeen Social Icons