mooiste-plekken-myanmar-travesol

Dit zijn de 5 mooiste plekken van Myanmar!

Myanmar ken je waarschijnlijk wel van de verhalen over Aung San Suu Kyi of de vervolging, of liever het verjagen van de Rohingya of Ruáingga. Toch heeft Myanmar, het voormalige Birma een schat aan bezienswaardigheden te bieden. Doordat het nog lang niet is ontdekt door het massatoerisme is het een uitgelezen kans om dit bijzondere land met eigen ogen te ontdekken. Wij hebben alvast de 5 mooiste plekken van Myanmar op een rijtje gezet!

Mooiste plekken van Myanmar!

In Myanmar vind je nog het authentieke Azië en is zoiets als globalisering volstrekt onbekend. Het probleem met reizen naar onbekende landen, dat je vaak niet weet wat je kunt verwachten en kunt gaan zien. Daar gaan dus even verandering in aanbrengen. De 5 leukste plekken van Myanmar zetten we op een rij zodat de keuze een stuk eenvoudiger wordt als je hier naartoe wilt afreizen.

1 Hsipaw 

Wie er geweest is zal zonder meer kunnen beamen dat dit een van de mooiste plekken van Myanmar is. Als je snel een goede indruk wilt krijgen van dit indrukwekkende land, moet je gewoon je vakantie in Hsipaw beginnen. Mooie indrukwekkende landschappen in combinatie met tal van lokale activiteiten geven het een bijzondere uitstraling. Dan hebben we het nog geen eens gehad over de bijzonder vriendelijke en innemende bevolking. Wil je jouw vakantie in Myanmar echt goed beginnen, start dan met een ‘hill-trible’ wandeling. Deze voert je langs tal van bergstammen en rijstvelden: een unieke belevenis.

mooiste-plekken-myanmar-Hsipaw-travesol

Lees ook: Dit zijn de 4 mooiste stranden van Indonesië!

2 Bagan

Er zijn weinige plekken ter wereld die de vergelijking met Bagan aan kunnen. Het is in feite een plek met talloze tempels. Om je even een redelijke indruk te geven, het gaat om in totaal 42.000 vierkante meter. Hier vindt je talloze Boedistische tempels, stoepa’s en pagode’s. Letterlijk zo ver als het oog reikt. Als je dan ook beseft dat hier vroeger ruim 10.000 tempels stonden, dan krijg je wellicht een beetje een idee. Nu zijn er allang geen 10.000 tempels meer, maar met 2.200 zijn het er nog altijd rijkelijk veel. De hoeveelheid tempels zou je wellicht afschrikken, maar toch is er nog meer te zien. Zo kun je vanaf de top van Mount Popa kilometers ver kijken en de lanschappen van Bagan bewonderen. Die berg zal je dus wel eerst moeten beklimmen, maar heb je een stuk goede benen en is opgegeven je volledig onbekend, dan is het absoluut de moeite waard.

3 Myeik

Dat je ooit van Myeik hebt gehoord is mogelijk, maar toch wel een beetje onwaarschijnlijk. Deze plek heeft misschien niet de meeste archipel, maar wel een van de mooiste. De meeste eilanden worden nog altijd bewoond door een oude nomadenstam. Verwacht dus geen luxe hotels of een warm welkom door een speciaal ontvangstcomité. Op je eigen houtje er naar toe afreizen is dat ook niet aan te raden. Dat is ook nagenoeg onmogelijk, je kunt de eilandengroep alleen bezoeken met een georganiseerde cruise. Dat kan voor sommigen een nadeel zijn, maar de beloning maakt het absoluut waard. Prachtige witte stranden en een ongerepte flora en fauna vormen het decor van een bijzonder stukje aarde.

4 Ngapali Beach

Myanmar mag in cultureel opzicht indrukwekkend zijn, je zult wellicht ook behoefte hebben om een lekker te relaxen aan een van de stranden die het land rijk is. Komt goed uit, Ngapali Beach is namelijk in een woord geweldig. De hagelwitte stranden maken dit strand uniek in vergelijking met de overige stranden in dit land. Als je daarnaast ook weet dat je kunt genieten van een  prachtige onderwaterwereld en de azuurblauwe zee, dan weet je dat je hier helemaal goed zit. Erg veel toeristen zul je in Myanmar niet aantreffen en dus kun je ervan uitgaan dat ook het strand heerlijk rustig is.

5 Mrauk U

Ooit noemde men dit de ‘Lost city of Mrauk U’. Zo verloren is het allang niet meer en Mrauk U is inmiddels een stad met een bijzondere aantrekkingskracht. Er hangt een surrealistische sfeer, met name in de ochtenduren als de stad in mist is gehuld. Heb je een beetje avontuurlijke inslag, dan is dit toch wel the place to be.

Mrauk U is enkel per boot te bezoeken en dat maakt het wel zo bijzonder. Hier zie je het plattelandsleven van Myanmar aan je oog voorbij trekken en zie je met een beetje fantasie hoe het oude Azië er wellicht uit heeft gezien. Naast een ontmoeting met een groep vriendelijke monniken zul je niet veel locals aantreffen, maar dat mag de pret niet drukken.

myanmar-Mrauk-u-travesol

Zo, dit waren de mooiste plekken van Myanmar. Ben jij er weleens geweest? We horen graag je ervaringen. Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Zeen Social Icons