zakhyntos-mooiste-plekjes-travesol

Mooi Griekenland: de verborgen plekjes van Zakynthos

Zakynthos is een van de mooiste, maar ook een van de meest toeristische eilanden van Griekenland. Jaarlijks besluiten duizenden mensen om hun vakantie naar het eiland te boeken. Het eiland is zo populair vanwege de prachtige flora en fauna en de schitterende zee, witte stranden, het heerlijke weer, de sympathieke mensen en de karakteristieke dorpjes. Het enige wat sommige mensen misschien een beetje tegen staat is de enorme drukte. Het is daarom een aanrader om vooral buiten het hoogseizoen om naar Zakynthos gegaan. Het is begrijpelijk dat dit niet voor iedereen mogelijk is, aangezien veel mensen gebonden zijn aan (school)vakanties. Toch kun je ook in het hoogseizoen de ergste drukte wel omzeilen, door de verborgen plekjes van Zakynthos te bezoeken. 

Cameo Island

Dit mini-eilandje is bereikbaar via een loopbrug vanaf het dorpje Keri. Het is er over het algemeen niet druk, waardoor je heerlijk kunt uitwaaien, terwijl je geniet van de rust en de prachtige zee. Aan de andere kant van het eiland kun je romantisch zitten of lekker zonnen en als het je iets te heet wordt, neem je een plons in de zee. Cameo Island is geen eiland dat je meerdere keren moet bezoeken, maar je moet er absoluut een keer geweest zijn. 

Parfumerie Razo Aroma Mediterrano

Razo Aroma Mediterrano is een piepklein particulier parfumerietje, dat midden in de prachtige natuur van Zakynthos verscholen ligt. Sinds begin jaren 60 heeft een stel besloten om van de plaatselijke kruiden en bloemen parfums te gaan maken en hebben toentertijd dus een parfumerie opgericht. Die bestaat nog altijd. Nog altijd worden er dagelijks parfums ontwikkeld, die jij als bezoeker kunt kopen. Bij het bezoeken van de parfumerie hoort een rondleiding, waarin je te zien krijgt hoe de parfums worden gemaakt. 

Olijfoliefabriek Aristeon

Nog een plek waar je geweest moet zijn is olijfoliefabriek Aristeon. Je kunt een rondleiding krijgen door de fabriek. Tijdens die rondleiding krijg je alle processen te zien voor het maken van olijfolie. Ook kun je aan het eind van de rondleiding verschillende heerlijke lokale olijfolies kopen in tal van verschillende smaken. 

Navagio Beach

Iets minder een verborgen plek, maar absoluut schitterend en het bezoeken waard, is Navagio Beach. De oude kustdorpen liggen namelijk landinwaarts en niet aan de kust. Dit was natuurlijk ter verdediging van de plunderende piraten. Ook ligt er een gezonken schip voor de kust, waar je naar toe kunt duiken tijdens een duiktour. Verder is het strand en de zee prachtig. Je kunt er heerlijk zonnen en perfect tot rust komen.  

Zeen Social Icons