roadtrippen-motor-travesol

Roadtrippen op de motor: 4 prachtige bestemmingen in Europa!

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun vakantie niet langer op één bestemming door te brengen, maar om juist een roadtrip te ondernemen. Roadtrippen is een onvergetelijke ervaring en zal de band binnen een vriendengroep alleen nog maar versterken. Ook zie je veel meer op een roadtrip dan op een ‘gewone’ vakantie. Je reist immers van punt A naar punt B, wat vaak een afstand is van honderden kilometers. Tijdens de roadtrip is er natuurlijk ruimte voor gezelligheid, maar zie je ook prachtige natuur en cultuur om je heen. Op een vakantie met het vliegtuig naar een All Inclusive resort zie je natuurlijk maar vrij weinig van de wereld.  

Roadtrippen op de motor

Een roadtrip kun je doen met de auto, maar nog leuker is het om het op de motor te doen! Met een motor ben je immers mobieler en kun je dus op veel meer plekken komen. Daar komt bij dat het natuurlijk heerlijk is om motor te rijden an sich. Voor een roadtrip op de motor is het wel belangrijk dat je jezelf goed voorbereidt. Om jezelf optimaal te beschermen is het belangrijk dat je goede motorkleding hebt. Dan moet je bijvoorbeeld denken aan een motorhelm, waarvan de Roof Boxer V8 een van de populairste en best beoordeelde motorhelmen is. Voor een roadtrip hoef je bovendien niet ver weg. In Europa zijn er al tal van prachtige bestemmingen waar je naartoe kunt gaan op de motor. 

Alpen

Wie houdt van een uitdaging, zou zeker eens de Alpen-route moeten nemen voor een roadtrip. Deze route voert je door Italië en Zwitserland en gaat bijvoorbeeld over een aantal van de hoogste bergen van de Italiaanse en Zwitserse Alpen. Een van de hoogste geasfalteerde bergen is bijvoorbeeld de Stelvio, die is gelegen in het noorden van Italië. De route over de Stelvio is in totaal bijna 50 kilometer en voert je bovendien door een prachtig natuurgebied. Naast deze Stelviopas zijn er echter nog meer dan 20 bergen waar deze route langs gaat.  

Cote d’Azur 

Een van de mooiste motorroutes is ongetwijfeld die langs de Cote D’Azur. Deze route is niet heel lang en is uitermate geschikt om in een of twee dagen te doen. Deze route brengt je langs het prachtigste stukje Frankrijk, aangezien je een weg aflegt die parallel loopt aan de kustlijn met de Middellandse Zee. Mocht je toch nog langer door willen rijden, dan kun je de weg langs de kust in principe blijven volgen totdat je aankomt in Genoa. 

Sardinië 

Sardinië is een van de mooiste eilanden van Italië en is ook qua grootte perfect voor het ondernemen van een roadtrip. Het eiland is namelijk behoorlijk groot. De route, die je overal op het eiland brengt, is in totaal ruim 1700 kilometer. Maar dan heb je wel echt alles gezien. Overal om je heen zie je prachtige natuur, idyllische dorpjes en de gezellige sfeer. Een bonus is dat je in elk dorpje kunt stoppen om iets te proeven van het overheerlijke eten uit Sardinië.

Andalusië 

Mensen die een één- of tweedaagse motortocht willen maken, zouden de 310 kilometer lange motorroute door Andalusië kunnen proberen. Deze brengt je van het prachtige Cordoba naar de Spaanse zuidkust. Tijdens deze route kom je langs bijzondere plekken als Gibraltar en Marifa, maar ook langs grote steden als Malaga en Sevilla. 

Zeen Social Icons