Vijf indrukwekkende vakantietips voor Puerto Rico

Het zal wellicht niet de absolute droomvakantie zijn van menig Nederlander, maar Puerto Rico is zeker de moeite waard. Het land heeft voldoende bezienswaardigheden te bieden en is bovendien niet extreem duur. Als je daarnaast beseft dat het land van alles heeft voor een goede vakantie, van regenwouden tot mangroves, dan is het vreemd dat het nog niet bovenaan je lijstje staat. Gelukkig is dat snel aan het veranderen.

Puerto Rico laat zich het beste omschrijven als een combinatie van  Amerikaanse en Zuid-Amerikaanse invloeden en maken het tot een feestelijk geheel. Puerto Rico heeft daarnaast nog een bijzonder aangename eigenschap: het qua omvang perfect voor een rondreis. In amper twee weken kun je de meeste plaatsen bezoeken. Een huurauto is dus zeker aan te raden. Waar je in dat geval naar toe kunt gaan vertellen we je graag.

1. San Juan

Door de straten van het oude San Juan wandelen, met zijn mooie koloniale architectuur en imposante forten, is absoluut geen straf. Het is alsof je in een ander tijdperk bent aangekomen, maar dan wel een dat is voorzien van moderne gemakken. San Juan is meer dan 500 jaar oud en de op een na oudste stad van Noord- en Zuid-Amerika. Het is een mix van historische elementen en het hedendaagse leven. De stad staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO, voornamelijk vanwege de honderden gerestaureerde Spaanse koloniale gebouwen uit de 16e en 17e eeuw. Tegenwoordig kunnen bezoekers dineren, winkelen of zelfs overnachten in deze prachtige oude gebouwen.

2. Eet Mofungo als je op Puerto Rico bent

Naast de geschiedenis is de keuken van Puerto Rico minstens zo indrukwekkend. Vergeet even wat je al kent op het gebied van de Zuid-Amerikaanse keuken, die van Puerto Rico is echt iets van een heel andere orde. Een beroemd gerecht is Mofungo. Langzaam gegaard varkensvlees wordt geserveerd met een grote bal met bakbanaan. De combinatie is verrukkelijk en is een van de vele lokale delicatessen.

3. Camuy Cave

Wat is er nu leuker dan het ontdekken van bijzondere plekjes tijdens je vakantie? Puerto Rico is wat dat betreft een ideale locatie. De Camuy cave ligt net buiten de stad en is de perfecte kennismaking met indrukwekkende grotten. Hier zie je hoe de natuur hier ondergronds heeft huisgehouden. De lokale legende leert je dat het water wat uit de grot stroomt, afkomstig is uit de bron van de eeuwige jeugd. Dat gegeven alleen al is een perfecte motivatie om naar Puerto Rico af te reizen.

4. Barranquitas via de panoramische route

Je kunt er voor kiezen om op een en dezelfde locatie te verblijven. Het is natuurlijk veel leuker om op eigen houtje het land te verkennen. Dat doe je bij voorkeur per auto. Er zijn in Puerto Rico voldoende mogelijkheden om een auto te huren, zowel voor een dag als voor een langere periode. Onze tip: volg de panoramische route die je langs Barranquitas voert. Op zich is het niet zo heel bijzonder, maar de kleine dorpjes die je onderweg tegenkomt zijn dat zeker wel. Op die manier kom je op plekken die je in geen enkele reisgids ziet staan en die wel zo indrukwekkend zijn. Vraag desnoods aan een van de locals die je zonder meer tegen zult komen naar een goed restaurant. Naast Spaans spreken de meeste locals ook Engels.

5. Bezoek het paradijselijke Culebra

Hoewel Culebra vaak in een adem wordt genoemd met Vieques, heeft dit kleinere eiland zijn eigen unieke karakter. Het ecotoerisme viert hier hoogtij en daar worden we blij van. Veel van de toeristische accomodaties worden gerund door expats. Culebra ligt ten oosten van Puerto Rico en ten westen van het Caribische eiland Saint Thomas. Als het ooit je wens is geweest om indrukwekkende koraalriffen te aanschouwen, dan is Culebra helemaal jouw plekje. De koraalriffen in dit gebied worden beschouwd als een van de mooiste in het hele Caribische gebied.

Zeen Social Icons