esta-amerika-travesol

Wanneer een ESTA of visum voor Amerika kiezen?

Amerika staat in de top 10 van vakantiebestemmingen onder de Nederlanders. Het land heeft veel verschillende charmes en daarom vallen de ‘United States of America’ zo goed in de smaak bij ons Nederlanders. Maar hoe vraag je nu een visum aan voor dit prachtige land?

Reis naar Amerika

Veel mensen kiezen er ook voor om tijdens hun reis naar Amerika verschillende gebieden van het land te bezoeken. Drie van de populairste bestemmingen van Amerika zijn New York, Las Vegas & Los Angeles. New York staat bekend als de stad die nooit slaapt, want er is 24/7 van alles te beleven. Als je ervoor kiest om een stedentrip naar New York te maken dan moet je zeker een bezoekje brengen aan Central Park, het Statue of Liberty (Vrijheidsbeeld) en het district Manhattan. Las Vegas is de plek waar je moet zijn als je houdt van feesten, gokken en het nachtleven. De entertainmentindustrie in deze stad zal je zeker versteld doen staan en je gaat je hier geen moment vervelen. In Los Angeles Californië kun je genieten van het heerlijke klimaat en in de stad ligt de wijk Hollywood. Op deze plek vind je de grote filmstudio’s en heb je de kans om de bekende tv-sterren tegen het lijf te lopen. Amerika heeft je verder nog veel meer te bieden. Als je naar dit land op vakantie gaat heb je eigenlijk niet genoeg aan een paar weken om de mooiste plekjes te bezoeken.

Visum aanvragen

Wil je een vakantie boeken naar Amerika? Hou er dan rekening mee dat je een ESTA of een visum aanvraagt. Als je van plan bent om minder dan 90 dagen te verblijven in dit land, dan voldoet een ESTA. ESTA staat voor “Electronic System for Travel Authorization” en als je deze in je bezit hebt mag je afreizen naar Amerika om te genieten van een lekkere vakantie. Als je met een ander reisdoel naar Amerika af wil reizen en langer dan 90 dagen in het land verblijft, dan moet je een visum naar Amerika aanvragen. Een visum aanvragen moet gebeuren door een afspraak te maken bij het Amerikaanse consulaat in Amsterdam. Een ESTA kan online aangevraagd worden. Na het verstrekken van de juiste gegevens en het voldoen van de betaling ontvang je de ESTA via de mail.

Vakantie in Amerika

Ben je nog op zoek naar een leuke vakantiebestemming voor je vakantie in 2019? Kies er dan voor om dit jaar een reis te plannen naar het prachtige Amerika. Naast de bekende trekpleisters heeft het land je nog zoveel meer te bieden. Als je een liefhebber bent van mooie natuurgebieden dan kun je in the United States of America je geluk niet op. Eén van de populairste natuurgebieden is de Grand Canyon. Dit gebied in Colorado is dankzij vulkanisme, de rivier de Colorado en de stevige wind uitgegroeid tot één van de mooiste wereldwonderen die je ooit in je leven bezocht moet hebben. Bekijk de Grand Canyon van verschillende uitkijkpunten bij zonsopgang of zonsondergang en dit zal zorgen voor een onvergetelijk uitzicht dat je nog nooit eerder hebt gezien. Andere mooie natuurgebieden in Amerika zijn het Yellowstone Park in Wyoming en Death Valley in Californië. Een ESTA of visum aanvragen voor je reis naar Amerika doe je via deze link.

esta-amerika-travesol-2

Een roadtrip maken

Wat veel mensen tijdens hun bezoek aan Amerika doen is het maken van een roadtrip langs de prachtige wegen in het land. Men huurt een auto of een camper en trekt in een aantal weken door de mooiste staten van Amerika. Door het prachtige land te verkennen met een roadtrip kun je kennis maken met alle charmes die het land je te bieden heeft. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om te rijden langs de welbekende “Route 66”. Dit is één van de bekendste routes van Amerika. Deze route brengt je langs 8 Amerikaanse staten en je komt terecht in 3 verschillende tijdszones. Bereid je wel goed voor op deze trip want door deze route te volgen bestrijk je meer dan 4000 kilometer. Reis vanaf het zanderige oosten naar het fraaie westen via de staten Illinois, Missouri, Kansas, Oklahoma, Texas, New Mexico, Arizona tot aan Californië. Let er wel op dat je reis niet langer duurt dan 90 dagen als je alleen in het bezit bent van een ESTA!

Zeen Social Icons