stedentrip-nederland-travesol

5 leuke steden voor een stedentrip in Nederland!

Kies je dit jaar eens voor een vakantie in eigen land? Of ga je lekker een weekendje weg? Het is dan erg leuk om een aantal nieuwe leuke steden in Nederland te ontdekken. Want ons landje heeft ontzettend veel te bieden. Drink een heerlijke cappuccino op een gezellig terrasje, ontdek de mooiste oude gebouwen en musea en eindig je dag in een leuk restaurantje. Plan leuke activiteiten voor je stedentripje en leer Nederland (nog) beter kennen!

Tip 1. Dordrecht

Laat je verrassen door deze historische stad. Zo kun je de Groothoofdspoort bewonderen en heb je tegelijkertijd uitzicht op het Drierivierenpunt. Daar komen Merwede, de Oude Maas en de Noord samen. Ook zijn er prachtige kerken te bezichtigen in deze leuke stad. Maar je kunt ook de natuur opzoeken, want Nationaal Park De Biesbosch ligt vlakbij! Ga op pad met een gids op het land of in een bootje of huur zelf een kano. 

Tip 2. Alkmaar

Als je naar dit leuke stadje in Noord-Holland afreist, kun je de Kaasmarkt zeker niet overslaan. Met een beetje geluk zie je de kaasdragers aan het werk. Nog niet genoeg kaas gezien? Breng dan een bezoekje aan het Hollands Kaasmuseum, waar je alles over de geschiedenis van deze lekkernij leert. Door de architectuur van de binnenstad merk je gelijk dat je je in een Hollandse stad bevindt. Zo is er een molen, genaamd de Molen van Piet, te vinden. Om even uit te rusten kun je neerstrijken op een van de leuke terrasjes aan het water of in de buurt van de Grote Kerk.

Tip 3. Amersfoort

Dit leuke stadje dat grenst aan Utrecht, wordt nog wel eens vergeten. Toch is het zeker de moeite waard om eens naar Amersfoort af te reizen. Vanaf Utrecht ben je er al binnen een kwartier met de trein. Na een klein stukje lopen ben je in het prachtige historische centrum. In deze stad heb je soms het gevoel alsof je bent teruggereisd naar de Middeleeuwen. Bewonder de bijzondere Muurhuizen, breng een bezoekje aan het Mondriaanhuis of ga op zoek naar overblijfselen van de oude stadsmuur. Zo heb je gegarandeerd een leuke dag!

Tip 4. Groningen

In het hoge noorden is een geweldig stadje te vinden. In Groningen hoef je je namelijk niet te vervelen. Ontdek de stad van boven vanuit de Martinitoren of het nieuwe Forum, of juist vanuit een bootje door de grachten. Ook zijn hier genoeg leuke musea te vinden, zoals het Groninger Museum. Ontdek leuke kleine straatjes en de hipste koffietentjes. Of ga een avondje stappen, want in deze bruisende studentenstad is altijd wel een leuk kroegje te vinden.

Tip 5. Maastricht

En van het noorden gaan we naar het zonnige zuiden: Maastricht! Hier heb je echt het gevoel alsof je in het buitenland bent. Je kunt er heerlijk een dagje shoppen, mooie kerken en pleinen bezoeken of simpelweg genieten van de bijzondere omgeving. Zo kun je de grotten onder de Sint Pietersberg bezoeken of langs de Maas wandelen. Sla dan ook zeker de Sint Servaasbrug niet over. 

Zeen Social Icons