vakantie-nederland-veluwe-travesol

Op vakantie gaan in eigen land tijdens de coronacrisis: 3 tips!

Sinds begin 2020 heeft Nederland te kampen met het coronavirus. Het openbare leven ligt grotendeels plat, mensen werken veelal thuis en reizen naar het buitenland is maar in zeer beperkte mate mogelijk. Hoewel veel mensen nog hoopten dat tegen het eind van 2020 de problemen wel zouden zijn opgelost, neemt het aantal dagelijkse besmettingen niet bepaald af. Het wordt afgeraden om af te spreken met vrienden en familie. Mede hierdoor zijn eenzaamheid en depressie bij steeds meer mensen aan de orde van de dag. Ook het opgesloten gevoel is voor veel mensen verschrikkelijk. Je kunt immers eigenlijk alleen thuis zitten. Wat zou het lekker zijn om er weer even tussenuit te gaan met vrienden of familie. Veel mensen zijn daar wel aan toe. Hopelijk is dat in 2021 weer mogelijk, maar dat is nog afwachten. Althans, op vakantie naar het buitenland wordt nog afwachten. Het is echter natuurlijk gewoon mogelijk om binnen Nederland op vakantie te gaan. Juist nu is de tijd aangebroken om de mooie plekken in ons land te ontdekken. Daar zijn er namelijk veel van. Wij zetten er een aantal voor je op een rij.

1. De Nederlandse kust

Relatief gezien heeft Nederland een hele lange kustlijn. Van noordoost Groningen tot zuidwest Zeeland loopt deze namelijk precies. Op veel plekken langs deze kustlijn liggen prachtige stranden en indrukwekkende duingebieden. In bijvoorbeeld de regio van Bergen aan Zee of Scheveningen kun je prachtige strandwandelingen maken of heerlijke fietstochten ondernemen, die je door het duingebied voeren. En wat is er nou lekkerder dan de geur van de zee op vakantie? Een vakantie aan de Nederlandse kust is een absolute aanrader.

2. De Veluwe

Niet alleen de Nederlandse kust is prachtig, ook het binnenland heeft genoeg moois te bieden. Denk bijvoorbeeld eens aan een van de prachtige natuurgebieden die ons land rijk is. De Veluwe is zonder twijfel een van de bekendste en mooiste natuurgebieden van Nederland. Op veel plekken in en rondom de Veluwe zijn hotels die zich perfect lenen als uitvalsbasis voor wandel- of fietstochten door het gebied. Je komt er echt tot jezelf door de rust en de indrukwekkende natuur. Boek daarom nu nog een vakantie naar het natuurgebied, zodat je binnenkort kunt genieten in een hotel op de Veluwe.

3. Waddeneilanden

Veel mensen houden er van om in de zomer naar een eiland op vakantie te gaan. Met de zee overal om je heen, veel stranden in de omgeving en een aangename temperatuur heb je pas echt het gevoel van vakantie. Voor prachtige eilanden hoef je echter helemaal niet ver van huis. Nederland heeft immers 5 prachtige Waddeneilanden, die allemaal het bezoeken waard zijn. Zeker met lekker weer is het een absolute aanrader. 

Zeen Social Icons