indonesië

5X Indonesië: de allermooiste plekjes!

Indonesië is natuurlijk een enorm land met vele prachtige plekken, waardoor het lastig is om de 5 allermooiste aan te wijzen. Het land bestaat in zijn totaliteit uit ruim 17.000 eilanden, die allemaal mooi en bijzonder zijn op hun eigen manier. Wat de een het absolute hoogtepunt van Indonesië is, is dat voor de ander juist niet. Er zijn immers ook zoveel plekjes om uit te kiezen. Toch hebben wij geprobeerd een selectie te maken en dus de 5 allermooiste plekjes van Indonesië voor je te vinden.

1| Borobodur

De Borobodur wordt ook wel gezien als een van de zeven wereldwonderen, hoewel dit niet officieel het geval is. Toch is wel te begrijpen waarom de mensen deze enorme tempel beschouwen als wereldwonder. Het is een boeddhistische tempel uit de 8eeeuw na chr. en is een van de grote toeristische trekpleisters van heel Java. Het bijzonder aan deze tempel, naast dat het indrukwekkend mooi is, is dat het nog in zo’n goede staat is. En dat terwijl het bouwwerk al vele duizenden jaren oud is. Dat heeft vooral te maken met het feit dat het heel lang begroeid is geweest. Pas in de 19eeeuw werd ontdekt waar de Borobodur was. Al die jaren ervoor zijn er geen mensen geweest en heeft er dus ook niemand schade aan kunnen toebrengen.

2| Kalimantan

Kalimantan, oftewel Indonesisch Borneo, is qua flora en fauna een van de mooiste locaties in heel Indonesië. Niet alleen vind je hier vele bijzondere plantensoorten en bomen, ook kom je indrukwekkende dieren tegen. Helaas is de laatste jaren een groot gedeelte van het oerwoud, dat je hier vindt, gekapt, waardoor veel van die dieren en planten met uitsterven worden bedreigd. Gelukkig kunnen onder andere de nevelpanter, de oran oetang en de dwergolifant hier nog altijd leven. Ook rondom Borneo zijn prachtige dieren en planten te zien, namelijk onder water. Het is een uitstekende plek om te duiken.

indonesië 4

Lees ook: 4 tips om je zonvakantie zo duurzaam mogelijk te maken!

3| Raja-Ampat eilanden

De Raja-Ampat archipel is werkelijk waar schitterend en relatief rustig. Het is onder toeristen nog een relatief onbekend eiland, waardoor je hier optimaal kunt genieten van de natuur en alles wat de natuur te bieden heeft. De eilandengroep bestaat uit vier hoofdeilanden en honderden kleine eilandjes, die allen het bezoeken waard zijn. Het is daarom ook een aanrader om met de boot er zoveel mogelijk bij langs te gaan. Ook duiken in dit gebied is heel mooi. Je vindt hier onder andere bijvoorbeeld haaien onder water.

indonesië 5

Lees ook: Dit zijn de 5 zonnigste vakantiebestemmingen voor in de winter!

 

4| Prambanan

Hoewel tegenwoordig de Islam met afstand de grootste godsdienst van Indonesië is, staat in het land een van de grootste hindoeïstische tempelcomplexen. Het enorme complex is gelegen op Java en ontegenzeggelijk indrukwekkend. Je moet er geweest zijn om te ervaren hoe indrukwekkend, maar het is haast niet te bevatten hoe men in de 9eeeuw na chr. al zulke prachtige tempels konden neerzetten. Het is daarom ook niet verwonderlijk dat het op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat.

indonesië 3

Lees ook: 5x Thailand: de allermooiste plekjes!

5| Gili-eilanden

Vanaf Bali duurt het niet lang om bij de Gili-eilanden te komen. De Gili-eilanden zijn zeer populair onder toeristen en dat is zeker niet verwonderlijk. Je kunt op deze drie eilanden heerlijk genieten van het nachtleven en gezellige barretjes aan het strand, maar ook van de schitterende natuur, zowel boven als onder water.

indonesië 2

Ben jij weleens in Indonesië geweest? Zo ja, wat vind jij het mooiste plekje?

Zeen Social Icons