panama-bezoeken-travesol-2

7 redenen om het prachtige Panama te bezoeken!

Panama, het land staat wellicht niet strak bovenaan je lijst met favoriete vakantiebestemmingen, maar dan kon dit jaar nog wel eens gaan veranderen. Naast landen als Mexico, Brazilië en Colombia is Panama een van de landen die langzaamaan populair worden als vakantiebestemming. Het voordeel: door de onbekendheid is Panama nog grotendeels authentiek en is de invloed van het toerisme lekker beperkt. Kortom, wil je een unieke vakantie zonder direct een heel kapitaal kwijt te zijn, dan biedt Panama je een goed excuus. De 7 belangrijkste redenen om dit jaar voor het Midden-Amerikaanse land te kiezen zetten we even op een rij.

1| Klimaat

Niet te warm en zeker niet te koud. Panama kent een tropisch klimaat. Het ligt tussen zowel de Stille en de Atlantische oceaan waardoor de temperatuur bijzonder aangenaam is. Je hebt dus minder nodig om mee te nemen en je kunt lekker geniet van het land en de stranden.

panama-bezoeken-travesol

Lees ook: Een onvergetelijke vakantie naar de ABC-eilanden!

2| De ligging van het land

Gezien de ligging van Panama is het een uitdaging om het land per auto te verkennen. In amper twee uur tijd rij je van de ene kust naar de andere. Het land is daarnaast zo divers dat je geen tijd krijgt om je te vervelen. De ideale vakantiebestemming dus.

3| Outdoor activiteiten

Voor backpackers is Panama een waar walhalla. Of je nu wilt duiken, varen, surfen, snorkelen of mountainbiken, het landschap leent zich voor een heel scala aan activiteiten. Ben je een beetje avontuurlijk aangelegd, kies dan voor een fietstocht naar de top van een van de vulkanen.

4| Panama is budget-vriendelijk

Hollanders zijn zuinig en daarmee heb je gelijk de vierde reden te pakken om naar Panama te gaan. Het is er namelijk spotgoedkoop. In ieder geval in vergelijking van de meer gangbare vakantielanden in de regio. Het andere grote voordeel is dat je in Panama gewoon met de dollar kunt betalen. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over veel prijsschommelingen.

5| Koffie

Koffie is hét export product bij uitstek in Panama. Ben je een echte liefhebber, dan kun je je geluk niet op. Bezoek een koffieplantage, bekijk met je eigen ogen hoe koffie wordt gemaakt en laat je smaakpapillen verwend worden.

6| De Panamese keuken

Panama is voor foodies een hele verademing. Door de culturele invloeden in de loop der jaren is de keuken van dit heerlijke land een smeltkroes van talloze smaken geworden. Er is werkelijk waar geen betere manier om het land te leren kennen dan via het eten. Kleine tip: vergeet niet om het nationale gerecht, de ceviche te proberen. Naar men zegt is het minstens zo lekker als de Peruaanse variant.

Lees ook: Kaapverdië: 9 paradijselijke eilanden!

7| Het Panamakanaal

Naast een indrukwekkende cultuur, prachtige stranden en heerlijk eten is er nog iets wat dit land zo uniek maakt: het Panamakanaal. Het is een van de grootste wereldwonderen van onze tijd en eigenlijk kun je het niet maken om het niet te bezoeken. Zie vol verwondering hoe de schepen van de ene oceaan naar de andere varen en geniet van de wetenschap dat mensen in staat zijn om zoiets te bouwen.

Ben jij weleens in Panama geweest? Zo ja, laat het ons weten in de reacties hieronder!

Zeen Social Icons