Een telefoon voor op reis: 5 dingen waar deze aan moet voldoen!

Je kunt tegenwoordig niet meer op reis zonder een goede mobiele telefoon. Je kunt bijvoorbeeld Google Maps goed gebruiken als je de weg moet vinden, Tripadvisor als je op zoek bent naar een restaurant waar je lekker kunt eten of Spotify als je gewoon naar je eigen muziek wil luisteren. Een mobiele telefoon heeft dus vele voordelen. Een ANWB-gids, een kaart van het land waar je naar toe goed of de hele CD-verzameling hoeven niet meer meegenomen te worden op reis. Mensen gaan echter steeds meer eisen stellen aan hun telefoon op vakantie. Het moet voor van alles gebruikt kunnen worden. Bovendien mag de telefoon niet te duur zijn. Veel mensen komen daarom uit bij een Samsung telefoon, omdat goedkope Samsung telefoons een goede prijs-kwaliteit verhouding hebben. Maar waar moet een reiswaardige telefoon dan precies aan voldoen? Wij zetten een aantal dingen voor je op een rij.

Degelijkheid

Je wil natuurlijk dat je mobiele telefoon tegen een stootje kan. Daarom is het sowieso handig om een telefoonhoesje aan te schaffen voordat je op reis gaat. Veel telefoons lopen echter alsnog schade op wanneer ze op een harde ondergrond vallen. Een degelijke telefoon is daarom van levensbelang. Je zou dan kunnen kiezen voor een haast onverwoestbare RugGear telefoon, maar deze schiet tekort in veel andere opzichten. Opvallend is dat zelfs een goedkope Samsung telefoon vaak nauwelijks schade oploopt als het van behoorlijk hoogte valt.

Geschikt op alle terreinen

Als je op vakantie gaat, kan het natuurlijk voorkomen dat je mobiele telefoon in contact komt met zand of water. Daarom is het belangrijk om een stof- en waterdichte telefoon aan te schaffen. Met zo’n telefoon weet je zeker dat je telefoon de vakantie doorstaat en kun je bovendien zelfs onderwater beelden maken in de zee.

Camera- en schermkwaliteit

Steeds minder mensen nemen tegenwoordig een camera mee op reis, omdat de mobiele telefoon alles vast kan leggen. Het is bekend dat Samsung telefoons een goede camera hebben. Zelfs met een goedkope Samsung telefoon kun je al jouw belevenissen op vakantie perfect vastleggen. Ook de schermkwaliteit van Samsungs is vaak goed. Het scherm van de Samsung Galaxy S20 is bijvoorbeeld onovertroffen. 

Betaalbaarheid

Wie met een spiksplinternieuwe dure telefoon op reis gaat, loopt het risico dat deze gestolen wordt. De nieuwste iPhone of Samsung is roofgoed. Wie een dergelijke telefoon op vakantie gebruikt, moet continu op de hoede zijn. Op campings, in de drukke binnenstad of op het strand worden namelijk regelmatig dure telefoons gestolen. Dan kun je beter een wat goedkopere telefoon hebben. Bovendien zijn oudere en goedkopere telefoons niet per definitie van een veel mindere kwaliteit. 

Voorkom hoge kosten

Controleer altijd of je aanvullende kosten voor bellen en internetten moet betalen op je vakantiebestemming. Wie dat niet doet, kan onverwachts voor een vervelende verrassing komen te staan. Zorg dus altijd dat hoge telefoonrekening voorkomen wordt. In de Europese Unie hoef je vaak niets extra’s te betalen, maar het is toch altijd handig om voor de zekerheid te controleren. 

Zeen Social Icons