visum-turkije-travesol

Evisum voor Turkije aanvragen: tips & tricks!

Als je op vakantie gaat of voor een ander reisdoel naar Turkije af wil reizen, dan moet je er rekening mee houden dat het verplicht is om een visum te hebben als je niet van Turkse komaf bent. Tegenwoordig is het niet meer mogelijk om een visum te kopen bij aankomst in Turkije zoals dat eerst wel kon. Je hebt nu de mogelijkheid om een visum voor Turkije online aan te vragen.

Visum Turkije

Het aanvragen van een Evisum kun je eenvoudig online doen en dit neemt slechts vijf minuten in beslag. Als je voor zaken op reis gaat naar Turkije dan moet je ook in het bezit zijn van een Evisum. Gezinnen die reizen met kleine kinderen moeten er goed aan denken dat ook baby’s in het bezit moeten zijn van een Evisum. Het handige van dit elektronische visum is dat je het gemakkelijk online kunt afrekenen met iDEAL en je hebt er dus geen creditcard voor nodig.

Vakantie naar Turkije

Jaarlijks reizen er duizenden Nederlanders af naar Turkije voor een vakantie. Al deze mensen moeten dus in het bezit zijn van een Evisum om het land binnen te kunnen komen. Dit elektronische visum kost je €25,-. Als je in het bezit bent van dit officiële document dan kun je dus zonder problemen naar dit prachtige land afreizen en heerlijk gaan genieten van je vakantie. Ga je niet alleen voor vakantie naar Turkije, maar wil je ook gaan studeren? Zorg er dan voor dat je een visum hebt aangevraagd bij de Turkse ambassade of het Turkse consulaat.

In dit geval is een Evisum niet voldoende. Een Evisum is 180 dagen geldig. Hou er rekening mee dat je paspoort ook nog minimaal 180 dagen geldig is als je in Turkije arriveert. Ga je langer dan 90 dagen achtereen in Turkije verblijven, dan moet je vooraf een verblijfsvergunning voor dit land aanvragen. Met een Evisum is het slechts mogelijk om 90 dagen na elkaar in dit land te verblijven.

Check je gegevens voordat je de aanvraag definitief maakt

Als je jouw Evisum voor Turkije aan gaat vragen is het belangrijk om de gegevens goed te checken voordat je de aanvraag opstuurt. Als er straks gegevens niet kloppen, dan kan dit ervoor zorgen dat je het land niet binnen wordt gelaten. De gegevens op het elektronische visum en het paspoort moeten precies kloppen. Laat het je niet gebeuren dat je document ongeldig wordt verklaard. Dit zal betekenen dat je zakenreis of vakantie niet door zal gaan. Heb je nog andere vragen voordat je het aanvraagformulier in wil vullen? Neem dan een kijkje bij de meest gestelde vragen over het visum voor Turkije. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat je volledig op de hoogte bent van alles wat je moet weten wanneer je een Evisum naar Turkije aan gaat vragen.

visum-turkije-aanvragen-travesol

Ben jij weleens naar Turkije geweest? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Zeen Social Icons