kamperen-eigen-land-tips-travesol

Kamperen in eigen land: 4 handige tips!

Nederland is een prachtig land. Ook om naar op vakantie te gaan. Toch kiezen de meeste Nederlanders er normaal gesproken voor om naar het buitenland te gaan. Waar vroeger de meeste vakantiegangers naar Duitsland, Italië of Frankrijk gingen, liggen de bestemmingen tegenwoordig steeds verder weg. Heel veel Nederlandse vakantiegangers pakken tegenwoordig het vliegtuig om bij wijze van spreken naar de andere kant van de wereld te gaan. En dat terwijl er in Nederland zoveel moois is om te ontdekken. Door het coronavirus wordt het in 2021 afgeraden om verre oorden te bezoeken en daarom biedt dit jaar de ideale gelegenheid om je eigen landje eens te ontdekken! Zo zijn er bijvoorbeeld genoeg mogelijkheden om te kamperen in Nederland. Wij geven je een aantal handige tips.

Boomtent

Voor de mensen die normaal gesproken niet houden van kamperen, maar dat dit jaar wel gaan doen vanwege corona, is het misschien een aanrader om te gaan kamperen in een boomtent. Dit zijn tenten die je op kunt hangen aan een boom, waardoor de onderkant van de tent niet op de grond ligt, maar juist net boven de grond zweeft. Op die manier is de kans op allerlei insecten en ongedierte in je tent een stuk kleiner dan wanneer de tent op de grond staat. Er zijn behoorlijk wat mensen die een fobie hebben voor spinnen of insecten, dus dan is dit de ideale oplossing. Er zijn genoeg campings in Nederland waar je een boomtent kunt huren. Het kan voor dit jaar de ideale uitkomst zijn voor je vakantie.

Kamperen op Texel

Wat ons betreft een van de mooiste plekjes in Nederland om te kamperen is camping Kogerstrand op Texel. Deze camping bevindt zich letterlijk midden op een duinpan, waardoor je prachtig uitzicht hebt op zee. Iedere ochtend word je wakker op slechts enkele meters van het strand, dus je hoeft geen lange afstanden af te leggen om heerlijk te kunnen zonnen. Daarnaast vormt deze camping een ideale uitvalsbasis voor het ontdekken van de rest van het eiland. 

Eco-campings

Op vakantie gaan met het vliegtuig is niet goed voor je ecologische voetafdruk. Waar aan de ene kant de afgelopen jaren het aantal vliegtuigvakanties is toegenomen, neemt aan de andere kant ook het aantal mensen dat gaat kamperen op eco-campings sterk toe. Deze eco-campings mogen dit keurmerk alleen dragen als ze aan een aantal strenge eisen voldoen op het gebied van milieuvriendelijkheid. Je kunt dan denken aan waterbesparende douches of het opwekken van eigen energie door middel van zonnepanelen. Op campings.com/nl vind je meer dan genoeg eco-campings en daarnaast natuurlijk ook campings die dat keurmerk niet mogen dragen.

Toch naar het buitenland?

Als je toch Nederland graag wil ontvluchten in de zomer, dan is het aan te raden om niet te ver weg te gaan. Frankrijk is dan bijvoorbeeld een uitermate geschikte vakantiebestemming. Je hebt toch het gevoel dat je je in een andere cultuur begeeft, maar het is niet ver rijden. Bovendien is de keuze reuze wat betreft campings in Frankrijk.   

Zeen Social Icons