low-budget-accommodaties-travesol

Low-budget accommodaties vinden doe je zo: 6 tips

Bij het plannen van elke vakantie is de vraag onvermijdelijk: voor welke accommodatie kies je en hoe kun je low-budget accommodaties vinden. Tenzij je natuurlijk al een hele reeks vrienden op je volgende vakantiebestemming hebt, komt het vaak aan op veel en intens zoeken. Niet elke budget accommodatie is geschikt, bovendien wil je graag kunnen genieten van de omgeving zonder eerst een half uur kwijt te zijn aan het reizen. Dat gezegd hebbende, delen we graag de meest interessante tips om de ideale accommodatie te vinden zonder gelijk je bankrekening te moeten plunderen.

Low-budget accommodaties

Op reis gaan is helaas duur, heel duur. Sommige landen zijn relatief goedkoop, maar het vervoer en de accommodatie is vaak erg duur. Je kunt op de manier van transport besparen als je minder ver op vakantie gaat. Nadeel is wel dat in Nederland en omringende landen de accomodaties erg duur zijn. Hoe vind je nu low-budget accommodaties? Wij hebben een aantal tips op een rijtje gezet!

1. Lekker goedkoop: couchsurfen

Ben je niet bang uitgevallen en zie je het contact met locals als een absoluut pluspunt, dan is couchsufen jouw ding. Dit is overigens ook dé winnaar als het gaat om low-budget accommodaties, je betaalt namelijk helemaal niets! Het principe is net zo simpel als het klinkt: je slaap op de bank van de gastheer of gastvrouw. Afgezien van het feit dat het een mega goedkope manier van overnachten is, stelt het je ook in staat om heel even te proeven van het leven van de locals. Je deelt soms hele persoonlijke verhalen en krijgt de meest waanzinnige vakantietips op de koop toe. Beter wordt het niet.

couchsurfing-travesol

Lees ook: 4 tips om je zonvakantie milieuvriendelijk te maken!

2. Oud en vertrouwd: Airbnb

Je houdt ervan of niet, maar Airbnb biedt voor de geldbewuste reiziger nog steeds een overweldigend aanbod als het gaat om accommodaties. In bijna elke uithoek van de wereld kun je een overnachtingsplek regelen, van het Russische Choezjir in het Baikalmeer tot Argentijnse Puerto Natales. Het grote voordeel is dat je niet bent gebonden aan een specifieke accommodatie. Je kiezen voor het huren van een hele woning, een appartement, een privé kamer of een gedeelde kamer. Op die manier kun je geheel binnen je budget de beste opties selecteren. Wat wel een nadeel kan zijn, is dat de vermelde prijzen afhankelijk zijn van het aantal personen. Overweeg je een accommodatie te boeken via het Airbnb platform, let dan goed op de restitutievoorwaarden mocht je onverhoopt je boeking moeten annuleren.

Tip: 26 euro korting op je Airbnb boeking? Gebruik dan deze link!

3. Check de nationale websites

Waarschijnlijk de beste tip: go local. Elk land heeft wel een specifieke website om een geschikte accommodatie te vinden. Zo is de jumia website bijzonder populair in Afrikaanse landen. Je kunt dan eenvoudig hotels en hostels vinden die je op grote bookingssites zoals booking.com niet snel zult tegen komen. We hoeven je dan ook niet te vertellen dat hier de lokale prijzen worden vermeld zodat je vaak een stuk goedkoper uit bent.

4. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd

Reis je meid een groep vrienden, dan is het nog eenvoudiger om goedkoop te overnachten, bovendien heb je veel meer mogelijkheden. In veel gevallen kun je een grote woning huren voor een vast bedrag, dus onafhankelijk van het aantal gasten. Reis je alleen dan kan dat al snel een (veel te) dure optie zijn. Reis je echter met een groep van vijf tot acht mensen, dan deel je gewoon de huurprijs en ben je per saldo stukken goedkoper uit.

vakantie-vrienden-goedkoper-travesol

Lees ook: 4 zonnige low-budget bestemmingen!

5. Vermijd de bekende toplocaties

De prijs van een accommodatie wordt vaak bepaald door tal van aspecten. Zo is voor een groot deel niet alleen de omvang van een accommodatie bepalend, ook de locatie kan een verblijf extra duur maken. Als je het je even kunt veroorloven, voorkom dan dat je een overnachting boekt in een populaire buurt of locatie. Vaak zijn de meest interessante bezienswaardigheden goed met het openbaar vervoer of per taxi bereikbaar en is het niet strikt noodzakelijk om een accommodatie te boeken op een toplocatie.

6. Vermijd de drukke vakantieperiodes

Je kunt je reis natuurlijk plannen in het hoogseizoen. Soms is dat ook niet te voorkomen, bijvoorbeeld als je een gezin hebt. Heb je de vrijheid om een beetje flexibel om te gaan met je vakantieperiode, boek dan een verblijf buiten het hoogseizoen. Veel bezienswaardigheden zijn gewoon te bezoeken, bovendien is het buiten het hoogseizoen stukken minder druk. Uiteindelijk gaat het om de ervaring en niet om het aantal toeristen die je op je vakantie tegen zult komen.

Zijn we nog tips vergeten? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Zeen Social Icons