mooiste-plekken-tanzania-travesol

Dit zijn de 5 mooiste plekken in Tanzania!

Zeg het woord safari en je denkt al gauw aan Afrikaanse landen als Namibie, Bitswana en Zuid-Afrika. Dat zijn uiteraard mooie landen om te bezoeken, maar Oost-Afrika is duidelijk in opkomst als vakantiebestemming. Landen als Oeganda, Kenia en Tanzania bieden minstens zoveel bezienswaardigheden. Met name de natuur in Tanzania maakt een bezoek meer dan waard.

Tanzania: een uniek land!

In vergelijking met andere Oost-Afrikaanse landen is Tanzania een apart verhaal. Zo wordt er in tegenstelling tot een land als Kenia, de taal in ere gehouden. Het Kiswahili wat in Tanzania wordt gesproken bevat dus geen Engelse woorden. Uiteraard doet dat niks af aan je reiservaring in dit prachtige land. Wil je jouw vakantieavontuur echt compleet maken, vergeet dan geen safari in Tanzania te boeken. Het is een ‘once-in-a-lifetime’ ervaren die je absoluut niet mag missen. De mooiste plekken in Tanzania hebben we in ieder geval voor je opgezocht om je vakantie nog meer inhoud te geven.

1. Serengeti National Park

Het Serengeti National Park in Tanzania is naast de Maasai Maara in Kenia een van de beroemdste wildreservaten ter wereld. Ben je op zoek naar een geweldige safari die je nog jarenlang bij zal blijven, dan kun je eigenlijk niet om Serengeti heen. Het woord betekent letterlijk ‘eindeloze vlakte’ en dat is niet zonder reden. Het gebied is onvoorstelbaar groot (30.000 km2) en is de thuishaven van tal van dieren zoalsde blauwe gnoe, steppenzebra’s, kafferbuffels en wildebeesten. Ook hier kun je getuige zijn van de grote jaarlijkse migratie waarbij miljoenen dieren het droge noorden verlaten en via de Togoro Plains richting het zuiden gaan.

serengeti-national-park-tanzania-travesol

Lees ook: Daarom is Gambia dé ideale vakantiebestemming!

2. Kilimanjaro National Park

Als je naar Tanzania reist dan arriveer je of op het vliegveld nabij de Kilimanjaro of je vlucht landt in Zanzibar. Ben je slim dan kies je natuurlijk voor Kilimanjaro, je bent dan al dichtbij een van de mooiste plekken in Tanzania. Hier ligt het bekende natuurreservaat met de hoogste berg van Afrika, de Kilimanjaro. De 5.895 meter hoge berg Kilimanjaro is een uitgedoofde vulkaan waarvan de top is bedekt met een laag eeuwige sneeuw. Het is de ideale vakantiebestemming voor avontuurlijke reizigers die graag wandelen en bergbeklimmen. Is die berg niet echt je ding maar kun je wel genieten van een ongerepte natuur, dan kom je ook behoorlijk aan je trekken.

kilimanjaro-travesol

Lees ook: 5x Mauritius: de allermooiste plekjes!

3. Zanzibar

Anzibar is het Afrika wat je kent uit de reisgidsen. Wuivende palmbomen, parelwitte stranden en een kraakheldere, azuurblauwe zee liggen op je te wachten. Hier staat de tijd stil en hoef je maar aan een ding te denken: lekker chillen! Wil je wat actiever zijn, ga dan lekker duiken, snorkelen of beoefen een andere watersport. Wat je niet mag vergeten is het bezoeken van de stad Stone Town. Hier zie je, net als in het Keniaanse Mombassa veel Arabische invloeden terug, een overblijfsel van de kolonialisering van het land door Arabieren.

zanzibar-travesol

Lees ook: Kaapverdië: 9 prachtige, paradijselijke eilanden!

4. Ngorongoro-krater

De Ngorongoro-krater is een van de minder bekende locaties in Tanzania maar is voor de geinteresseerde reiziger een absolute must-see. Het is het overblijfsel van een ingestorte vulkaan. Wat er nu nog van resteert is een enorme groene krater met een groot pluspunt: het is een unieke omgeving voor tal van diersoorten. Vergaap je aan de zwarte neushoorns, leeuwen, impala’s, primaten en gnoe’s. 

ngorongoro-travesol

Lees ook: Dit zijn de 10 meest ‘Instagramwaardige’ spots op aarde!

5. Lake Manyara National Park

Als het Serengeti National Park en de Ngorongoro Krater niet echt passen binnen je reisschema, maar je wilt wel een van de mooiste plekken in Tanzania bezoeken, ga dan het Lake Manyara National Park bezoeken. Dit park in het noorden van Tanzania is minstens zo mooi als het Serengeti National Park, maar is beduidend minder druk en dus ook minder duur. Hier vindt je tal van dieren als olifanten, neushoorns, zebras, giraffen én een bonte verzameling flamingo’s in één park.

Ben jij weleens in Tanzania geweest? Zo ja, laat het ons weten in de reacties hieronder!

Zeen Social Icons