mooiste-plekken-nieuw-zeeland-travesol

Dit zijn de 5 mooiste plekken in Nieuw-Zeeland!

Je moet er wat voor over hebben, maar dan heb je ook wat: Nieuw Zeeland. De reistijd gerekend vanaf Schiphol is zo’n kleine 24 uur(!). Dat is dus inclusief 1 overstap. Inderdaad, het ligt niet naast de deur, maar een vakantie in Nieuw-Zeeland is een belevenis op zich. Het heeft letterlijk alles in zich: bergen, meren, gletsjers, baaien, stranden, steden en nog veel meer.

De aller-mooiste plekken van Nieuw-Zeeland!

Maar laten we eerlijk wezen, het land zal wellicht niet pontificall op een eerste plaats van je to-do lijst prijken. Dat is ook niet zo heel vreemd, de meesten weten amper iets af van het land, behalve dat de wereldberoemde Haka er vandaan komt en dat het vlakbij Australië ligt. Daarmee houdt het voor de meeste Nederlanders dan wel zo’n beetje op. Hoog tijd om dat te veranderen en je minstens vijf toplocaties voor te schotelen die je zonder twijfelen gaan motiveren om een vakantie in Nieuw-Zeeland te overwegen.

1. Wellington

Wellington is een kleine stad, maar met een grote persoonlijkheid. Het is eigenzinnig, kunstzinnig en gevuld met een aangename vibe. Deze kuststad is een stad als geen ander met de gezellige zijstraten, pop-up restaurants en weekendmarkten.

De stad biedt niet alleen een spectaculair uitzicht op de steile kustlijn, maar laat je ook genieten van een panoramisch uitzicht over de stad vanaf Mount Victoria. Met meer restaurants per vierkante meter dan New York is het zeker een genot voor je mond. Verveling zal in ieder geval niet toeslaan, aan de ene kant is de bevolking super vriendelijk en daarnaast kun je heerlijk wandelen door de schilderachtige Oriental Parade in het centrum.

wellington-nieuw-zeeland-travesol

Lees ook: Dit zijn de mooiste eilanden aan de oostkust van Australië!

2. Cape Palliser

Cape Palliser is een kustgebied op ongeveer 2 uur rijden van Wellington, en het is de perfecte plek om even lekker te chillen. De rit vanuit Wellington is een reis op zich, eerst kronkelend door de beruchte Rimatukas om uiteindelijk de spectaculaire kustlijn te bereiken.

nieuw-zeeland-travesol

Goede tip: geef je ogen de kost, zo je namelijk talloze zeehonden die in de zon liggen te ontspannen langs de ruige, rotsachtige stranden. 

3. Hokitika-kloof

Hokitika Gorge ligt op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland en opvallend genoeg is het water van de rivier helderblauw. De verklaring hiervoor is dat het water van de rivier een unieke combinatie is van gletsjerwater, plankton en een paar andere ingrediënten waardoor het water prachtig blauw kleurt. Er zijn verschillende wandelpaden in en rond de kloof, ideaal voor de natuurliefhebber. Voor de echte lefgozers is het mogelijk om hier vanaf te duiken. Overigens is het aan te raden om dat alleen te doen als je behoorlijk wat ervaring hebt, het water kan namelijk erg koud aanvoelen en als dat niet het geval is kunnen er verraderlijke stromingen ontstaan.

natuur-nieuw-zeeland-travesol

Lees ook: Reis naar Australië: dit zijn de belangrijkste dingen die je moet weten!

4. Maunganui

Maunganui is regelmatig uitgeroepen tot een van de beste stranden van Nieuw-Zeeland. Dat is niet zonder reden, deze koele badplaats is niet alleen de perfecte bestemming vanwege de trendy cafés en restaurants, het is ook perfect voor het nemen van vakantiefoto’s. Het iconische uitzicht vanaf de top van de berg is synoniem geworden voor Nieuw-Zeeland. Kortom, ben je in Nieuw Zeeland geweest dan moet je hier zeker zijn geweest.

5. Waiheke-eiland

Waiheke-eiland klinkt eerder als een eiland nabij Hawaï, maar het behoort toch echt tot Nieuw-Zeeland. De palmbomen, witte zandstranden en prachtige kust maken het plaatje compleet en laten je even in de waan dat je het paradijs hebt ontdekt. Het eiland is niet alleen perfect vanwege de indrukwekkende natuur, het is ook de bakermat van een van de betere wijnen van heel Nieuw Zeeland. Een wijnproeverij mag je dan ook niet echt overslaan.

nieuw-zeeland-eiland-travesol

Ben jij weleens in Nieuw-Zeeland geweest? Zo ja, we horen graag je ervaringen! Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Zeen Social Icons