procida-italie-travesol

Procida in Italië: onbekende, maar prachtige streek!

Overweeg je op vakantie te gaan naar Italië dan denk je wellicht snel aan gezellige pleintjes, pizza eten, wijn drinken en de onvermijdelijke scooters. Dat kan kloppen als je jezelf beperkt tot het bezoeken van de grote steden als Rome en Milaan. Het echte Italië ontdek je pas ver buiten de steden. We hebben het dan nog geeneens over de populaire agriturismo’s. Een goed voorbeeld van een Italiaanse streek die meer dan de moeite waard is, is Procida. Procida Italië is een van de mooiste gebieden.

De baai van Napels

Het in de baai nabij Napels gelegen Procida is één van de best bewaarde geheimen van Italië. Hier vergeet je even het bekende en dure Capri en ook Ischia kunnen we links laten liggen. Het is een van de weinige plekken in het zuiden van Europa die nog niet zijn ontdekt door het massatoerisme. Kortom, pak je spullen en je koffers in en reis af naar Italië. Je mag ons later bedanken!

Procida Italië: onbekend, maar prachtig!

Als het aan de Italianen ligt blijft Procida zoals het is: men heeft er weinig belangstelling voor en veel Italianen zullen ook glashard beweren dat er niks te beleven valt. Dat valt wel mee, als je tenminste van het authentieke Italië houdt. Felgekleurde huisjes, de typische boogarchitectuur en Italiaanse zeelieden met doorleefde gezichten tref je hier aan. Uiteraard is dat niet het enige. De charme van Procida is juist de eenvoud en de rust. Hier tref je geen bomvolle hotels en restaurants met een standaard menukaart. De kleinschaligheid is hier nog standaard. Verwacht dus kleine romantisch aandoende restaurants en vissers die hun vangst direct aan de man brengen. Het echte Italië en het ultieme recept om volledig te ontstressen.

procida-in-italie-travesol

Lees ook: Cinque Terre Italië: dit zijn de do’s and don’ts!

Opnamelocatie voor beroemde films

Toch is Procida niet geheel onbekend. Ooit werden hier films als Il Postino en The talented mr Ripley opgenomen. Bekend zijn de beelden van de onwezenlijk mooie slingerende straatjes, Vespa’s en een diepblauwe zee. Ben je een beetje avontuurlijk aangelegd, dan regel je bijvoorbeeld via AirBnB je eigen accommodatie en beleef je een topvakantie. Dat laatste is zeker geen lastige opgave, er is voldoende te beleven en te zien.

Terra Murata

Een bijzondere locatie op het eiland is de Terra Murata. Het is het hoogste punt van Procida. De imposante vesting torent zo’n 30 meter uit boven de zee. Ook hier zie je talloze op elkaar gestapelde huizen. De typische spiraalvormige, overwelfde trappen aan de voorgevel geven je het typisch Italiaanse gevoel waar je in de grote steden tevergeefs naar zult zoeken. De geschiedenis leeft hier nog en met slechts een beperkte verbeelding kun je je indenken hoe het hier in vroeger tijden aan toe ging. Ooit zochten de inwoners hier bescherming tegen de voortdurende invallen van de Barbaren en Gothen en de Saracenen. Het imposante paleis dateert van 1500. Een kardinaal gaf ooit opdracht om dit te bouwen en drie eeuwen later kreeg het een nieuwe bestemming als gevangenis. Reis je vanaf Napels richting het eiland dan is dit de eerste blikvanger die je zult ontdekken.

Dagtocht naar Napels en omgeving

Ga je hier je vakantie doorbrengen dan kun je er natuurlijk voor kiezen om het eiland niet te verlaten. Mocht je toch meer van de omgeving willen zien, pak dan de boot naar Napels en ervaar een wereld van verschil. Grote kans dat je overigens weer snel terug wil naar de serene rust van het bijzondere eiland. Wil je toch Napels eens goed verkennen, bezoek dan de Palazzo Reale, Castel Nuovo en het operatheater San Carlo. 

Kortom, Procida in Italië moet je beslist een keer bezoeken. Ben jij weleens in Procida Italië geweest? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Zeen Social Icons