Vijf redenen om Buenos Aires te bezoeken

Argentinië is niet alleen het land van Koningin Maxima of de favoriete locatie waar kopstukken van het verslagen naziregime hun toevlucht zochten. Tegenwoordig is het land terecht een van de populairste vakantiebestemmingen van Zuid-Amerika. Het is de thuisbasis van de tango en van veel meer zaken die je wellicht niet direct met het land zult verbinden. Mocht je dus twijfelen tussen Argentinië en Brazilië, laat dan onderstaande vijf bijzonderheden je overtuigen om voor dit indrukwekkende land te kiezen.

Buenos Aires

Met Buenos Aires als hoofdstad heeft Argentinië een trekpleister van formaat in huis. Dat is maar goed ook, in economisch opzicht gaat het de laatste jaren een stuk minder. Dat heeft met name voor de bevolking gevolgen: hogere prijzen voor het levensonderhoud bijvoorbeeld. Daarnaast is er een grote behoefte aan buitenlandse valuta waardoor de toeristische sector de steunpilaar van de economie is geworden. Dat heeft ook weer een positieve keerzijde voor toeristen: het leven is hier relatief goedkoop vanwege de gunstige wisselkoersen, bovendien steun je als toerist de lokale bevolking als je hier vakantie gaat vieren. Doen dus, want er is voldoende te beleven.

Klassieke tango

De tango is misschien wel een van de meest aansprekende dansvormen. Je zult in Buenos Aires spontaan op straat dansers tegen komen die de tango voor je dansen. Uiteraard hopen de artiesten dan wel op een leuke fooi, maar vermakelijk is het zeker. Nog leuker is het om in contact te komen met een van de locals en van een Argentijn de tango te leren. Privé dansles dus van een professionele danser, het zou zomaar kunnen.Aan de nadere kant is een bezoek aan een van de vele milonga’s een absolute must. Dit zijn de lokale tangohuizen die door Porteños worden bezocht. Ze bieden vaak groepslessen aan en het is een uitgelezen mogelijkheid om de basistechnieken van de tango eindelijk onder de knie te krijgen. Doen dus.

Lees ook: Brazilië: alles wat je moet weten over dit prachtige land!

Lederen producten

Argentijnen zijn gek op leer en je kunt dus ook echt geen winkelstraat in de hoofdstad tegenkomen waar je geen producten van leer tegenkomt. Lederen schoenen of ene jas op maat laten maken is dus geen probleem en wil je er niet zoveel geld aan uitgeven, laat dan gewoon een tas maken. In de meeste gevallen kun je kiezen uit verschillende stijlen en ook de kwaliteit kan enorm verschillen. Houd er wel rekening mee dat maatwerk lang duurt, maar binnen 48 uur is je op maat gemaakte lederen product helemaal af. Niemand loopt dus rond met jouw jas, schoenen of tas. Bekende adressen in Buenos Aires voor leerproducten zijn Uru Recoleta (Vicente Lopez 2132 – Recoleta) en The Leather Shop (Florida 736 – Centro).

Argentijnse wijn: Malbec

Voor de wijnliefhebber is er een advies: vergeet Frankrijk en omhels Argentinië. Het land produceert de beste wijn buiten Europa en de meest vermaarde wijnstreek is Mendoza. Bezoek dus als het even kan een Argentijnse Bodega en doe je goed aan de beroemde Malbec wijn. Het is zeker geen straf om hiervan te genieten tijdens een heerlijk aangename avond.

Wereldberoemd: Argentijnse biefstuk

Behalve wijn, staat Argentinië ook bekend om de biefstuk. Geen doorsnee lapje vlees wat je hier in Nederland aan zult treffen in de supermarkt, maar heerlijk sappige exemplaren waar je jaren later nog aan zult terug denken. Een van de zaken die je eigen met een bezoek moet vereren is La Cabrera (Cabrera 5099 – Palermo). Dit is een populaire plek bij de lokale bevolking, dus reserveren is wel te adviseren. Dat reserveren kan gewoon online of telefonisch. Een wachttijd zul je moeten incalculeren, maar als het lukt is het zeker de moeite waard.

Dulce de leche

Dulce de leche is een heerlijk zoet karamelachtig gebak dat overal in Argentinië te verkrijgen is. Het is een van de meest populaire delicatessen die je zelfs in de lokale supermarkt kunt aantreffen. Uiteraard kun je het gewoon zo eten, als nagerecht, maar de smaak komt pas echt tot zijn recht als je het serveert als begeleider van vlaai of ijs. Argentijnen gebruiken het ook vaak als vulling in koek

Zeen Social Icons