mooiste-plekken-brazilie-travesol

Brazilië: alles wat je moet weten over dit prachtige land!

Wellicht denk je bij het horen van de naam Brazilië aan Christus de Verlosser, het 28 meter hoge standbeeld van Jezus Christus in de wijk Alto da Boa Vista in de stad Rio de Janeiro. Of denk je aan de volkssport nummer één, het voetbal of aan het wereldberoemde carnaval? Welke associatie je ook mag hebben met het Zuid-Amerikaanse land, voor veel vakantiegangers is een verblijf in dit prachtige land een droom. Het land is waanzinnig groot en leent zich dan ook bij uitstek voor een langdurig verblijf. Zonder je te vervelen kun je er makkelijk weken, zo niet maanden verblijven.

De mooiste plekken van Brazilië

Brazilie is meer dan de steden Brasilia, Rio de Janeiro of Sao palo. Het is het land met een rijke geschiedenis, talloze kleine(re) steden als Salvador de Bahia of Sao Luiz en uiteraard het Amazonegebied. Om een echt bijzondere vakantie ervaring op te doen zou je dus letterlijk verder moeten kijken dan je neus lang is. Brazilië heeft namelijk tal van interessante hotspots die de moeite waard zijn en niet allemaal terug te vinden zijn in de reisgidsen. De belangrijkste plekjes hebben we alvast voor je opgezocht.

brazilie-uitzicht-travesol

Lees ook: Dit zijn de 8 meest inspirerende reisfilms op Netflix!

1. Copacabana

Natuurlijk kun je geen bezoek brengen aan Brazilië zonder op het wereldberoemde starnd Copacobana te zijn geweest. Barry Manilow zong er ooit over en jij kunt ervan genieten. Geniet van het mooie Braziliaanse weer, de zee en vooral van de mooie Braziliaanse mensen.

copacabana-strand-travesol

Lees ook: Backpacken in Zuid-Amerika: 4 tips & tricks!

2. Capoeira in Salvador

Capoeira is een typische Braziliaanse sport waarbij zowel vecht- als danelementen worden gecombineerd tot een indrukwekkend geheel. Het combineert soeplesse, gevecht, acrobatiek en muziek. Mocht je het ooit zelf eens willen proberen, bezoek dan vooral Salvador de Bahia. Behalve het strand is de stad en dan met name het historische gedeelte een absolute must-see..

3. Iguacu watervallen

Voor liefhebbers van de natuur zijn de Iguacu watervallen een van de mogelijke hoogtepunten. Je vindt ze op de grens van Argentinië en Brazilië. Grote kans dat het een zeer indrukwekkend schouwspel is wat je nog lang bij zal blijven.

4. Ontdek de Amazone

Het zijn de longen van de aarde en alleen daarom al een bezoek waard. Om je een indruk te geven, voor zover dat überhaupt mogelijk is, wat betreft de omvang: het gebied is bijna net zo groot als geheel Australië. Het is de thuishaven van maar liefst 100 miljoen insectensoorten en alleen al in de Amazone leven 20% van alle vogelsoorten. Super interessant dus. Wil je het bezoek, vlieg dan vanaf Manaus richting de Amazone en vergaap je aan al het moois wat de natuur je te bieden heeft. Zonder twijfel is het een unieke ervaring.

amazone-woud-zuid-amerika-travesol

Lees ook: 7 redenen om het prachtige Panama te bezoeken!

5. Lencois Maranhenses

Naast de Amazone heeft Brazilië nog meer natuurgebieden die de moeite waard zijn om te bezoeken. Het Lencois Maranhenses is minstens zo indrukwekkend en moet je eigenlijk gezien hebben. Het beslaat een oppervlakte van zo’n 1500 vierkante km en je waant je al snel in een aards paradijs. Talloze zandduinen omringen verschillende blauw en groen gekleurde lagunes, ideaal om te gaan zwemmen. Onze tip: vertrek vanaf het noordelijk gelegen Sao Luiz en maak er een indrukwekkende dagtrip van.

Vaccinaties & Visum voor Brazilië

Een goede voorbereiding is het halve werk en ook al lijkt een reis naar Brazilië nu niet direct omgeven door allerlei ongewenste situaties, toch is het verstandig om je goed voor te bereiden. Zorg in ieder geval voor de juiste inentingen. Een ziekte als de Gele Koorts komt er nog steeds voor en dat wil je echt niet als aandenken mee terug nemen. Vaccineren dus. Denk daarnaast ook aan vaccinaties tegen DTP, Hepatitus A, Hepatitus B en Buiktyfus. Heb je dat geregeld, zorg er dan ook voor dat je paspoort minstens zes maanden geldig is vanaf de dag dat je Brazilië binnen komt. Een visum heb je niet nodig, maar ga je langer dan 90 dagen vakantie vieren in Brazilië, check dan welke voorwaarden er gelden.

Betalen in Brazilië

Mocht je denken dat Brazilië een goedkoop vakantieland is, dan kom je wellicht bedrogen uit (tenzij je enorm veel Braziliaanse vrienden hebt). De prijzen voor het eten zijn vergelijkbaar met wat je hier in Europa betaald. Pinnen kun je bijna overal, maar een slimme reiziger vermijd verrassingen en zorgt dus voor een creditcard of contant geld. ga je pinnen dan kan dat soms een dure verrassing opleveren in verband met de transactiekosten en de wisselkoers. Een prepaid creditcard is een goede optie, zo voorkom je dat je teveel uitgeeft, bovendien vragen veel hotels en autoverhuurbedrijven om een creditcardbetaling. 

brazilie-vlag-travesol

Beste reistijd voor Brazilië

Dat Brazilië een enorm groot land is zal je ondertussen wel weten. Dat betekent ook dat er sprake is van verschillende klimaat types. Zo is de ideale reisperiode in feite afhankelijk van je bestemming. Ga je naar het zuiden dan kan het in de zomermaanden al redelijk koel zijn, terwijl het in het noorden dan juist lekker warm is. Check dus goed de bestemming en de periode en bepaal van daaruit je route.

Ben jij weleens in Brazilië geweest? Zo ja, wat vond je ervan? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Zeen Social Icons