voorkomen-dat-je-verbrandt-travesol

Voorkomen dat je verbrandt: 6 tips die echt werken!

In de aanloop naar je vakantie doe je er uiteraard alles aan om zoveel mogelijk te genieten van je welverdiende rust. Als je kiest voor een mooie zon- en strandvakantie is het wel verstandig om je extra goed voor te bereiden. Hoe lekker het ook kan zijn om urenlang op het strand te luieren, de zon kan je plezier behoorlijk vergallen. Maar hoe pak je dat aan: voorkomen dat je verbrandt?

Natuurlijk liggen we graag aan het strand om te genieten van temperaturen waar we in Nederland alleen van kunnen dromen. Het gevaar is echter dat je zonder de nodige bescherming het strand verlaat als een rode kreeft in plaats van de beachboy of girl die je eigenlijk wil zijn.

Voorkomen dat je verbrandt

Zonlicht op zich is niet schadelijk voor de huid, het bevat echter Uv-straling die funest kan zijn. Dit wordt veroorzaakt doordat de straling de elastine in de huid beschadigt. Dit zijn de vezels die de huid de nodige elasticiteit geeft en de huid beschermt tegen het ontstaan van huidkanker. Toch hebben we zonlicht nodig, het is de enige manier waarop ons lichaam vitamine D kan aanmaken. Om te voorkomen dat die straling schade kan aanrichten hebben we een zestal tips verzameld zodat je ongestoord van je welverdiende vakantie in de zon kunt genieten.

1| Koelen

Het afkoelen van de huid is de beste tip. Voel je dat je huid lichtelijk aan het verkleuren is, neem dan een frisse duik in het water. Lig je aan het strand van de zee dan is het helemaal ideaal. Je kunt dan profiteren van het zoutgehalte van het water. Zout water heeft herstellende eigenschappen en dat is dan ook exact wat je nodig hebt. Ook een duik in het zwembad of een meer doet wonderen.

2| Schoon worden

Natuurlijk is het belangrijk om je lichaam goed af te spoelen na een dag aan het strand. Onze tip: gebruik een goede shampoo. Ook al ben je geneigd om te denken dat dit de huid kan gaan irriteren, het is wel belangrijk. Chloor, zout en de overgebleven zonnebrandcrème kun je moeilijker afspoelen met water, bovendien kunnen dergelijke producten de huid snel laten uitdrogen. Een goede shampoo die de huid niet uitdroogt is daarom essentieel. Voor de kosten hoef je het niet te laten, je koopt al een goede shampoo voor nog geen vier euro.

4| Verzachten

Heb je de bovenstaande twee tips opgevolgd, dan is het tijd om de huid te verwennen met een goede, verkoelende lotion. Er zijn verschillende merken die een kwalitatief goede lotion in hun assortiment hebben. Denk aan Dr. Organic Aloë Vera Crème. Ook sudocrème (die je ook gebruikt voor de babybilletjes) is een goede keuze.

huid-insmeren-travesol

Lees ook: 4 Game of Thrones vakantiebestemmingen op een rijtje!

5| Vocht inbrengen

De huid verzachten is een ding, een goede huidverzorging kan niet zonder een voedende crème. Het zonlicht mag er dan wel voor zorgen dat je lichaam meer pigment aanmaakt, een ander, nadelig effect, is dat het zonlicht de huid ook kan uitdrogen. Het is verstandig om te kiezen voor een alcoholvrije en vocht inbrengende crème. Wil je het echt goed doen, kies dan voor kokosolie, je huid zal je dankbaar zijn.

6| Voeden

Net als je lichaam, heeft je huid ook voeding nodig. Dat is eenvoudiger dan je denkt. Zorg ervoor dat je minstens twee liter vocht naar binnen werkt (nee, bier is in dit geval niet wat we bedoelen). Die hoeveelheid zorgt ervoor dat je huid soepel blijft. Als je daarnaast zorgt voor een goede vegan maaltijd zoals een verse, frisse salade is het helemaal ideaal. Van groente en fruit is bekend dat ze een positieve werking hebben op de conditie van de huid. Zo zijn amandelen en pitten rijk aan vitamine D en bevatten tomaten lycopeen. Stuk voor stuk bieden extra bescherming aan de huid tegen de schadelijk straling van de zon.

Met bovenstaande tips kun je eenvoudig voorkomen dat je verbrandt. Verbrand jij vaak? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Zeen Social Icons