zwemmen dode zee travesol

De Dode Zee bezoeken: 5 interessante tips!

De kans is aanwezig dat je ooit hebt gehoord van de Dode Zee. Is het niet vanwege je (christelijke) opvoeding dan toch wel vanwege de actualiteit. De Dode Zee vinden we namelijk in een van de meest besproken landen ter wereld: Israël. Ondanks de van tijd tot tijd negatieve berichtgeving is Israël nog altijd een land wat tot de verbeelding spreekt. Niet zo heel gek dat juist Israël nog altijd menig bucketlist staat. Bovendien, waar anders kun je in zee blijven drijven? Hoe leuk, boeiend en interessant een vakantie in de buurt van de Dode Zee kan zijn, leggen we je graag uit aan de hand van enkele tips.

1| Dobber niet te lang in de Dode Zee

Het is de gruwel voor elke schoonheidsfreak: een uitgedroogde huid. De kans daarop is in de zomer extra groot. Je kunt je dus voorstellen wat zout water in combinatie met hoge temperaturen met je huid doen. Juist uitdrogen dus. Nu is het een goed advies om je lijf goed in te smeren met een degelijke bodylotion of aftersun. Nog beter is het om het zwemmen in de Dode Zee te beperken tot maximaal 15 minuten per keer. Blijf je daarnaast goed drinken, dan staat niks je in de weg op van je vakantie in Israël een toptijd te maken.

Lees ook: Dit zijn de 6 mooiste tropische eilanden ter wereld!

2| Dode Zee minder geschikt om te duiken

Als je ooit zout zeewater in je ogen hebt gekregen, bijvoorbeeld in Scheveningen, dan weet je wat voor onaangename sensatie dat veroorzaakt. De Dode Zee is net even een graadje erger. Probeer het dus te voorkomen. Ons advies: ga niet duiken en ook niet springen, zo is de kans het kleinst dat je last krijgt van geïrriteerde ogen. Natuurlijk is het nooit voor 10% te voorkomen, maar als het wel gebeurd, spoel het dan goed na met (zoet) kraanwater.

3| Laat je scheermesje voor wat het is

Natuurlijk ga je liever met gladde benen het strand op, dus nu ook. Foute boel in dit geval. Je snapt het al, een scheermesje maakt minuscuul kleine wondjes en dat ga je zeker voelen als je na een scheerbeurt de Dode Zee bezoekt. Wil je toch met glad geschoren benen het water in, dan zit er niks anders op dan een andere vakantiebestemming te zoeken. En eerlijk gezegd zou dat best jammer zijn.

Lees ook: Dit zijn de 4 mooiste plekken om te snorkelen!

4| Waterschoentjes!

De kust van Israël mag dan wel grenzen aan de Dode Zee, het is natuurlijk niet het enige land. Ook Jordanië kent een strand aan de Dode Zee. Het strand aan de kant van Jordanië bestaat voornamelijk uit stenen en kiezels en niet het fijne zand zoals we dat kennen van de Nederlandse stranden. Dat gezegd hebbende kan het geen kwaad om een paar goede waterschoentjes mee te nemen in je bagage. Het oogt wellicht wat minder charmant, maar uiteindelijk zullen je voeten je dankbaar zijn.

5| Achteraf goed uitspoelen

Hoe leuk en bijzonder het ook is om in de Dode Zee te hebben gezwommen, zorg er wel voor dat je jezelf goed afspoelt. Daarmee bedoelen we dus niet even in 30 seconden een plens water over je heen gooien, maar daadwerkelijk grondig afspoelen. Je voorkomt daarmee dat je huid alsnog gaat irriteren. Ook voor je haar is het veel beter als het van al het zout is ontdaan.

Heb jij de Dode Zee weleens bezocht? Zo ja, we horen graag je ervaringen!

Zeen Social Icons