instagram ballonnen turkije

Dit zijn de 10 meest Instagramwaardige spots op aarde!

Wat zijn de 10 meest Instagram-waardige spots op aarde? Instagram is een schat aan mooie en minder interessante plekken en momenten op aarde. Plaatjes van die lieve kat of de zelfgemaakte pastasalade (#overrated) kennen we nu langzamerhand wel. Maar er zijn een aantal plekken op aarde, hoe vaak je hiervan ook een foto op Instagram tegenkomt, die je blijven verbazen door de schoonheid. Hier zijn de 10 meest Instagramwaardige spots op aarde en meteen wat mooie inspiratie voor het boeken van je volgende reis.

Instagram

Als echte reisfanaat heb je waarschijnlijk een account op Instagram. Om inspiratie op te doen voor je volgende reisbestemming, of om zelf kiekjes te delen van de magische plekken die je hebt bezocht. Wat zijn nu de meest Instagramwaardige spots op aarde? Wij hebben er 10 op een rijtje gezet!

instagram-waardige-plekken-travesol

Lees ook: Nostalgie: 8 partybestemmingen waar jij vroeger als tiener heenging!

1. Sprookjesachtig IJsland

Hier kun je de plaatjes schieten die je nergens anders kunt maken op deze planeet. IJsland heeft een grillige en unieke natuur vol wonderbaarlijke verschijnselen. Het ruwe vulkanische landschap met geisers, gletsjers en watervallen geven een betoverend beeld. Dit is ook nog een hotspot voor een ander geheimzinnig natuurverschijnsel: het noorderlicht. Dit groengeel licht danst boven de horizon. Toeristen komen hier alleen al om dit verschijnsel te fotograferen.

2. Land van de western, Arizona

De natuur is hier prachtig, maar laat ook de hardheid van een woestijnachtig klimaat zien: Arizona. Hier lijkt elke instagramfoto op een shot uit een ouderwetse western. Uitzicht op de Horseshoe Bend is een van de meest gefotografeerde plekken in dit gebied. Je kijkt hier vanaf de rotsen de immense diepte in. Dit levert natuurlijk wondermooie plaatjes op.

3. Dobberend over de kanalen van Venetië

Elk straatje, elk hoekje is wel een Instagram foto waard in deze stad. Al eeuwen lang trekt Venetië miljoenen bezoekers als bijzondere stad op het water. Vooral met carnaval is het mooi om hier te komen en de verklede artiesten op het San Marco plein te fotograferen.

4. 1001 nachten in Marrakesh

Hier zie je de sprookjesachtige wereld van 1001 nachten voorbij komen. Marrakesh heeft nog huizen en straatjes in de oude Arabische stijl. Hier vind je de prachtige mozaïeken en kleurrijke bazaars om sprookjesachtige plaatjes te schieten.

5. Göreme met spectaculaire uitzichten

Dit Turkse gebied bestaat uit een grillige rotslandschap wat door het land en klimaat gevormd is. Vanuit een luchtballon, een van de bijzondere attracties in dit gebied, is het net of je over een andere planeet zweeft. In dit gebied zijn veel vogels, dit maakt deze plek tot een Instagram hoogtepunt.

Lees ook: Tips & tricks voor het aanvragen van een e-visum voor Turkije!

6. Pittoreske pics uit Santorini

Dit Griekse dorpje ligt aan de kust van het eiland. Santorini heeft geen imposante monumenten. Maar dit dorpje is een Instagram reportage op zich waard. De witte huisjes tegen de rotsen met hier en daar een blauw dak is typisch voor Griekenland. De zonsondergangen zijn hier ook fenomenaal om te fotograferen.

Lees ook: Dit zijn de mooiste Griekse eilanden waar je geweest MOET zijn!

7. Glacierpark National Park, Montana

In dit prachtige natuurpark staat garant voor weidse uitzichten en natuurlijk een prachtige omgeving om te wandelen. Je hebt hier de beleving van de ongerepte natuur en dat zie je ook terug in de foto’s van deze plek op Instagram.

8. Het geheim tussen de rotsen in Petra, Jordanië

Dit monument van de werelderfgoed lijst ligt verscholen tussen de woestijnrotsen. Hier is een tempel uitgehouwen rond 300 voor Christus. Vooral bij de zonsopgang is het hier prachtig foto’s nemen. Op Instagram biedt #petra genoeg inspiratie en nodigt uit om Jordanië zelf te gaan ontdekken.

9. De Polynesische eilanden

Dit willen de meesten van ons gewoon een keer op je Instagram tijdlijn zetten. Alle clichés van een paradijs komen hier samen. Sneeuwwitte stranden, palmbomen een blauwe lucht en een blauwe zee: wat wil een mens nog meer voor zijn ideale vakantieplaatje?

Lees ook: Dit zijn de 6 mooiste tropische eilanden ter wereld!

#10 De lente in Japan

De lente is het mooist te vieren tussen de bloesem in Japan. Japan is een land van tegenstellingen tussen hypermoderne steden, eeuwenoude tempels en een prachtige natuur. Met name in de lente is het Hitachi Seaside Park prachtig om te bezoeken.

Wat is de mooiste spot die jij ooit op camera hebt vastgelegd? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Zeen Social Icons