guatemala-bezoeken-travesol

4 redenen om het prachtige Guatemala te bezoeken!

Het kiezen van de juiste vakantiebestemming kan een hele opgave zijn. Zeker als je niet de enige bent die de locatie mag bepalen is het zaak om met goede argumenten te komen. Mocht je al hebben besloten dat je in ieder geval in Midden-Amerika je welverdiende vakantie gaat beleven, overweeg dan Guatemala. Het land biedt alles wat je verwacht van een droomreis, bovendien is het een zeer budget-vriendelijke bestemming. De beste vier redenen hebben we alvast voor je op een rij gezet.

1| Cultuur

Guatemala is bekend als de regio met een bijzondere grote culturele geschiedenis. De aanwezigheid van de Maya’s in lang vervlogen tijden is nog duidelijk zichtbaar. Een goed voorbeeld is Tikal. Dit is een van de grootste en bekendste Maya-ruïneplaatsen in Midden-Amerika en niet zonder reden. Diep verscholen in de jungle, heb je minstens 3 uur nodig om deze site te bezoeken vanwege de omvang. Parkmedewerkers vragen een kleine vergoeding om de zonsopgang of zonsondergang vanuit het park te bekijken, maar het is zeker de moeite (en de kosten) waard!

Vergeet in ieder geval niet om een van de vijf beroemde tempels te bezoeken, samen met 3000 andere gebouwen beslaan ze een oppervlakte van 15 vierkante kilometer. Hoewel elk plein en tempel op zichzelf indrukwekkend is, is het een uitdaging om het hele gebied te ontdekken. Je hoeft alleen maar de jungle in te lopen en 5 minuten later ben je in een ander gebied en sta je versteld van de architectonische schoonheid.

guatemala-cultuur-travesol

Lees ook: 7 redenen om het prachtige Panama te bezoeken!

2| Water – Guatemala bezit het mooiste meer ter wereld

Het is moeilijk om de schoonheid van Guatemala in woorden uit te drukken. Met name het Meer van Atitlan is van adembenemende schoonheid. Het meer is ruim 12 kilometer lang en is omgeven door drie pittoreske vulkanen en heeft een aangename temperatuur dankzij de ligging op 1500 meter hoogte.

Het Meer van Atitlan is een kratermeer in het zuiden van Guatemala. Het is gelegen op 1500 meter hoogte. Ben je er op een zonnige dag, dan zal de azuurblauwe kleur direct in het oog springen. Verblijf in deze omgeving, dan mag je een zonsondergang niet missen. Geniet van de bergachtige achtergrond en verwonder je over de vele aanwezige vulkanen. Op die manier krijgt je bezoek aan Guatemala iets magisch. Op het meer zelf kun je boottochtjes maken en van dorp naar dorp varen. Als je het liever droog houdt, geniet dan van de vele gezellige straatjes en geniet van een vers kopje koffie in een van de vele café’s.

guatemala-meer-altinlan-travesol

Lees ook: Dit zijn de 6 mooiste tropische eilanden ter wereld!

3| Spaans leren in Guatemala

Een vakantie in Guatemala is een uitgelezen mogelijkheid om Spaans te leren. In alle grote steden, zowel in Antigua, Quetzaltenango als in de regio van Atitlan regio zijn een groot aantal Spaanse scholen. De cursussen zijn goedkoop en van goede kwaliteit. Een groot voordeel is dat het in contacten met de lokale bevolking bijzonder wordt gewaardeerd als je hetgeen je hebt geleerd in de praktijk probeert toe te passen.

Wil je de Spaanse taal graag leren, trek er dan voldoende tijd voor uit. Afhankelijk van je wensen, kan een cursus al gauw enkele weken tot enkele maanden in beslag nemen. Guatemala is echter geen duur land wat accommodatie betreft. Zoek bijvoorbeeld een betaalbare slaapgelegenheid via Airbnb of een vergelijkbare website. Wil je het direct goed aanpakken, informeer dan bij de school waar je de lessen wilt volgen, of ze ook samenwerken met gastgezinnen of hostels. Ik veel gevallen is dat ook het geval, bovendien kun je op die manier een aantrekkelijke korting krijgen op het verblijf in Guatemala.

guatemala-spaans-leren-travesol

Lees ook: Dit zijn de 5 zonnigste vakantiebestemmingen in de winter!

4| City hoppen? Guatemala is ideaal

Zoals in veel Midden-Amerikaanse landen zijn ook in Guatemala de wegen niet ideaal, bovendien is het een relatief klein land. Ondanks dat gegeven is het vrij eenvoudig om de meest populaire bestemmingen te bereiken. Het openbaar vervoer werkt prima en tegen relatief lage kosten kom je bijna overal. Daarnaast is het reizen met een mini-van, een bus of een tuctuc een bijzondere ervaring. Wil je het echt helemaal uniek maken, kies dan voor een chicken bus. Lekker goedkoop, bovendien krijg je op die manier het gevoel een echte ‘local’ te zijn. Is het budget geen belemmering voor je, dan is de taxi wellicht de meest snelle manier om van A naar B te reizen.

guatemala-steden-travesol

Ben jij weleens in Guatemala geweest? Zo ja, we horen graag je ervaringen!

Zeen Social Icons