reisfilms-netflix-travesol

Dit zijn de 8 meest inspirerende reisfilms op Netflix! 

Netflix is met afstand het grootste online platform voor streaming content. Het goede nieuws is dat de streaminggigant meer in huis heeft dan aangename films en series. Natuurlijk is het prettig om je favoriete comedy te bingen, maar er is veel meer te vinden op Netflix. Ook voor de meest verwende reisfanaat is er een grote keuze aan interessante films en documentaires die eigenlijk zou moeten bekijken. De acht meest interessante en indrukwekkende producties stellen we aan je voor. Ons advies: lekker chillen en genieten van de mooiste plekjes op aarde. Hieronder de top 8 reisfilms op Netflix!

Reisfilms op Netflix

Reizen is natuurlijk het leukst om zelf te doen. Je leert op een vermakelijke manier andere culturen kennen en breidt je algemene kennis uit. Je kunt ook ‘reizen‘ zonder de deur uit te gaan. Bijvoorbeeld door een van onderstaande reisfilms op Netflix te bekijken. Enjoy en leer nieuwe plekken kennen!

reisfilms-netflix-travesol-2

Lees ook: Dit zijn de 6 mooiste tropische eilanden ter wereld!

#1. Tales by Light

Is het al lnger een droom van je om ooit eens de meest afgelegen plekken op aarde te bezoeken? Troost je, blijf lekker in je stoel zitten en geniet van ‘Tales by Light’. Twee fotografen weten je aandacht vast te houden met indrukwekkende beelden van oceanen, bergen, savannes, dieren en mensen. Hun boodschap: wees trots op de planeet die we bezitten en wees er zuinig op.

#2. Narcos

Ongetwijfeld heb je Narcos gezien, het is een van de spannendste series op Netflix. Afgezien van het feitelijke verhaal over Pablo Escobar laat de serie je ook voldoende genieten van een van de mooiste landen in Zuid-Amerika: Colombia. Ben je al bezig om je volgende vakantie te plannen en ga je naar Colombia, let dan vooral op de schoonheid van het land. Zo krijg je alvast een goed voorproefje van wat je te wachten staat.

https://www.youtube.com/watch?v=oOvY0uNqzCA

Lees ook: Tips voor een onvergetelijke rondreis door Colombia!

#3. First they killed my father

Cambodja, ooit het land van de Rode Khmer is een van de minst bezochte landen in Azië. Dat is jammer want het land heeft een onvoorstelbare hoeveelheid bezienswaardigheden. Het land is ook een grote inspiratiebron voor auteur Loung Ung. In ‘First they killed my father‘ zie je het verhaal van haar familie en het leven onder de Rode Khmer. De verfilming van haar boek geeft een zeer indringend beeld van een periode die veel Cambodjanen willen vergeten. Ondanks het aanwezige geweld geeft de film ook een gedetailleerd beeld van een van de mooiste landen in Azië.

#4. 72 Dangerous Places to Live

De film ‘72 Dangerous Places to Live‘ is een film voor de echte dare-devil. Het zijn de meest gevaarlijke en onlogische plekken op aarde die de inspiratie vormen voor deze film. Dit soort plekken staan bekend om de talloze orkanen, stormen, bosbranden, lawines en aardbevingen. Niet echt de meest ideale vakantiebestemming, maar zeker niet minder interessant om te zien. Mitch Ryan laat je zien waarom deze plekken zo gevaarlijk zijn en waarom toch zoveel mensen dit soort plekken graag bezoeken.

Lees ook: Gambia, daarom is dit land de meest ideale vakantiebestemming!

#5. First Contact: Lost Tribe of the Amazon

Bijzondere plekken hebben nog altijd een bijzondere aantrekkingskracht op ons. Nog spannender is het idee dat er nog altijd stammen zijn die zo afgezonderd leven dat de moderne wereld totaal onbekend is voor ze. Denk aan de stam Indianen die diep in het Amazonewoud van Brazilië leven. In  ‘FirstContact: Lost Tribe of the Amazon’ zie je de pogingen van antropoloog José Carlos Meirelles om in contact te komen met de Txapanawa-stam. Die pogingen zijn niet geheel ongevaarlijk.

#6. Virunga

Virunga is het indrukwekkende verhaal over de rangers van Congo. Met gevaar voor hun eigen leven trachten ze alles te doen om de laatste paar bedreigde berggorilla’s in Virunga National Park te redden. De film is zeer actueel nu grote delen van het land te maken hebben gekregen met massale overstromingen en ander natuurgeweld. Het laat zien hoe belangrijk het is om dit soort plekken te redden en te beschermen. Virunga geeft daarnaast een geweldige indruk van de schoonheid van Afrika. Je zou bijna je koffers willen gaan inpakken.

Lees ook: Kaapverdië, 9 paradijselijk mooie eilanden!

#7. Unbranded

Het zou zomaar de reis van je leven kunnen zijn: van Mexico naar Canada reizen. Niet per auto, maar met maar liefst zestien wilde mustangpaarden. De documentaire ‘Unbranded’ is zonder meer inspirerend en laat je genieten van de indrukwekkende natuur van Noord-Amerika. Een aanrader voor elke natuurliefhebber en iedereen die oprechte interesse heeft in het echte Amerika. De documentaire is niet zo zeer bedoeld als ‘showcase’, maar tracht juist te laten zien hoe je deze wilde paarden het beste kunt behandelen. De film kijk je dan ook niet zonder risico: waarschijnlijk wil je na de film al direct vertrekken naar de USA.

#8. The Ivory Game

Niet zelden is de ongerepte natuur van Afrika een welkom decor voor een interessante film. Denk aan ‘Out of Africa’ bijvoorbeeld. In ‘The Ivory Game’ wordt de schoonheid van de Keniaanse natuur gecombineerd met een indrukwekkend verhaal over het ontmaskeren van de handel in ivoor. We worden meegenomen op reis over de savannes en zijn getuige van een undercover operatie om het handelen in ivoor in beeld te brengen. Zowel de stropers als de handelaren worden getoond en ontmaskerd. ‘The Ivory Game’ laat je op indringende wijze het belang zien van het beschermen van een meest bedreigde diersoorten ter wereld. Een van de meest unieke reisfilms op Netflix!

Welke van bovenstaande reisfilms op Netflix is jouw favoriet? Of heb je een andere favoriete reisfilm die niet op Netflix staat? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Zeen Social Icons