accessoires-verre-reis-travesol

5 onmisbare accessoires voor een verre reis

Een verre reis maken is natuurlijk een onvergetelijke ervaring. Wel gaat het er aan de andere kant van de wereld iets anders aan toe dan in Nederland. Denk bijvoorbeeld aan extreme weersomstandigheden, gevaarlijke diersoorten en of culturele verschillen. Ga jij binnenkort een verre reis maken? Wij hebben 5 onmisbare accessoires voor een verre reis op een rijtje gezet!

1 Een goede rugzak

Al je bagage doe je natuurlijk in een koffer of in een backpack. Wanneer je aangekomen bent op je bestemming, dan gebruik je natuurlijk het liefst een rugzak. Voor een dagje naar het strand, een uitje naar een stad of een wandeling in de natuur. Het is belangrijk dat deze rugzak tegen een stootje kan en je spullen goed beschermt. Een rugzak van bijvoorbeeld Rains is stijlvol, duurzaam én ontiegelijk stevig. Bovendien zijn deze rugzakken lichtgewicht en waterdicht, wat natuurlijk niet onbelangrijk is wanneer je naar een tropische bestemming reist.

2 Een reisstekker

In veel Europese landen wordt gebruik gemaakt van hetzelfde type stopcontact. Aan de andere kant van de wereld is dat wel anders… Een onmisbaar accessoire is dan ook de wereldstekker. Met een wereldstekker kun je overal je apparaten in het stopcontact steken. En je hebt ze al voor een paar euro!

3 Een nekkussentje

Een verre reis is natuurlijk hartstikke leuk, maar hier gaat wel een lange vliegreis aan vooraf. Niet goed voor het milieu én niet goed voor je lichaam. Je lichaam kan aardig pijn doen na uren in dezelfde houding gezeten te hebben Gelukkig kun je de CO2-uitstoot compenseren en ook kun je het een stuk comfortabeler voor je lichaam maken. Een nekkussentje voor in het vliegtuig is dan ook een echte ‘must’. Zo slaap je heerlijk en gaat die vlucht van 8 uur zo voorbij!

nekkussen-verre-reis-travesol

Lees ook: Dit zijn de 6 mooiste Nationale parken van Costa Rica!

4 Tekenset

In het buitenland heb je ook andere insecten dan in Nederland. Denk bijvoorbeeld aan muggen, wespen en teken. Je kunt jezelf beschermen met behulp van een insectenspray, maar soms word je toch gebeten. Een tekenbeet kan in het meest extreme geval fataal zijn. Het is dus zaak om de teek zo snel mogelijk te verwijderen. Zorg dus dat je altijd een tekenset bij de hand hebt. Hierin zit een handige pincet waarmee je binnen no-time de teek er weer uit hebt gehaald.

5 Een Hammandoek

Negen van de tien keer gaat een verre reis naar een zonnig en warm land. In dat geval neem je natuurlijk je zwemkleding en een badlaken mee. Een badlaken neemt echter enorm veel ruimte in. Je kunt beter een hammandoek meenemen. Deze handdoeken zijn compact, licht en zijn binnen no-time droog. En op het gebied van comfort lever je ook niet in want deze handdoeken zien er op het oog ruig uit, maar je kunt je hier heerlijk mee afdrogen.

Welke accessoires neem jij beslist mee op een verre reis? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Zeen Social Icons