single-reizen-travesol

Nieuwe trend op gebied van single reizen: actieve single vakanties!

Single reizen worden steeds populairder. Niet iedereen heeft een partner of gezin. Als je vrijgezel bent is een single vakantie ideaal. Samen met andere singles op reis gaan is een leuke manier om met gelijkstemden nieuwe bijzondere plekken te ontdekken. En wie weet ontmoet je op reis iemand waar je mee verder wilt in je leven.   

Single vakantie

Kortom, single vakanties zijn hip. Vroeger werd je raar aangekeken als je op single vakantie ging, maar tegenwoordig is het echt een trendy manier van reizen. In eerste instantie denk je natuurlijk aan een groep vrijgezellen mannen en vrouwen bij elkaar in een luxe villa op Ibiza, maar het kan ook anders. Denk bijvoorbeeld aan actieve single vakanties, waarbij bezig zijn en natuur een belangrijke rol innemen, en ‘uitgaan’ wat minder. Steeds meer singles kiezen voor een actieve vakantie zoals wandelreizen of fietsvakanties voor singles bij Aktiva Tours bijvoorbeeld.

Voordelen van een single reis

Wat maakt een single reis nu zo speciaal? Het grootste voordeel is natuurlijk dat je met andere singles in een groep terecht komt. Zo maak je eenvoudiger nieuwe contacten. Het is voor veel mensen even een flinke stap, zo’n reis boeken, maar zelden hebben ze er naderhand spijt van. Je zit namelijk met elkaar in hetzelfde schuitje; de andere deelnemers zijn ook alleengaanden die niet alleen op reis willen. Iedereen zal dus min of meer zijn of haar best doen om er iets moois van te maken. Single reizen zijn vaak ook niet goedkoop.

Daarnaast wordt de groep vaak begeleid door een ervaren reisleider die alles regelt. Zo hoef jij je geen zorgen te maken en kun je heerlijk genieten van je vakantie. Meestal wordt je op een kamer ingedeeld met iemand van hetzelfde geslacht, maar soms kun je ook (vaak tegen extra kosten) kiezen voor een eenpersoonskamer. 

Bij actieve vakanties (fiets, hiken) wordt er soms overnacht in tenten. Ook hierbij geldt dat je soms in een eenpersoonstent, dan weer in een twee-persoonstent overnacht. Dit staat vaak netjes aangegeven.

actieve single reizen travesol

Lees ook: 10 redenen om een backpackreis te maken!

Actieve single vakanties

Actieve single reizen focussen zich op sportieve vakanties. Geen zon, zee en strand, maar fietsen door de bergen, surfen aan de Portugese kust of wandelen door bossen van Noorwegen Op deze manier gaat het contact leggen nog makkelijker, aangezien de groep actief bezig is. Daarnaast kun je tijdens een actieve single vakantie erg veel van elkaar leren. Tijdens bijvoorbeeld wandelreizen voor alleengaanden ontdekken jullie samen de mooiste plekjes terwijl jullie al wandelend een bestemming ontdekken. 

Naast specifieke fiets- en wandelvakanties zijn er ook Adventure reizen waarbij je verschillende disciplines onderneemt. Dus bijvoorbeeld zowel hiken als mountainbiken, maar ook rafter, abseilen et cetera. Vaak hebben deze Adventure reizen een Scandinavische bestemming, of bijvoorbeeld de Ardennen. Elke dag onderneem je dan een ander type activiteit. En natuurlijk kun je ook even overslaan, als bijvoorbeeld je hoogtevrees het onderdeel abseilen niet zo trekt.

Bestemmingen

Er worden single reizen over de hele wereld georganiseerd. Denk aan verre reizen voor singles naar bijvoorbeeld India, Nepal of Rusland. Wil je liever iets dichter bij huis blijven? Ook in Europa kun je prima een actieve single vakantie beleven. Met name fiets- en wandelvakanties zijn erg populair in Europa. Landen als Frankrijk, Spanje, Griekenland en Duitsland zijn het meest populair. Echter worden er ook steeds meer wandelreizen in oost-Europa georganiseerd. denk aan Tsjechië, Albanië en Montenegro.

Verschillende groepen

De meeste groepen worden ingedeeld op leeftijd. Zodat je niet alleen met gelijkgestemden zit, maar ook met leeftijdsgenoten. Voor de meeste reizen geldt een minimale leeftijd van 25 jaar, maar er zijn ook reizen voor dertigplussers, veertigplussers, vijftigplussers en senioren. Vaak kun je van tevoren al inzien welke deelnemers er in je groep komen.

Ben jij weleens op single reis geweest? Zo ja, dan horen we graag je ervaringen. Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Zeen Social Icons