backpacken-in-mexico-travesol

Backpacken in Mexico: deze plekken moet je beslist zien!

Mexico, het land van heerlijk eten, bijzondere bouwwerken en prachtige natuur. Daarnaast is Mexico met ruim 125 miljoen inwoners ook het grootste Spaanstalige land ter wereld. Mexico is een populaire vakantiebestemming onder zonaanbidders, cultuurliefhebbers en natuurlijk backpackers. Wanneer je van plan te gaan backpacken in Mexico moet je de volgende plekken wat ons betreft zeker in je reisprogramma opnemen!

Backpacken in Mexico

Reizen in Mexico is zonder meer een onvergetelijke ervaring. De unieke cultuur van het land en de diversiteit zorgen ervoor dat dit dé ideale backpackbestemming is. Welke bezienswaardigheden & hotspots mag je beslist niet overslaan tijdens het backpacken in Mexico?

Merida en Yucatan

Het schiereiland Yucatan wordt eigenlijk door iedere backpacker die naar Mexico gaat bezocht en met een goede reden: hier kun je namelijk de meeste sporen van de Mayacultuur terugvinden en wonen ook tegenwoordig nog veel Maya’s. Deze Maya’s worden Yucateken genoemd en vormen ongeveer 35% van de bevolking van Yucatan. De hoofdstad van Yucatan heet Merida en heeft ongeveer 800.000 inwoners. Het is een mooie en leuke stad om een paar dagen te verblijven. 

Tulum en Cancun

Ook op Yucatan ligt de oude Mayastad Tulum met de opgravingen van Xelha. Voor de cultuurliefhebbers zijn deze plekken echt een absolute must. In Tulum vindt je nog een aantal oude tempels en een stadsmuur. Als je toch op het schiereiland Yucatan bent moet je zeker ook naar Cancun gaan. Hier kun je op een eiland vlak voor de kust genieten van de prachtige zee en stranden.

Chichén Itza 

Je raadt het al: ook deze stad ligt op het schiereiland Yucatan. De stad werd rond 1000 gesticht en nam al snel een belangrijke plek in voor de Maya’s. Ook in Chichén Itza vind je onder andere een aantal Mayatempels en verder een trappen Pyramide en nonnenklooster.

backpacken-mexico-travesol

Lees ook: Bacalar Mexico, het mooiste meer ter wereld!

Mexico-stad

De hoofdstad van het land is vaak een onvermijdelijk onderdeel van je 

trip naar Mexico omdat de meeste vluchten vanuit Europa naar deze metropool gaan. De agglomeratie van Mexico-Stad heeft liefst 23 miljoen inwoners en is gebouwd op de ruïnes van de Azteekste stad Tenochtitlan. De stad ligt op meer dan 2 kilometer boven de zeespiegel en kent een grote verscheidenheid aan architectuur. 

San Cristobal De Las Casas 

Dit prachtige stadje ligt in de zuidelijke deelstaat Chiapas. De plaats heeft bijna 200.000 inwoners en staat bekend vanwege de prachtige kleurrijke architectuur uit de koloniale tijd. Niet ver van San Cristobal De Las Casas ligt ook de bijzondere Mayastad Palenque. 

Holbox

Als je moe bent geworden van alle cultuur en natuur is het tijd om even volledig te ontspannen op een paradijselijk eiland. Een van onze persoonlijke favorieten is Holbox in de golf van Mexico. Op dit kleine prachtige eilandje wonen maar 1500 mensen maar we weten zeker dat je hier heerlijk kunt chillen op de hagelwitte stranden. 

Zo, dit waren een aantal bezienswaardigheden in Mexico die je beslist niet mag overslaan tijdens je backpacktrip. Ben jij weleens in Mexico geweest? Zo ja, wat vond je ervan? Wat is jouw favoriete plekje in Mexico? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Bron: reis-expert.nl

Zeen Social Icons